Povestea frumoasă a Mihaelei Buzărnescu la Roland Garros a luat sfârșit în faza optimilor de finală, acolo unde a fost învinsă de americanca Madison Keys (favorită 13), scor 6-1, 6-4. Aflată la cea mai bună performanță din carieră la un turneu de Grand Slam, Mihaela nu a reușit să găsească soluții pentru jocul lui Keys, al cărei serviciu a fost la cele mai înalte cote. Românca s-a trezit pe final, a câștigat trei game-uri consecutive, a salvat și două mingi de meci, dar a fost prea târziu pentru a mai schimba soarta partidei. Americanca a făcut faţă presiunii şi a închis meciul la a treia oportunitate, după o oră și cinci minute de joc.

Mihaela BuzarnescuFoto: wtatennis.com

Rezumatul partidei Madison Keys vs Mihaela Buzărnescu.

S-ar putea să te intereseze și:

Mihaela Buzărnescu: "Emoțiile au fost normale, sper să ajung vreodată să mă calific în vreun sfert de finală la un Grand Slam"

Cronică de la fața locului: Buzărnescu - Numele imposibil de pronunțat, neliniștea copleșitoare și eliminarea în optimile de la Roland Garros

  • După parcursul de la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu rămâne cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA, care o vor ajuta să urce pentru prima dată în Top 30 WTA.
  • În faza următoare, Keys o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Barbora Strycova (Cehia, locul 26 WTA) și Yulia Putintseva (Kazahstan, locul 98 WTA).
  • Mihaela Buzărnescu rămâne în competiție la dublu, acolo unde s-a calificat în optimi, alături de Irina Bara. Ce două românce se vor duela cu perechea americană Jennifer Brady/Vania King.

Statistica partidei Keys vs Buzărnescu:

Ași: 4-0

Duble greșeli: 0-5

Lovituri câștigătoare: 17-14

Erori neforțate: 17-27

Puncte câștigate cu primul serviciu: 83% (24/29) - 56% (18/32)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 54% (14/26) - 39% (7/18)

Puncte de break salvate: 0% (0/1) - 0% (0/4)

Puncte de break câștigate: 100% (4/4) - 100% (1/1)

Total puncte câștigate: 60% (63/105) - 40% (42/105)

Durata partidei: 1h 5min.

"Sunt foarte fericită. Ea (Buzărnescu) a reușit să își crească nivelul de joc în ultimele game-uri, iar eu am devenit tot mai agitată. E greu de jucat împotriva stângacelor, mai ales pe retur", a spus Keys pentru Eurosport, la finalul meciului care i-a adus prima calificare în sferturi la Paris.

Desfășurarea livetext a partidei Buzărnescu vs Keys:

4:6 Keys nu mai rateaza de aceasta data sansa de a pune capat partidei. Inchide cu un as si obtine calificarea in sferturile de la Roland Garros. O ora si cinci minute a durat partida de pe Philippe-Chatrier.

4:5 Momente excelente de joc pentru numarul 33 WTA. Isi face serviciul la 15, dupa un game controlat autoritar. Keys va servi din nou pentru a inchide meciul.

3:5 Buzarnescu revine superb dupa ce a fost condusa cu 40-15, a salvat doua mingi de meci si a reusit un retur de senzatie care i-a adus prima minge de break. Jucatoarea noastra a profitat de prima sansa avuta si s-a apropiat la 5-3 pe tabela.

2:5 Mihaela ajunge la o scurta si finalizeaza cu forehandul. Este aplaudata reusita jucatoarei noastre. In cele din urma, Buzarnescu reuseste cu dificultate sa isi faca serviciul si intrerupe seria castigatoare a lui Keys.

1:5 Madison nu ii lasa nicio sansa Mihaelei. Dupa doua puncte consecutive reusite de americanca, Buzarnescu vorbeste cu ea, pare descurajata total. Keys inchide game-ul fara emotii, iar romanca va servi pentru a ramane in meci.

1:4 A patra dubla greseala a Mihaelei (15-15). Ajunge la o contra-scurta, dar este pedepsita de voleul lui Keys (15-30). Un schimb lung de mingi ii revine jucatoarei noastre (30-30). Vine si o greseala din partea americancei - minge de game pentru Buzarnescu. Madison returneaza insa incredibil si Mihaela trimite in fileu (40-40). Inca o dubla greseala si prima minge de break din acest game. Americanca reuseste din nou un retur bun, iar romanca ia la tinta fileu. Se face 4-1 pentru Keys, iar soarta meciului pare deja scrisa.

1:3 Mihaela este tradata de backhand in trei randuri. Americanca are trei mingi de game. Prima este anulata de jucatoarea noastra, cu un smash din apropierea fileului. Buzarnescu gaseste un unghi fantastic (40-30), returneaza insa apoi cu backhandul in fileu. Se face 3-1 pentru americanca, Buzarnescu inca nu se regaseste.

1:2 Pe un serviciu moale al romancei, Keys trimite imparabil in coltul terenului si are prima minge de break din acest game. Americanca profita si rupe echilibrul in setul secund. Mihaela este in dificultate, nu gaseste inca solutii la jocul favoritei 13 de la Roland Garros.

1:1 Mihaela este ajutata de banda fileului. Mingea aterizeaza in terenul americancei, nimic de facut. Keys puncteaza superb cu forehandul in lungul liniei (30-15). Mihaela face pasul in fata si nu ii lasa nicio sansa lui Keys (40-30). Americanca rupe ritmul cu o scurta, iar backhamdul Mihaelei se opreste in fileu.

1:0 Setul al doilea a inceput cu Buzarnescu la servicu. Romanca incepe bine game-ul. Serviciu la exterior, americanca este incomodata si returneaza in aut (30-0). Dubla greseala a jucatoarei noastre (30-30). Mihaela joaca extrem de inteligent un punct si finalizeaza cu smash-ul din apropierea fileului. Din pacate comite apoi inca o dubla greseala (40-40). Serveste bine apoi cu doi-ul si returul lui Keys se duce in afara terneului - minge de game pentru Mihaela. Keys se deplaseaza incredibil, iar Buzarnescu ia la tinta fileul - egalitate. Incele din urma, game-ul ii revine numarului 33 WTA. Poate fi momentul revenirii, a luptat frumos si a fost rasplatita pentru efortul sau.

Mihaela a luat o pauza de vestiar.

1:6 Buzarnescu ajunge la o scurta si reuseste al doilea punct pe serviciul adversarei. Keys continua insa sa serveasca perfect si isi procura doua mingi de set. Mihaela nu gaseste solutii la retur. Are noroc cu o scurta ratata de Keys (40-30). Jucatoarea noastra face bine pasul in fata si incheie cu voleul drive un punct dominat autoritar (40-40). Serviciul este principala arma a lui Madison - o noua minge de set. Mihaela deschide bine terenul si gaseste un unghi fantastic. Este salvata si a treia minge de set. La cea de-a patra minge de set, Madison pune o scurta, dar Buzarnescu ajunge si puncteaza superb, cu o lovitura pe linie. Americanca nu mai iroseste a cincea minge de set si inchide primul act dupa 23 de minute de joc.

1:5 Keys gaseste bine coltul terenului (30-0). Impinsa in spatele linie de fund, Mihaela trimite prea lung si scapa mingea in afara trenului (40-0) - trei mingi de break pentru americanca. Keys inchide game-ul cu o lovitura pe contre-pied. Madison se distanteaza pe tabela si va servi pentru castigarea primului set.

1:4 Madison Keys serveste impecabil, nu sunt prea multe de facut pentru Buzarnescu. Un singur punct a castigat jucatoarea noastra pe serviciul americancei pana in acest moment. Keys a inchis game-ul cu un as, al doilea pentru ea in aceasta confruntare.

1:3 Buzarnescu gaseste linia cu backhandul (15-0). Serveste bine si returul americancei se opreste in fileu. Inca un serviciu spre corpul adversarei, iar Buzarnescu are trei mingi de game. Greseste insa la urmatorul schimb (40-15). Serviciul o ajuta inca o data pe Mihaela, care apare pentru prima data pe tabela in acest meci.

0:3 Keys vine bine la fileu si nu ii lasa nicio sansa Mihaelei (30-0). Urmeaza un as al americancei (40-0). Jucatoarea noastra returneaza in afara terenului, iar scorul devine 3-0 pentru Madison.

0:2 Buzarnescu incepe cu o dubla greseala (0-15). Mihaela schimba bine directia, iar americanca nu mai gaseste terenul - primul punct al Mihaelei din acest meci. Serviciu bun, spre corpul adversarei. Keys trimite in aut (30-30). Mihaela rateaza complet o lovitura - prima minge de break pentru americanca. Profita Madison si incheie spectaculos cu un punct din apropierea fileului.

0:1 Meciul a inceput cu Madison Keys la serviciu. Primul punct ii revine americancei, dupa o minge trimisa in fileu de Mihaela. Pe serviciul doi al lui Keys, Buzarnescu rateaza returul (40-0). Jucatoarea noastra trimite prea lung, iar game-ul este castigat la zero de americanca

Vremea este perfecta in capitala Frantei. Sunt 23 de grade Celsius.

Cele doua sportive se afla la incalzire.

Jucatoarea noastra castiga tragerea la sorti si alege sa primeasca.

Mihaela patrunde in premiera pe impunatoarea arena Philippe-Chatrier. Isi face aparitia si Madison Keys. Tribunele sunt aproape goale, este abia ora 11 la Paris.

Mihaela Buzărnescu (33 WTA) se află în fața unui nou "test" dificil la Roland Garros, jucătoarea noastră urmând să o întâlnească pe americanca Madison Keys (favorită 13), finalistă la ediția de anul trecut a US Open. Partida care poate aduce calificarea în sferturi pentru Mihaela va avea loc pe arena Philippe-Chatrier, de la ora 12:00, putând fi urmărită în direct pe Eurosport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Confruntarea din optimile turneului de la Roland Garros va fi prima între Buzărnescu și Keys, finalistă la ediția din 2017 a US Open (învinsă cu 6-3, 6-0 de Sloane Stephens).

Americanca a mai ajuns o singură dată în această fază a Grand Slam-ului de la Paris, în 2016, când a fost învinsă de Kiki Bertens (scor 7-6(4), 6-3).

Parcursul de până acum al celor două jucătoare la Roland Garros:

Mihaela Buzărnescu

Turul I: 6-3, 6-3 cu Vania King (SUA, 1275 WTA), după o oră și 27 de minute

Turul II: 6-1, 6-2 cu Rebecca Peterson (Suedia, 97 WTA), după o oră și cinci minute

Turul III: 6-3, 7-5 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA), după o oră și 37 de minute.

Madison Keys

Turul I: 6-3, 6-3 cu Sachia Vickery (SUA, 76 WTA), după 58 de minute

Turul II: 6-4, 6-1 cu Caroline Dolehide (SUA, 125 WTA), după o oră și 9 minute

Turul III: 6-1, 7-6(7) cu Naomi Osaka (Japonia, 20 WTA), după o oră și 23 de minute.

Mihaela Buzărnescu vs Madison Keys:

Vârsta: 30-23

Locul nașterii: Bucuresti - Rock Island, SUA

Înălțime: 1,75 metri - 1,78 metri

Jucătoare de mâna stângă - Jucătoare de mâna dreaptă

Victorii/înfrângeri în 2018: 21 / 14 vs 14 / 8

Victorii/înfrângeri în carieră: 386 / 202 vs 235 / 131

Titluri WTA în carieră: 0-3 (2017 - Stanford; 2016 - Birmingham; 2014 - Eastbourne)

Bani câștigați în 2018 (înaintea turneului de la RG): $263,829 vs $516,001

Bani câștigați din tenis: $640,646 vs $8,049,826

Locul în clasamentul WTA: 33-13

Cea mai bună clasare din carieră: 32-7

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.