A treia finală de la Roland Garros a fost cu noroc pentru Simona Halep, jucătoarea noastră reușind să triumfe pentru prima dată în carieră la un turneu de Grand Slam. În primul set al finalei de pe arena Philippe-Chatrier, Sloane Stephens a fost pe tot terenul, a atacat fără milă și a asistat la greșelile neforțate ale liderului mondial. A câștigat prima manșă într-o manieră impresionantă, scor 6-3, și a început la fel de bine și setul secund, conducând cu 2-0. Simona a luptat însă eroic și a întors superb soarta partidei. A reușit 4 game-uri consecutive și și-a adjudecat în cele din urmă actul al doilea cu 6-4. După o pauză de vestiar, liderul mondial a făcut o demonstatie de forță în setul decisiv, impunându-se cu 6-1 și obținând victoria după două ore și trei minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul finalei dintre Simona Halep și Sloane Stephens.

S-ar putea să te intereseze și:

Lungul drum al fericirii

  • Halep a devenit a doua jucătoare română care câştigă un titlu de Grand Slam, după Viriginia Ruzici, care a reușit această performanță  în 1978, tot la Roland Garros.
  • Pentru succesul de la Paris, Halep va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA. Stephens va fi recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA.
  • Pentru Simona Halep urmează sezonul de iarbă, unde va juca primul turneu la Eastbourne (24-30 iunie).

"Anul trecut am plâns toată noaptea, dar nu m-am oprit din a crede, iată că azi s-a întâmplat. Azi nu am cedat, am crezut şi de asta am câştigat. Nu m-am gândit că meciul s-a terminat până nu s-a terminat. Când am condus cu 5-0 mi-am spus că trebuie să joc pentru fiecare minge, în ultimul game nu mai puteam respira, dar ştiam că trebuie să alerg, să alerg şi să alerg şi asta a fost", a declarat Halep, la Eurosport.

Simona Halep, primul trofeu de Grand Slam după trei finale pierdute:

2008 vs 2018

Simona Halep şi trofeul de la Roland Garros:

"Multumesc pentru doua saptamani incredibile, nu e trofeul dorit, dar pe asta l-am primit. Felicitari pentru primul tau trofeu de Grand Slam. Prefer sa pierd in fata numarului unu mondial. Felicitari tie si echipei tale", a spus Sloane Stephens, la ceremonia de premiere.

Simona Halep primeste trofeul de la Arantxa Sanchez Vicario, campioană la Roland Garros în 1989, 1994 și 1998. Pe arena Philippe-Chatrier rasuna imnul Romaniei. Se pot vedea emotiile pe chipul Simonei. Un moment absolut superb!

"Va multumesc pentru tot sprijinul. In ultimul game am simtit ca nu mai pot respira. Am facut tot ce am putut. Nu am vrut sa mai repet ce am facut anul trecut. Am visat la acest moment de cand am inceput sa joc tenis. Sunt foarte fericita ca s-a intamplat la Roland Garros. Parisul e orasul special pentru mine", a spus Halep, extrem de emotionata.

Simona urca in loja ei. Este felicitata de Nadia Comaneci. Se imbratiseaza cu toti membri echipei sale, cu parintii ei.

Simona Halep, noua campioană de la Roland Garros!

Statistica meciului Halep vs Stephens:

Ași: 1-1

Duble greșeli: 0-1

Lovituri câștigătoare: 18-16

Erori neforțate: 26-39

Puncte câștigate cu primul serviciu: 62% (37/60) - 56% (34/61)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 53% (10/19) - 45% (9/20)

Puncte de break salvate: 50% (3/6) - 17% (1/6)

Puncte de break câștigate: 83% (5/6) - 50% (3/6)

Total puncte câștigate: 53% (85/160) - 47% (75/160)

Durata partidei: 2h 3 min.

Desfășurarea livetext a partidei Halep vs Stephens:

6:1 Serviciu spre corpul adversarei, Stephens nu mai poate returna (15-0). Halep rateaza cu forehandul, dar apoi reuseste un as (30-15). Stephens schimba excelent directia si inchide punctul cu forehandul in cross (30-30). Halep vine la fileu si finalizeaza cu smash-ul - minge de meci pentru liderul mondial.Serviciuperfect, returul americancei este in fileu. Final de meci! Simona este noua campioana la Roland Garros!

5:1 Stephens nu se mai regaseste (0-30). Simte ca nu mai are nimic de pierdut, trimite la limita, iar Halep nu mai are raspuns. Serviciu la exterior al americancei, care finalizeaza apoi perfect cu backhandul in cross - minge de game. Sloane rateaza o executie din apropierea fileului (40-40). Americanca lupta incredibil, defensiva liderului mondial cedeaza - inca o minge de game. Minge in fileu a Simonei, americanca isi face serviciul si apare pentru prima data pe tabela in setul decisiv. Halep va servi pentru victorie.

5:0 Totul functioneaza pentru Simona in aceste momente. Stephens nu mai gaseste solutii, pare complet dezorientata. Simona este la un singur game distanta de castigarea primului titlu de Grand Slam din cariera.

4:0 Stephens incearca sa varieze loviturile, dar rateaza din nou o scurta (15-15). Un punct spectaculos ii revine americancei. Simona o incomodeaza cu forehandul pe adversara (30-30). Halep scapa o minge in afara terenului, dar vine apoi o lovitura superba, cu backhandul in cross. Fileul este inca o data de partea Simonei - minge de break. Simona face 4-0 dupa cel mai frumos punct al finalei. Publicul de pe Philippe-Chatrier este in picioare.

3:0 Stephens creste din nou viteza de joc, iar Halep rateaza cu forehandul (30-15).Americanca pune presiune, inca o eroare din partea liderului mondial (30-30). Punct superb reusit de Halep, care are prima minge de game. Rezista bine in defensiva americanca, dar banda fileului tine cu Halep, mingea se intoarce in terenul numarului 10 WTA. Se face 3-0 pentru Halep.

2:0 Stephens anticipeaza un contre-pied, insa scapa de putin backhandul (15-15). Pe o minge moale si joasa a Simonei, americanca greseste (15-30). Stephens profita de o minge scurta trimisa de romanca si loveste imparabil cu dreapta (30-30). Americanca rateaza un rever in lung de linie - minge de break pentru Simona. Halep schimba bine directia, Sloane ia mingea de jos, dar nu reuseste sa o treaca peste fileu. Jucatoarea noastra reuseste break-ul si conduce cu 2-0 in setul decisiv.

1:0 Setul decisiv a inceput cu Simona la serviciu. Primul punct ii revine americancei, dupa o minge trimisa in fileu de Simona. Halep ia inca o data la tinta fileul. Serviciu bun, spre corpul adversarei (15-30). Romanca echilibreaza game-ul cu un backhand in lung de linie. Stephens forteaza, acuza tensiunea racordajului - minge de game pentru Halep. Jucatoarea noastra sta bine intr-un schimb lung de mingi, vine greseala americancei, iar tabela arata 1-0 pentru Halep.

Americanca este prima care revine pe teren. Simona isi face aparitia in urarele spectatorilor de pe arena Philippe-Chatrier.

Halep si Stephens au luat o pauza de vestiar.

6:4 Simona incearca sa loveasca pe contre-pied, dar scapa de putin mingea in afara terenului. Dupa un slice excelent al americancei, Simona forteaza si o obliga pe Sloane sa greseasca. Urmeaza doua erori din partea ambelor jucatoare (30-30). Simona ataca foarte bine cu forehandul si are prima minge de set. "Simona, Simona" se striga din tribune. Jucatoarea noastra profita de prima sansa si incheie al doilea set dupa 43 de minute.

5:4 Lovitura superba a Simonei cu reverul in lung de linie (30-15). Dupa ce raspunde excelent la o minge trimisa in cross de americanca, Halep nu gaseste terenul. Simona face pasul in teren si nu ii mai lasa nicio sansa adversarei. Inca un punct urias reusit de jucatoarea noastra. Simona trece din nou in avantaj pe tabela.

4:4 As reusit de Stephens, primul al sau din aceasta partida (30-0). Apar tot mai multe greseli nefortate in jocul Simonei (40-0). Vine si o eroare din partea americancei. Backhandul lui Sloane este in afara terenului (40-30). Americanca sta foarte bine intr-un schimb lung de mingi, Halep trimite in spatele liniei de fund, iar game-ul ii revine lui Stephens.

4:3 Halep greseste in doua randuri cu forehandul (0-30). Stephens schimba bine directia si trimite cu forehandul in lung de linie (0-40). Inca o eroare a liderului mondial. Este break alb reusit de americanca. Un game de uitat pentru jucatoarea noastra.

4:2 Simona conduce punctul, dar forteaza si trimite in afara terenului. S-a gandit ca nu mai castigase Stephens de ceva timp un punct. Halep ne arata de ce este in stare. Finalizeaza superb cu forehandul inside-out (15-30), direct pe linie. Se aud din nou incurajari din tribune. Simona isi plimba foarte bine adversara, Stephens este cu o viteza in minus - minge de break. Liderul mondial profita de prima sansa si se distanteaza pe tabela.

3:2 Simona da semne ca si-a gasit ritmul, este mult mai agresiva si joaca inteligent punctele. Stephens nu mai gaseste solutii si greseste tot mai mult. Game alb reusit de liderul mondial, al doilea consecutiv. Halep conduce pentru prima data in aceasta finala.

2:2 Halep incepe foarte bine, variaza loviturile si inchide din nou punctul din apropierea fileului. Vine prima dubla greseala din acest meci (0-30). Impinsa in spatele liniei de fund, Sloane nu mai poate trece mingea peste fileu - trei mingi de break pentru Simona. Stephens da semne ca nu mai are resurse. Break pentru Halep, care egaleaza situatia pe tabela.

1:2 Simona face bine pasul in teren si puncteaza direct pe linie.Fileul ii da insa batai de cap (15-15). Impinsa prea mult in afara terenului, Sloane greseste. Vine un punct spectaculos al Simonei, care a finalizat cu voleul drive. (40-15). Inca o data vine bine la fileu jucatoarea noastra, voleul drive nu ii lasa nicio sansa americancei. Game solid facut de Halep, sa speram ca acesta va fi momentul revenirii.

0:2 Stephens trimite prea lung, mingea iese in afara terenului, iar Simona calca stramb in incercarea de a se indeparta din calea mingii. Sa speram ca nu va fi cazul de o accidentare. Inca o eroare a americancei (0-30). Stephens revine si face trei puncte consecutive. Simona imprastie loviturile in afara terenului. Sloane inchide game-ul, dupa o noua minge trimisa in fieu de liderul mondial.

0:1 Setul al doilea a inceput cu Simona Halep la serviciu. Primul punct ii revine romancei dupa o eroare a lui Stephens. Greseste insa si Simona la urmatorul schimb. Liderul mondial scapa forehandul in afara terenului (15-30). Stephens isi procura doua mingi de break in startul setului doi, gratie unui rever in lung de linie. Simona rezista si reuseste sa anuleze ambele sanse ale americancei. Vine insa si a treia minge de break. Liderul mondial o anuleaza cu un forenhand in lung de linie, una din putinele lovituri castigatoare ale sale pana in acest moment. Stephens ajunge la o scurta a Simonei si inchide punctul - a patra minge de break. Numarul 10 WTA sta excelent in defensiva, este pe tot terenul. Simona greseste si americanca reuseste break-ul inca din primul game al setului secund.

3:6 Simona ajunge la o scurta a americancei si inchide superb punctul - prima sansa de break pentru liderul mondial.Americanca rezista si anuleaza mingea de break al Simonei. Serviciu bun al americancei, spre corpul adversarei. Nimic de facut pentru Simona. Minge de set pentru Sloane. Romanca este incomodata de o minge in cross a americancei si rateaza complet lovitura. Primul set merge in contul lui Sloane Stephens, dupa 42 de minute de joc.

3:5 Halep gestioneaza bine un schimb lung de mingi (30-0). Sloane trimite lung, direct pe linie (30-15). Simona rezista bine, americanca este incomodata de directia mingii si punctul ii revine liderului mondial.Jucatoarea noastra isi face destul de lejer serviciul. Americanca va servi insa pentru castigarea primului set.

2:5 Sloane Stephens incearca o scurta, dar rateaza complet executia (0-15). Halep nu profita de mingea scurta a americancei si trimite in aut. Apar primele semne de nervozitate. Simona isi reproseaza solutia aleasa. Se apara bine jucatoarea noastra, iar Sloane greseste (15-30). La urmatorul schimb, Simona este depasita prin forta (30-30). Halep nu-si gaseste ritmul la retur - minge de game pentru americanca. Sloane nu se complica si inchide game-ul.

2:4 O minge inalta a americancei aterizeaza dincolo de linia de fund a terenului (15-0). Stephens accelereaza prea mult, iar punctul ii revine Simonei (30-15). Simona greseste, iar americanca puncteaza direct pe linie cu forehnadul (30-30). Halep isi construieste bine punctul, iar Sloane nu poate trece mingea peste fileu - minge de game pentru Halep. Profita jucatoarea noastra si se apropie la 4-2. Publicul simte momentul greu si ii scandeaza numele jucatoarei noastre.

1:4 Halep cauta coltul terenului, insa mingea iese in afara terenului (30-0). Vine si o eroare din partea americancei, dupa un rever in lung de linie al Simonei (30-15). Defensiva Simonei este incredibila, alearga dintr-o parte in alta a terenului, dar in cele din urma cedeaza (40-15). Jucatoarea noastra puncteaza superb cu reverul in lungul liniei (40-30). Retur ratat al liderului mondial. Stephens se distanteaza la 4-1 pe tabela.

1:3 Simona castiga meritat un schimb lung de mingi. Liderul mondial gaseste un unghi fantastic si nu ii da nicio sansa americancei.Din pacate, romanca ia la tinta fileul dupa un nou schimb intens de mingi. Backhandul Simonei iese in afara terenului, americanca sta bine in schimburile lungi. Punct superb reusit de Simona! Dupa un forehand in cross, jucatoarea noastra inchide cu voleul drive (30-30). Simona este "pedepsita" de Stephens pe un serviciu moale - prima minge de break a americancei. Halep trimite in fileu si este prima jucatoare care isi pierde serviciul in aceasta finala.

1:2 Returul Simonei nu functioneaza inca (15-0). Stephens este incomodata de o minge mai moale trimisa de Simona si greseste (15-15). Doua puncte consecutive facute de americanca, dupa ce Halep nu gaseste terenul (40-15). Simona sta bine pe picioare, iar Sloane trimite in aut cu forehandul (40-30). Stephens insista pe forehandul Simonei, iar jucatoarea noastra greseste. Se face 2-1 pentru campioana de la US Open.

1:1 Stephens isi deschide bine terenul si puncteaza cu forehandul in lung de linie (15-15). Americanca pune prea multa forta intr-o lovitura si scapa minea in afara terenului (30-15).Simona ajunge prea tarziu la o minge, iar forehandul sau nu prinde terenul (30-30). Halep profita de o lovitura complet ratata a americancei si are prima sansa de game. Liderul mondial incearca un lung de linie, dar sfarseste prin a trimite in fileu (40-40). Serviciu mai moale al Simonei, Sloane nu are ritm pentru retur si greseste - a doua sansa de game pentru Halep. Simona apare pentru prima data pe tabela dupa un schimb extrem de intens, de 25 de lovituri.

0:1 Meciul a inceput cu Stephens la serviciu. Simona trimite prea lung in doua randuri, primele puncte ii revin americancei. Inca un retur ratat al romancei (40-0). Vine si primul punct al Simonei, dupa ce Stephens scapa de putin mingea in afara terenului. Americanca pune capat primului game cu o lovitura pe linie.

Este extrem de cald la Paris. Sunt 27 de grade Celsius, insa in jurul orei 16:00 (ora locala) este anuntata ploaie.

Arbitrul din scaun al partidei va fi britanicul James Keothavong. El este fratele Annei Keothavong, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii.

Halep si Stephens se afla la incalzire.

Jucatoarele sunt deja pe teren. Simona a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca.

Drapelul Romaniei poate fi vazut in tribunele arenei Philippe Chatrier, cea mai mare din complexul de la Roland Garros.

Mai e putin pana la startul finalei. Trofeul este pregatit.

Sloane Stephens vs Simona Halep

"Dacă Simona nu va fi agresivă, va trebui să se pregătească pentru un meci lung. Și mă aștept la ce e mai rău pentru ea", a mai precizat Wilander.

"Acest meci nu va semăna deloc cu ce s-a întâmplat anul trecut. Sloane Stephens este o jucătoare foarte diferită față de Jelena Ostapenko. Am acel sentiment că Stephens este puțin relaxată. Important este cine va simți acest moment de partea ei" - Mats Wilander.

Ultimele pregătiri pentru Sloane Stephens înaintea finalei

Mai puțin de o jumătate de oră până la startul finalei de la Roland Garros. În tribunele arenei Philippe-Chatrier sunt foarte mulți români. Se scandează deja "Simona, Simona!"

"M-a impresionat meciul cu Muguruza. A fost extrem de determinată. Sunt convinsă că și astăzi va fi la fel de determinată", a spus Nadia Comăneci, care se va afla în tribune la finala dintre Halep și Stephens.

"Pentru mine, niciuna din jucătoare nu are nimic de pierdut. Poate că Simona se află sub o presiune puțin mai mare pentru că este lider mondial și pentru că a spus adesea că Roland Garros este turneul său preferat. Ea este favorită, chiar dacă pentru mine această finală pare destul de deschisă", a spus Arantxa Sanchez, campioană la Roland Garros în 1989, 1994 și 1998. Spaniola este de părere că serviciul va fi cheia meciului.

"Simona, nu uita, ne dorim victoria!" - mesajul transmis de suporterii români aflați la Paris.

​Simona Halep (1 WTA) a ajuns din nou atât de aproape de a-și îndeplini marele vis: câștigarea unui trofeu de Grand Slam. Este în finala de la Roland Garros pentru a treia oară în carieră și pentru a doua oară consecutiv, urmând să o întâlnească pe americanca Sloane Stephens (10 WTA), campioană en-titre de la US Open și jucătoarea pe care a învins-o în cinci din cele șapte meciuri directe. Confruntarea de pe Phillipe-Chatrier va fi transmisă în direct pe Eurosport și Pro Tv și LiveText pe HotNews.ro, de la ora 16:00 (ora României).

Simona Halep, ultimul antrenament înainte de finala de la Roland Garros - Primii fani români sunt deja pe Chatrier

Sloane Stephens, jucătoarea care nu a pierdut nicio finală - Cifrele americancei la Roland Garros

Cum vede Kamau Murray (antrenorul lui Sloane Stephens) finala de la Roland Garros: "Va fi o bătălie de pe baseline, un adevărat război al nervilor"

De știut despre finala de la Roland Garros:

  • Este a doua finală de Grand Slam româno-americană în era Open. Prima a fost tot la Roland Garros, în 1980, când Chris Evert a învins-o pe Virginia Ruzici (scor 6-0, 6-3).
  • Dacă va câștiga finala de pe "Philippe Charier", Simona va deveni al treilea sportiv român care cucerește trofeul. Ilie Năstase (1973) a fost primul, acesta fiind urmat de Virginia Ruzici (1978).
  • Simona Halep este a patra jucătoare din era Open care joacă o finală de Grand Slam după ce anterior a pierdut trei.
  • Sloane Stephens a disputat în carieră șase finale WTA și nu a pierdut niciuna. Americanca a pierdut un singur set în cele șase finale: 6-4, 4-6, 7-5 (5) cu Dominika Cibulkova, în ultimul act de la Acapulco 2016. De partea cealaltă, Simona a jucat 30 de finale, câștigând 16 dintre ele.
  • Simona Halep a pierdut primele cinci game-uri la ediția din acest a Roland Garros-ului și a cedat două seturi pe parcurs - în primul tur cu Alison Riske și în sferturi cu Angelique Kerber. Stephens a pierdut un singur set, în turul trei cu Camila Georgi, care a servit de două ori pentru câștigarea partidei, dar americanca s-a impus cu 4-6, 6-1, 8-6.
  • Ambele finaliste sunt campioane în probele de junioare la Roland Garros. În 2008, Halep a învins-o pe Elena Bogdan (6-4, 6-7(3), 6-2), câștigând titlul în proba de simplu dedicată junioarelor, în timp ce Stephens, alături de Timea Babos, a învins cuplul Lara Arruabarrena/María-Teresa Torró-Flor, câștigând în 2010 proba de dublu la junioare.
  • Simona Halep este a șasea jucătoare cap de serie numărul 1 care ajunge în finala de la Roland Garros în acest secol. În trei din aceste ocazii, liderul mondial a câștigat turneul. Justine Henin a învins-o pe Ana Ivanovic în 2007, Serena Williams le-a învins pe Maria Sharapova în 2013 și pe Lucie Safarova în 2015.
  • Sloane Stephens este a doua jucătoare cap de serie numărul 10 care ajunge în ultimul act la Paris în era Open, după Justine Henin în 2005, când a câștigat titlul în fața lui Mary Pierce (cap de serie 21), scor 6-1, 6-1.
  • Este a opta finală la Roland Garros din era Open care opune o câștigătoare de Grand Slam și o jucătoare care nu are în palmares un titlu major. În patru dintre aceste finale, titlul a fost câștigat de jucătoarea care triumfase deja la turneele de Grand Slam. În celelalte trei finale a existat o nouă campioană de Grand Slam: Virginia Ruzici a învins-o pe Mima Jausovec în 1978, Iva Majoli a învins-o pe Martina Hingis în 1997 și Li Na a învins-o pe Francesca Schiavone în 2011.
  • Indiferent de rezultatul finalei, Simona Halep își va păstra primul loc în clasamentul WTA, în timp ce Sloane Stephens va face un salt de șase locuri și va ajunge pe poziția a patra în ierarhia mondială, cea mai bună clasare din carieră.
  • Câștigătoarea competiției de la Roland Garros va primi 2,2 milioane de euro și 2000 de puncte în ierarhia WTA, în timp ce finalista va încasa 1,12 milioane de euro și 1.300 de puncte WTA.

Documentar WTA - Simona Halep, drumul către Roland Garros

Parcursul celor două jucătoare la Roland Garros:

Simona Halep

Turul I: 2-6, 6-1, 6-1 cu Alison Riske (SUA, 83 WTA), după o oră și 34 de minute

Turul II: 6-3, 6-1 cu Taylor Townsend (SUA, 72 WTA), după o oră și 8 minute

Turul III: 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA), după o oră și 28 de minute

Optimi: 6-2, 6-1 cu Elise Mertens (Belgia, 16 WTA), după 59 de minute

Sferturi: 6-7 (2), 6-3, 6-2 cu Angelique Kerber (Germania, 12 WTA), după două ore și 14 minute

Semifinale: 6-1, 6-4 cu Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA), dupa o ora si 32 de minute.

Sloane Stephens

Turul I: 6-2, 6-0 cu Arantxa Rus (Olanda, 106 WTA), după 49 de minute

Turul II: 6-2, 6-2 cu Magdalena Frech (Polonia, 136 WTA), după o oră și două minute

Turul III: 4-6, 6-1, 8-6 cu Camila Giorgi (Italia, 57 WTA), după două ore și 26 de minute

Optimi: 6-2, 6-0 cu Anett Kontaveit (Estonia, 24 WTA), după 52 de minute

Sferturi: 6-3, 6-1 cu Daria Kasatkina (Rusia, 14 WTA), după o oră și 10 minute

Semifinale: 6-4, 6-4 cu Madison Keys (SUA, 13 WTA), după o oră și 17 minute.

Cum și-au petrecut Halep și Stephens ziua dinaintea finalei:

Simona Halep vs Sloane Stephens, istoricul întâlnirilor directe: 5-2

2012: Barcelona (Turul I - zgură): 6-4, 6-4 pentru Halep

2013: Hobart (Optimi - hard): 6-4, 6-0 pentru Stephens

2013: Australian Open (Turul I - hard): 6-1, 6-1 pentru Stephens

2014: Roland Garros (Optimi - zgură): 6-4, 6-3 pentru Halep

2015: Miami (sferturi - hard): 6-1, 7-5 pentru Halep

2017: Washington (Turul I - hard): 7-6 (3), 6-0 pentru Halep

2017: Cincinnati (Semifinale - hard): 6-2, 6-1 pentru Halep.

Finale de Grand Slam disputate de cele două jucătoare:

Simona Halep

2014, Roland Garros: 4-6, 7-6(5), 4-6 cu Maria Sharapova

2017, Roland Garros: 6-4, 4-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko

2018, Australian Open: 6-7(2), 6-3, 4-6 cu Caroline Wozniacki.

Sloane Stephens

2017, US Open: 6-3, 6-4 cu Madison Keys.

Palmaresul celor două jucătoare:

Simona Halep a câștigat de-a lungul carierei 16 turnee: Shenzhen (2018, WTA), Madrid (Premier Mandatory - 2017), Montreal (Premier 5), București (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Simona a mai jucat 14 finale: la Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

Sloane Stephens a disputat 6 finale și le-a câștigat pe toate: 2018 - Miami (Premier Mandatory); 2017 - US Open (Grand Slam); 2016 - Auckland (International), Acapulco (International), Charleston (Premier); 2015 - Washington DC (International).

Ultimele zece finale de la Roland Garros:

2017: Jelena Ostapenko (Letonia) - Simona Halep (România) 4-6, 6-4, 6-3

2016: Garbine Muguruza (Spania) - Serena Williams (SUA) 7-5, 6-4

2015: Serena Williams (SUA) - Lucie Safarova (Cehia) 6-3, 6-7 (2/7), 6-2

2014: Maria Sharapova (Rusia) - Simona Halep (România) 6-4, 6-7 (5/7), 6-4

2013: Serena Williams (SUA) - Maria Sharapova (Rusia) 6-4, 6-4

2012: Maria Sharapova (Rusia) - Sara Errani (Italia) 6-3, 6-2

2011: Na Li (China) - Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 7-6

2010: Francesca Schiavone (Italia) - Samantha Stosur (Australia) 6-4, 7-6

2009: Svetlana Kuznetsova (Rusia) - Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-2

2008: Ana Ivanovic (Serbia) - Dinara Safina (Rusia) 6-4, 6-3.

Lista tuturor câștigătoarelor de la Roland Garros

1897 F. Masson (FRA)

1898 F. Masson (FRA)

1899 F. Masson (FRA)

1900 Y. Prévost (FRA)

1901 P. Girod (FRA)

1902 F. Masson (FRA)

1903 F. Masson (FRA)

1904 Kate Gillou (FRA)

1905 Kate Gillou (FRA)

1906 Kate Gillou-Fenwick (FRA)

1907 Comtesse de Kermel (FRA)

1908 Kate Gillou-Fenwick (FRA)

1909 Jeanne Matthey (FRA)

1910 Jeanne Matthey (FRA)

1911 Jeanne Matthey (FRA)

1912 Jeanne Matthey (FRA)

1913 Marguerite Broquedis (FRA)

1914 Marguerite Broquedis (FRA)

1920 Suzanne Lenglen (FRA)

1921 Suzanne Lenglen (FRA)

1922 Suzanne Lenglen (FRA)

1923 Suzanne Lenglen (FRA)

1924 Diddie Vlasto (FRA)

1925 Suzanne Lenglen (FRA)

1926 Suzanne Lenglen (FRA)

1927 Kornelia Bouman (NED)

1928 Helen Wills (USA)

1929 Helen Wills (USA)

1930 Helen Wills-Moody (USA)

1931 Cilly Aussem (GER)

1932 Helen Wills-Moody (USA)

1933 Margaret Scriven (GBR)

1934 Margaret Scriven (GBR)

1935 Hilde Sperling (GER)

1936 Hilde Sperling (GER)

1937 Hilde Sperling (GER)

1938 Simone Mathieu (FRA)

1939 Simone Mathieu (FRA)

1946 Margaret Osborne (USA)

1947 Patricia Todd (USA)

1948 Nelly Landry (FRA)

1949 M. Osborne-Dupont (USA)

1950 Doris Hart (USA)

1951 Shirley Fry (USA)

1952 Doris Hart (USA)

1953 Maureen Connolly (USA)

1954 Maureen Connolly (USA)

1955 Angela Mortimer (GBR)

1956 Althea Gibson (USA)

1957 Shirley Bloomer (GBR)

1958 Zsuzsi Kormoczy (HUN)

1959 Christine Truman (GBR)

1960 Darlene Hard (USA)

1961 Ann Haydon (GBR)

1962 Margaret Smith (AUS)

1963 Lesley Turner (AUS)

1964 Margaret Smith (AUS)

1965 Lesley Turner (AUS)

1966 Ann Haydon-Jones (GBR)

1967 Françoise Dürr (FRA)

1968 Nancy Richey (USA)

1969 Margaret Smith-Court (AUS)

1970 Margaret Smith-Court (AUS)

1971 Evonne Goolagong (AUS)

1972 Billie-Jean King (USA)

1973 Margaret Smith-Court (AUS)

1974 Chris Evert (USA)

1975 Chris Evert (USA)

1976 Sue Barker (GBR)

1977 Mima Jausovec (YUG)

1978 Virginia Ruzici (ROM)

1979 Chris Evert-Lloyd (USA)

1980 Chris Evert-Lloyd (USA)

1981 Hana Mandlikova (CZE)

1982 Martina Navratilova (USA)

1983 Chris Evert-Lloyd (USA)

1984 Martina Navratilova (USA)

1985 Chris Evert-Lloyd (USA)

1986 Chris Evert-Lloyd (USA)

1987 Steffi Graf (GER)

1988 Steffi Graf (GER)

1989 Arantxa Sanchez (ESP)

1990 Monica Seles (YUG)

1991 Monica Seles (YUG)

1992 Monica Seles (YUG)

1993 Steffi Graf (GER)

1994 Arantxa Sanchez (ESP)

1995 Steffi Graf (GER)

1996 Steffi Graf (GER)

1997 Iva Majoli (CRO)

1998 Arantxa Sanchez (ESP)

1999 Steffi Graf (GER)

2000 Mary Pierce (FRA)

2001 Jennifer Capriati (USA)

2002 Serena Williams (USA)

2003 Justine Hénin-Hardenne (BEL)

2004 Anastasia Myskina (RUS)

2005 Justine Henin-Hardenne (BEL)

2006 Justine Henin-Hardenne (BEL)

2007 Justine Henin (BEL)

2008 Ana Ivanovic (SER)

2009 Svetlana Kuznetsova (RUS)

2010 F. Schiavone (ITA)

2011 Na Li (CHN)

2012 Maria Sharapova (RUS)

2013 Serena Williams (USA)

2014 Maria Sharapova (RUS)

2015 Serena Williams (USA)

2016 Garbiñe Muguruza (ESP)

2017 Jelena Ostapenko (LAT)

2018 Simona Halep (ROM)