Simona Halep s-a antrenat pe Chatrier ultima dată înainte de cea de-a patra finala de Grand Slam din carieră (a treia de la Paris). Liderul mondial nu a avut un sparring partner, această poziție fiind luată de Darren Cahill. În tribune au putut fi văzute și primele trei steaguri românești (cu mai mult de o oră și jumătate înainte de ora de start a duelului cu Sloane Stephens).

Simona Halep, pe ChatrierFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Halep a părut foarte concentrată, a lovit puternic (în regim de meci), iar nivelul zgomotelor produse de ea a fost foarte ridicat (a încearcat să intre cât mai bine în atmosfera meciului). După o dreaptă inversă reușită, din tribune s-a auzit: "Bine, Simo, hai că se poate!" În mod sigur vor fi auzite multe astfel de încurajări pe durata finalei cu Stephens.

Darren a aleargat destul de mult, dorința acestuia fiind aceea de a se apropia cât mai mult de rolul de sparring.

Tabela de marcaj de pe Chatrier deja ne-a introdus în atmosferă: sunt poze cu cele două jucătoare, în timp ce Darren Cahill a lansat o minge în înaltul tribunei, ținta fiind tatăl Simonei.

Conform programului organizatorilor, Simona ar fi trebuit să se antreneze aproximativ o jumătate de oră, însă ședința de pregătire a durat ceva mai puțin.În același timp, Sloane Stephens s-a pregătit pe terenul 4, după Rafael Nadal.

Halep a părăsit arena în aplauzele celor prezenți, fiind undeva peste 20 de români prezenți pe Chatrier la acel moment. "Haide, Simonaaa!", a răsunat pe centralul parizian, fără ca Halep să schițeze vreun gest. Atentă la ce are de făcut, Simona a pășit cu hotărâre pe tunelul de ieșire. Data viitoare când se va afla acolo va fi pentru marea finală...

Între timp, din afara arenei se aude răsunând: "România, Româniaaaaa!"

Primii spectatori români văzuți în complex înainte de finala dintre Halep și Stephens: