Simona Halep (1 WTA) și-a asigurat locul în semifinalele de la Roland Garros, după o revenire superbă în meciul cu Angelique Kerber (12 WTA), scor 6-7 (2), 6-3, 6-2. Cele două jucătoare au oferit o partidă extrem de spectaculoasă, primul set fiind unul cu multe răsturnări de situație. Kerber a condus cu 4-0, dar liderul mondial nu a renunțat nicio seundă la luptă, a echilibrat jocul și primul set s-a decis la tiebreak. Nemțoaica a gestionat foarte bine momentele importante și s-a impus cu 7-2, profitând și de numeroasele erori ale româncei. După pauza de vestiar, Simona a schimbat strategia și a controlat partida până la final, adjudecându-și următoarele două seturi: 6-3, 6-2. Pentru un loc în marea finală de la Roland Garros, Halep se va duela cu spaniola Garbine Muguruza (3 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul partidei Halep vs Kerber.

Cronică de la fața locului: ​Simona Halep, update-ul de Windows și nevoia unui restart

Simona Halep, înainte de duelul cu Muguruza: "Când joci o semifinală cu o jucătoare câștigătoare de Grand Slam, provocarea este mare"

  • Calificarea în semifinale la Roland Garros îi aduce Simonei un premiu de 560.000 de euro şi 780 de puncte WTA.
  • Simona Halep este pentru a treia oară în penultimul act de la Roland Garros, după prezențele bifate în în 2014 şi 2017, când ajuns până în finală.
  • Cu prima victorie pe zgură obținută în fața lui Angelique Kerber, Simona conduce cu 6-4 în confruntările directe cu jucătoarea din Germania.
  • În semifinale, Halep o va avea adversară pe spaniola Garbine Muguruza, cap de serie numărul 3, care a trecut fără drept de apel de rusoaica Maria Sharapova, scor 6-2, 6-1.
  • De-a lungul timpului, Halep și Muguruza s-au întâlnit de patru ori. Iberica se află în avantaj: 3-1. Garbine a câștigat în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan (hard), scor 2-6, 6-2, 6-3, în 2015, în Fed Cup (hard), scor 6-4, 6-3, și în 2017, în finala de la Cincinnati (hard), scor 6-1, 6-0. Halep s-a impus în 2015, în optimile turneului de la Stuttgart (zgură), scor 3-6, 6-1, 6-3.

"Mereu au fost meciuri grele cu ea, dar după primul set am rămas puternică și nu am renunțat. Am greșit mult la început, am încercat sa fac prea mult, dar apoi am găsit ritmul", a declarat Simona Halep, la finalul meciului.

"Am jucat de câteva ori împotriva ei și știam că este dificil pentru că returnează orice minge și fiecare punct este foarte lung. Nu sunt neapărat obișnuită cu asta, pentru că tenisul de azi este diferit, dar de fiecare dată când joc împotriva ei dau tot ce am mai bun și sunt foarte fericită că am reușit să fac asta și în meciul de azi.

Am fost prea agresivă la început și nu mi-a ieșit jocul pentru că ea dă mingi foarte joase și sunt dificil de returnat, dar apoi am schimba tactica și am reușit să câștig", a mai spus Simona.

"Azi a fost un meci dificil, dar voi încerca să mă refac și să fiu pregătită pentru semifinala de mâine", a precizat liderul mondial.

Semifinale:

Simona Halep (1) vs Garbine Muguruza (3)

Madison Keys (13) vs Sloane Stephens (10)

Statistica meciului Halep vs Kerber:

Ași: 1-2

Duble greșeli: 4-3

Lovituri câștigătoare: 26-24

Erori neforțate: 46-53

Puncte câștigate cu primul serviciu: 61% (39/64) - 59% (34/58)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 53% (16/30) - 40% (17/43)

Puncte de break salvate: 67% (8/12) - 53% (9/17)

Puncte de break câștigate: 47% (8/17) - 33% (4/12)

Total puncte câștigate: 54% (105/195) - 46% (90/195)

Durata partidei: 2h 14min.

Desfășurarea livetext a partidei Halep vs Kerber:

6:2 Simona revine dupa ce fost condusa cu 30-0, a profitat de erorile nemtoaicei si a fructificat prima minge de meci. Liderul mondial se califica in semifinale la Roland Garros, acolo unde o va infrunta pe spaniola Garbine Muguruza.

5:2 Simona construieste frumos un punct si finalizeaza excelent cu forehandul in cross (15-15). Liderul mondial profita de o eroare a lui Kerber (30-30). Nemtoaica rateaza complet o lovitura de rever - sansa de game pentru romanca. Serviciu bun, returul lui Kerber se duce in aut. Scorul devine 5-2, un singur game o desparte pe Halep de semifinalele de la Roland Garros. Jucatoarea noastra are publicul de partea ei, se striga "Simona! Simona!".

4:2 Kerber rueseste sa isi faca serviciul cu lejeritate. Simona nu i-a pus probleme in acest game, reusind un singur punct. Jucatoarea din Germania cauta tot mai mult sa scurteze punctele.

4:1 Game excelent facut de Halep, care i-a cedat un singur punct adversarei. Liderul mondial gaseste cele mai bune solutii in aceste momente, iar Kerber greseste tot mai mult. Scorul devine 4-1 in favoarea jucatoarei noastre.

3:1 S-a reluat jocul. Serveste Kerber. Un schimb lung de mingi ii revine meritat Simonei (0-15). Nemtoaica se deplaseaza mai greu, puncteaza pe contre-pied. Simona ajunge foarte bine la o scurta si pune mingea in cross (15-30). Un backhand ratat de Angie, Simona are doua sanse de break. Simona rateaza un forehand in lung de linie - prima minge de break este salvata. Inca o eroare cu forehandul comisa de Simona, mingea scapa putin in afara terneului (40-40). Banda fileului tine cu Halep, care striga apoi puternic spre echipa sa. Kerber incearca din nou o scurta, dar rateaza executia. Este break reusit de Halep, care conduce cu 3-1 in decisiv.

Time-out medical solicitat de Angelique Kerber. Nemtoaica acuza probleme la piciorul stang. Este pansata la degetul mare.

2:1 Halep este adusa la fileu cu o scurta, apoi este pasata superb de nemtoaica (0-30). Halep este incomodata si returneaza in fileu (0-40) - trei mingi de break. Simona este inspirata cu o scurta si salveaza o minge de break. Kerber joaca inteligent, gaseste cele mai bune solutii si fructifica a doua minge de break

2:0 Simona reuseste un smash spectaculos din apropierea fileului (30-0). Jucatoarea noastra se apara foarte bine, Kerber trimite in fileu - trei mingi de break pentru liderul mondial. Serviciu scurt al nemtoaicei, Halep intra in teren si finalizeaza superb cu forehandul.

1:0 Setul decisiv a inceput cu Simona la serviciu.Primul punct ii revine lui Kerber, gratie unui forenhad in lung de linie. Nemtoaica rateaza insa complet urmatoarea lovitura. Pe o minge scurta a nemtoaicei, Halep trimite superb in cross, apoi puncteaza pe contre-pied. Halep inchide game-ul cu un as. Inceput extrem de incurajator pentru liderul mondial.

6:3 Angelique Kerber trimite prea scurt si este pedepsita de Halep (0-30). Simona are trei mingi de break, dar nemtoaica lupta incredibil si le anuleaza pe toate, profitand si de erorile liderului mondial. Apare a patra mingea minge de break. Kerber incheie cu o dubla greseala - a doua din acest game - si setul secund ii revine Simonei dupa 42 de minute de joc. Vom avea set decisiv.

5:3 Condusa cu 30-15, Simona joaca excelent un punct. A deschis foarte bine terenul, iar defensiva nemtoaicei a cedat in cele din urma (30-30). Dubla greseala a Simonei - minge de break. Kerber trimite insa prea lung - egalitate. Kerber alearga incredibil dintr-o parte in alta a terenului. Totusi, punctul ii revine Simonei. Angelique rupe ritmul cu o scurta, dar Halep ajunge si trece mingea peste fileu. Reusita jucatoarei noastre este aplaudata de nemtoaica.

4:3 Condusa cu 30-0 pe propriul serviciu, Kerber reuseste o scurta de efect. Nimic de facut pentru Halep. Kerber are rabdare si reuseste trei puncte consecutive - minge de game. Halep pune prea multa forta intr-o lovitura si game-ul ii revine lui Kerber.

4:2 Simona este extrem de inspirata, vine la fileu si inchide game-ul cu un voleu pe linie. Kerber profita de o minge scurta a Simonei, intra mult in teren si puncteaza cu reverul in lungul liniei (40-15). Simona serveste bine si reuseste sa inchida game-ul. Momente excelente pentru jucatoarea noastra.

3:2 Serviciu la exterior al nemtoaicei, Simona returneaza cu dificultate. Este plimbata bine de Kerber si greseste in cele din urma (40-30). Urmeaza doua erori consecutive pentru Kerber - minge de break pentru liderul mondial. Kerber nu mai transmite aceeasi singuranta. Din pacate, Simona ajunge traziu la o minge trimisa in lungul liniei si nu mai poate trimite peste fileu - egalitate. Halep isi procura a doua sansa de break, dar scapa apoi mingea in afara terneului - o noua egalitate. Vine randul Simonei sa greseasca si Kerber are sansa de a inchide game-ul. Fileul se opune, din nou egalitate. Simona rezista incredibil in defensiva, ajunge la o scurta, dar rateaza apoi. Punct spectaculos castigat de Kerber - minge de game. Returul Simonei se opreste in fileu. Se face 3-2, dupa un game in presarat cu erori de partea ambelor jucatoare.

Muguruza i-a administrat o infrangere categorica Mariei Sharapova, scor 6-2, 6-1. Spaniola este in semifinale la Roland Garros.

3:1 Se inmultesc erorile in jocul lui Angelique Kerber (30-0). Simona serveste perfect si are trei mingi de game. Returul nemtoaicei se duce in afara terneului. Game fulger reusit de jucatoarea noastra, cel mai scurt de pana acum al partidei.

2:1 Kerber da o replica pe masura. Excelenta la serviciu, nemtoaica reuseste un game alb si puncteaza pe tabela pentru prima data in setul secund.

2:0 Kerber agata incredibil o minge si trimite direct pe linie (15-15). Simona continua sa fie agresiva, pune presiune pe adversara si o obliga sa greseasca. Serviciu pefect al liderului mondial, Kerber nu mai poate returna (40-15). Game solid al Simonei, fara prea multe sanse pentru Kerber.

1:0 Setul al doilea a inceput cu Kerber la serviciu. Rever in fileu al Simonei (15-0). Halep construieste cu rabdare un punct si finalizeaza imparabil cu reverul. Se rupe racordajul rachetei lui Kerber si mingea aterizeaza in aut. Fileul ii da batai de cap nemtoaicei, iar game-ul ii revine Simonei. Inceput bun pentru liderul mondial, cu break.

In pauza dintre seturi, ambele jucatoare au mers la vestiar.Halep este prima care revine pe teren.

6:7 Kerber serveste la mediana si o surprinde pe Simona, se face 2-0 in favoarea sa. Kader Nouni intervine din scaun la o minge trimisa pe linie de Simona. Kerber forteaza si scapa mingea in afara terenului, dupa un punct dominat de jucatoarea noastra (2-2). Kerber intra in teren, iar forehandul Simonei se duce in afara terenului: 3-2 pentru nemtoaica. Simona ajunge tarziu la o minge si ia la tinta fileul: 4-2 pentru Kerber. Forteaza Simona si trimite in aut. Isi schimba racheta. Departe de minge, Simona incearca un lung de linie, dar ia la tinta fileul - minge de set pentru Kerber. Nemtoaica profita si isi adjudeca primul set dupa 59 de minute de joc.

6:6 Simona reuseste un punct superb, cu forehandul in cross scurt (15-15). Halep construieste inteligent punctul, iar Kerber nu mai poate returna. Liderul mondial rezista bine in defensiva si vine eroare lui Angie - doua mingi de break. Minge trimisa in fileu de nemtoaica si Halep reuseste break-ul. Setul se va decide la tie-break.

Garbine Muguruza a castigat primul set al partidei cu Maria Sharapova, scor 6-2.

5:6 Condusa cu 30-0, Simona castiga un schimb de mingi impresionant. Defensiva nemtoaicei a cedat presiunii puse de Halep. Kerber nu poate o trece o minge peste fileu, insa vine aceeasi eroare din partea liderului mondial - minge de break. Angelique beneficiaza de o minge prea lunga trimisa de romanca si face break-ul la prima ocazie. Este 6-5 pentru Kerber, care va servi inca o data pentru castigarea primului set.

5:5 Kerber preseaza cu forehandul si castiga punctul. Inca un rever ratat de Simona (30-0). Halep deschide bine terenul, iar nemtoaica trimite in fileu (30-15). Simona joaca superb un punct si finalieaza cu reverul in lung de linie (30-30). Simona revine excelent si la ultima strigare face break-ul.

4:5 La 40-15, Simona comite a treia sa dubla greseala din acest meci. Kerber scapa insa o minge in afara terenului si game-ul se duce in contul liderului mondial. Dupa 39 de minute de joc, tabela arata 5-4 in favoarea jucatoarei din Germania. Pana in acest moment, Halep a comis 17 erori nefortate, iar Angie are 14 erori neprovocate.

3:5 Kerber seveste cu mingi noi. Rateaza un rever in lung de linie, dar este ajutata apoi de serviciu (15-15). Un serviciu moale al lui Kerber o pune in dificultate pe romanca (30-30). Simona rateaza de putin o lovitura si da semne de nervozitate (40-30). Kerber sta bine in defensiva, Simona rateaza din nou cu reverul.

3:4 Simona puncteaza superb in cross (15-15). Un slice al Simonei o destabilizeaza pe nemtoaica (30-30). Se joaca extrem de spectaculos in aceste momente, cu lovituri la limita. Kerber trimite direct pe linie, nimic de facut pentru jucatoarea noastra. Minge de break pentru Kerber. Simona sta bine pe picioare si reuseste sa anuleze sansa nemtoaicei. Vine si a doua minge de break, fileul o salveaza pe Simona - egalitate. Halep loveste lung apoi isi deschide foarte bine terenul si puncteaza. Game-ul ii revine in cele din urma Simonei, care se apropie la un singur game de adversara sa: 3-4.

2:4 Kerber rateaza un rever in lung de linie (0-15). Simona conduce autoritar un punct si finalizeaza spectaculos din apropierea fileului. Inca un punct jucat inteligent la fileu, voleul ii aduce punctul Simonei (0-40) - trei mingi de break. Kerber serveste bine, la exterior, si anuleaza prima minge de break. Nemtoaica o salveaza si pe cea de-a doua. Rever superb in lungul liniei, Simona face pasul in teren si inchide cu voleul drive. Game excelent jucat de liderul mondial. Evolutia sa este aplaudata de Darren Cahill.

1:4 Simona incepe bine game-ul, unul al supravieturii in acest set. Kerber scapa mingea in afara terenului (30-0). Simona schimba bine directia cu reverul, nicio sansa pentru nemtoaica (40-0). Mingea trimisa de Halep aterizeaza direct in picioarele adversarei. Simona apare pentru prima data pe tabela in acest set.

0:4 Kerber schimba bine directia, iar romanca rateaza complet o lovitura. Nemtoaica este extrem de ofensiva, joaca foarte curajos si finalizeaza cu forenhadul in cross (30-0). Simona profita de un aut al lui Kerber si face primul punct. Angie are sansa de a inchide game-ul (40-15), insa Simona reusteste sa revina (40-40). O noua minge trimisa de Halep in fileu. Un punct extrem de spectaculos ii revine Simonei, dupa un voleu din apropierea fileului. O scurta extrem de inspirata a nemtoaicei - nimic de facut pentru Halep. Liderul mondial rateaza returul si se face 4-0 pentru Kerber.

0:3 Prima dubla greseala a partidei este comisa de Simona. Romanca o plimba bine pe Kerber si o obliga sa greseasca (15-15). Reverul in lung de linie se opreste in fileu (15-30). Venita la fileu, Halep rateaza voleul drive - doua mingi de break pentru Kerber. Halep conduce bine punctul, iar Kerber trimite in fileu. Prima minge este salvata. Cu un forehand direct pe linie, Halep o salveaza si pe cea de-a doua. Defensiva nemtoaicei rezista incredibil si isi procura a treia minge de break. Reverul lui Kerber se opreste in plasa fileului - egalitate. Vine si a patra minge de break. Halep iese in intampinarea unui slice al nemtoaicei si trimite cu reverul in lungul de linie - o noua egalitate. La a cincea minge de break, Halep rateaza cu reverul. Se face 3-0 pentru Kerber.

0:2 Simona rezista bine intr-un schimb prelungit, vine la fileu, dar rateaza lovitura. Simona ia la tinta fileul in doua randuri, iar Angelique Kerber are trei mingi de game. Liderul mondial trimite in aut. Inceput temator din partea Simonei.

0:1 Meciul a inceput cu Simona Halep la serviciu. O prima eroare cu forenhadul a Simonei. Dupa o lovitura in lungul liniei, Simona rateaza incredibil, banda fileului intoarce mingea in terenul sau (0-30). Vine un forehand castigator. Mingea trimisa de Angelique nu trece peste fileu (30-30). Pe o minge scurta a liderului mondial, Kerber trimite cu forehandul in cross - minge de break. Simona trimite prea lung, iar primul game al partidei ii revine lui Kerber.

Cele doua jucatoare se afla la incalzire.

Kerber a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca.

Kader Nouni este arbitrul din scaun al partidei.

Angelique Kerber este prima care patrunde pe teren. Simona va juca primul meci pe arena Suzanne-Lenglen la editia din acest an a Roland Garros-ului.

Simona Halep (1 WTA) va intra astăzi pe arena Suzanne-Lenglen, de la ora 15:00, pentru a zecea confruntare directă cu Angelique Kerber (Germania, 12 WTA), jucătoare pe care o conduce cu 5-4 la meciurile directe şi pe care a învins-o ultima oară la Australian Open, în semifinale. Partida care îi poate aduce liderului mondial calificarea în semifinalele de la Roland Garros va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Simona Halep, ultimul antrenament înainte de partida cu Kerber a fost făcut cu un sparring partner stângaci

Simona Halep și Angelique Kerber se vor înfrunta pentru a treia oară într-un turneu de Grand Slam, după Wimbledon 2016 și Australian Open 2018. Nemțoaica s-a impus în două seturi în sferturile de la Wimbledon, scor 7-5, 7-6(2), iar Halep a câștigat o partidă epică în semifinalele ediției din acest an a Grand Slam-ului de la Melbourne. Românca s-a impus cu 6-3, 4-6, 9-7, după două ore și 20 de minute, salvând și două mingi de meci. Vezi aici mai multe detalii.

Kerber este pentru a doua oară în sferturi la Roland Garros, după un parcurs perfect, fără set cedat. Prima prezență în această fază a competiției a fost bifată de Kerber în anul 2012. Jucătoarea din Germania nu a trecut niciodată de sferturi la Roland Garros.

Simona Halep vs Angelique Kerber, istoricul întâlnirilor directe:

2018, Australian Open (hard): 6-3, 4-6, 9-7 pentru Halep

2016, Turneul Campioanelor (hard): 6-4, 6-2 pentru Kerber

2016, Cincinnati (hard): 6-3, 6-4 pentru Kerber

2016, Montreal (hard): 6-0, 3-6, 6-2 pentru Halep

2016, Wimbledon (iarbă): 7-5, 7-6(2) pentru Kerber

2016, FedCup (zgură): 6-2, 6-2 pentru Kerber

2015, Toronto (hard): 6-3, 5-7, 6-4 pentru Halep

2014, Doha (hard): 6-3, 5-7, 6-4 pentru Halep

2009, Saint Raphael (hard): 5-7, 6-2, 7-5 pentru Halep

Parcursul celor două jucătoare la Roland Garros:

Simona Halep

Turul I: 2-6, 6-1, 6-1 cu Alison Riske (SUA, 83 WTA), după o oră și 34 de minute

Turul II: 6-3, 6-1 cu Taylor Townsend (SUA, 72 WTA), după o oră și 8 minute

Turul III: 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA), după o oră și 28 de minute

Optimi: 6-2, 6-1 cu Elise Mertens (Belgia, 16 WTA), după 59 de minute.

Angelique Kerber

Turul I: 6-2, 6-3 cu Mona Barthel (Germania, 117 WTA), după o oră și două minute

Turul II: 6-2, 6-3 cu Ana Bogdan (România, 66 WTA), după o oră și două minute

Turul III: 7-6(4), 7-6(4) cu Kiki Bertens (Olanda, 22 WTA), după o oră și 55 de minute

Optimi: 6-2, 6-3 cu Caroline Garcia (Franța, 7 WTA), după o oră și 7 minute.

Simona Halep vs Angelique Kerber:

Vârsta: 26-30

Locul nașterii: Constanța - Bremen, Germania

Înălțime: 1,68 metri - 1,73 metri

Jucătoare de mâna dreaptă - Jucătoare de mâna stângă

Victorii/înfrângeri în 2018: 32/6 vs 33/5

Victorii/înfrângeri în carieră: 436 / 192 vs 578 / 301

Titluri în 2018: 1-1 (Shenzhen vs Sydney)

Titluri în carieră: 16-11

Bani câștigați în 2018: $2,758,056 vs $1,476,793

Bani câștigați din tenis: $23,494,071 vs $22,947,272

Locul în clasamentul WTA: 1-12

Cea mai bună clasare din carieră: 1-1 (2016).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.