Rafael Nadal a fost pus serios la încercare de argentinianul Diego Schwartzman, locul 12 ATP, ibericul având nevoie de patru seturi pentru a-și asigura calificarea în semifinalele turneului de la Roland Garros. A fost 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 pentru liderul mondial, care va bifa a 11-a prezență în penultimul act al Grand Slam-ului de la Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal a trecut prin momente extrem de dificile în partida cu Schwartzman, dar a fost salvat de ploaie. Argentinianul a început agresiv și i-a pus probleme serioase lui Nadal, adjudecandu-și primul set cu 6-4. Numărul 12 ATP a menținut același ritm și în startul setului secund și a făcut rapid break, conducând cu 3-2, moment în care a început ploaia.

Meciul a fost suspendat aproximativ o oră, iar la reluare Nadal a intrat mult mai hotărât și nu i-a mai lăsat niciun game adversarului său, până când ploaia a început din nou. Partida a fost amânată pentru joi, la scorul de 6-4, 3-5.

Joi, Nadal a revenit decis pe teren și a avut o nouă evoluție încântătoare. Ibericul s-a impus în patru seturi și își continuă drumul spre al 11-lea trofeu la Roland Garros. Diego Schwartzman părăsește însă turneul parizian cu fruntea sus, fiind singurul jucător care a reușit să îi ia un set lui Nadal la actuala ediție a Roland Garros-ului.

În semifinale, Rafael Nadal îl va întâlni pe Juan Martin del Potro (6 ATP), care l-a învins pe Marin Cilic (4 ATP), scor 7-6(5), 5-7, 6-3, 7-5. Cealaltă semifinală de pe tabloul masculin de simplu îi va opune pe italianul Marco Cecchinato (72 ATP) și austriacul Dominic Thiem (8 ATP).

Jucătorii cu cele mai multe semifinale la Roland Garros:

1. Rafael Nadal 11

2. Novak Djokovic 8

3. Roger Federer 7

4. Bjorn Borg 6

5. Mats Wilander 6

S-ar putea să te intereseze și:

Diego mare, publicul și ploaia care a trezit "monstrul"