Daria Kasatkina a încercat marți, pe Chatrier, să le facă pe toate: spectacol pentru tribune, să găsească unghiuri care mai de care mai ascuțite, a căutat în permanență să complice lucrurile. Sloane Stephens a realizat fix opusul, a jucat la siguranță și a forțat loviturile căștigătoare doar când a fost sigură pe ea. Americanca a tras lozul norocos, tactica ducând-o în semifinalele de la Roland Garros (6-3, 6-1, după o oră și zece minute).

Sloane StephensFoto: wtatennis.com

În stilul ei relaxat de a juca (lovește de multe ori cu o lejeritate care te-ar putea duce cu gândul la o anumită nepăsare), Daria a ratat complet debutul meciului cu Sloane. Americanca a simțit imediat gust de sânge și a presat-o pe adversară în special cu dreapta puternică. Stephens trimite violent cu forehand-ul când găsește poziția ideală, iar din tribune zgomotul produs de minge se aude plin, sec, de parcă aceasta s-ar plânge de duritățile la care este supusă. În aceste coordonate, nu a mirat pe nimeni că Sloane s-a "dus" rapid la 4-1.

Rusoaica începe să simtă mingea din ce în ce mai bine: drept dovadă execută până și scurte, iar tabela începe să îi zâmbească complice. Se face 4-3, iar pe propriul serviciu Daria are mai multe mingi de a restabili egalitatea. Acest lucru nu se va întâmpla însă: Kasatkina este lovită iar de pasivitate, iar Sloane face break-ul într-un moment în care nici ea nu mai era sigură de propriile forțe. Manșa îi revine ultimei câștigătoare de la US Open (6-3, a fost sportiva mai constantă).

În spatele meu, în studioul televiziunii franceze este "petrecere" mare: se râde, se glumește și se vorbește tare. Distanța față de teren este atât de mare, încât această chermeză inopinată nu deranjează pe nimeni.

Daria joacă în , iar în momentele importante mintea îî rămâne un pic blocată. Încearcă foarte rar soluția mai ușoară: caută unghiuri imposibile și colțurile terenului. Sloane face un perfect joc de așteptare, conștientă fiind că dacă returnează cât mai puternic (dar în condiții de sigurantă) va avea câștig de cauză. Tactica dă roade, iar Stephens face break-ul și conduce cu 3-1.

În căutare permanentă de soluții care să o uimească până și pe ea, Kasatkina își mai cedează încă o dată serviciul, iar pentru Sloane începe să se contureze tot mai bine culoarul care duce către semifinale (4-1 cu două break-uri).

Erorile au continuat să vină în cascadă pentru rusoaică, iar cronomentul s-a oprit definitiv la o oră și zece minute: 6-3, 6-1 pentru americancă. Sloane merge în premieră în semifinale la Roland Garros, fază a turneului unde vom avea o reeditare a ultimului act de la US Open-ul din 2017: Stephens vs Madison Keys (o dispută la care nu se gândea multă lume că va avea loc atât de în turneu).

S-ar putea să te intereseze și:

Roland Garros: Madison Keys, calificată în premieră în semifinalele Grand Slam-ului de la Paris