​E liniște, parcă prea multă liniște. Copiii de mingi aleargă și își fac exercițiile normale, terasele și-au primit primii clienți, iar îngrijitorii aruncă ultimele lopeți de zgură pe Chatrier. Urmează "furtuna", se simte în aer tensiunea meciurilor care vor urma în a 12-a zi de întreceri de la Roland Garros.

Afisul oficial al meciului Halep vs Muguzura Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Semifinalele feminine sunt diferite ca "afiș": despre Keys vs Stephens se vorbește destul de puțin în complex, iar discuțiile se leagă în jurul duelului lor din finala de la US Open (de anul trecut). Nu sunt două specialiste ale zgurii, prezența lor în semifinale fiind văzută drept o surpriză.

Cealaltă semifinală în schimb este pe buzele tuturor. Este genul de meci dorit de organizatori, partida care "vinde" foarte bine în complex. Părerile sunt împărțite, așa cum îi stă bine unui eveniment atât de important.

Plecăm cu părerile din complex de la "Garbine este prea puternică în acest turneu, a arătat o forță incredibilă" și ajungem până la "Trebuie să fie anul Simonei, a așteptat destul acest titlu de la Paris,merită". Ce va fi vom afla împreună în doar câteva ore.

"Un duel grandios"

Ziarul oficial al competiției oferă un spațiu amplu disputei dintre Simona și Garbine. "Va fi un duel grandios" este titlul care însoțește materialul de prezentare - "Un rendez-vous exceptionnel". Halep este pe prima pagină, iar eu am o dorință: Garbine să dea prima mâna cu arbitrul la terminarea partidei (cer prea mult?).

Ziua Simonei

"Ai emoții?", mă întreabă una din jurnalistele de la Sky. "Se citește pe fața mea?", îi răspund. Adevărul este că tocmai liniștea asta nefirescă îmi dă o stare de agitație (mă simt de parcă aș fi băut cafea toată noaptea). Am mai "trăit" semifinale de Grand Slam ale Simonei, dar doar din redacție, de la mii de kilometri distanță. De această data lucrurile s-au schimbat și m-aș bucura enorm dacă aș putea să iau asupra mea măcar o mică parte din emoțiile care vor fi pe teren, la nivelul suprafeței de joc. La câți români vor fi în tribune, Simona nu se va simți în niciun moment singură. De restul însă trebuie să aibă grijă personal.

  • Halep vs Muguruza va începe în jurul orei 16:00 (ora României), urmând să fie în direct pe Eurosport și LIVE Text pe HotNews.ro.

S-ar putea să te intereseze și:

Mats Wilander, despre duelul Halep vs Muguruza: "Va fi un meci al detaliilor. Cred că Garbine are un mic avantaj"

Virginia Ruzici: "Nu vă puteți imagina sub ce presiune se află Simona începând din 2014, de când oamenii îi cer să câștige absolut fiecare meci"

Garbine Muguruza: "Halep este în acest moment cea mai bună jucătoare, pentru că este lider mondial"

Programul zilei de joi la Roland Garros:

Arena Philippe-Chatrier (meciurile încep la ora 13:00)

Rafael NADAL (ESP) [1] vs Diego SCHWARTZMAN (ARG) [11] 4-6, 5-3

Nu inainte de ora 16:00

Simona HALEP (ROU) [1] vs Garbiñe MUGURUZA (ESP) [3]

Madison KEYS (USA)[13] vs Sloane STEPHENS (USA)[10]

Arena Suzanne-Lenglen (meciurile încep la ora 13:00)

Marin CILIC (CRO) [3] vs Juan Martin DEL POTRO (ARG) [5] 6-6 (5-5)

Gabriela DABROWSKI (CAN) & Mate PAVIC (CRO) [1]

vs Latisha CHAN (TPE) & Ivan DODIG (CRO) [2]

Nikola MEKTIC (CRO) & Alexander PEYA (AUT) [8]

vs Pierre-Hugues HERBERT (FRA) & Nicolas MAHUT (FRA) [6]

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.