Simona Halep (1 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, după o victorie în minimum de seturi reușită în fața nemțoaicei Andrea Petkovic (107 WTA), scor 7-5, 6-0. Primul set al întâlnirii de pe Terenul 18 a fost unul extrem de echilibrat, cu multe răsturnări de situație, Halep fiind nevoită să revină de la 0-2. Accidentarea nemţoaicei din startul manșei a doua a schimbat însă complet jocul. Petkovic s-a deplast foarte greu în teren, nu a mai putut menține același nivel, iar liderul mondial a defilat. În runda următoare, Halep o va înfrunta pe Elise Mertens (Belgia, 16 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul meciului dintre Halep și Petkovic.

S-ar putea să te intereseze și:

Cronică de la fața locului: Simona Halep, bronzul de Paris și accesul în a doua săptămână de la Roland Garros

"M-am aşteptat să am un meci greu. Am mai jucat cu ea în semifinale aici, în 2014. A fost o bătălie foarte grea în primul set. Psihologic m-am bucurat că mi-am adjudecat setul. E o adversară redutabilă. Am căutat să rămân în schimburi chiar dacă e mai puternică decât mine", a spus Halep, după meci, pentru Eurosport. "E ceva fabulos. Nu e un teren mare, dar atmosfera a fost frumoasă pentru mine. M-am simţit bine", a mai spus Halep.

  • Pentru calificarea în optimi, Halep va primi un cec în valoare de  222.000 de euro şi 240 de puncte WTA.
  • Singura întâlnire dintre Halep și Mertens a avut loc chiar în acest an, în turul doi de la Madrid, unde liderul mondial s-a impus cu 6-0, 6-3.
  • În turul trei, Elise Mertens (Belgia, 16 WTA), cap de serie 16, a trecut de Daria Gavrilova (Australia), locul 24 WTA şi cap de serie 24, scor 6-3, 6-1, după 62 de minute de joc.

Halep vs Petkovic, întâlniri directe: 7-1

București, 2009: Pekovic - Halep 6-2, 7-6(2)

Nurnberg, 2013: Halep - Petkovic 6-3 6-3

Tokyo, 2013: Halep - Petkovic 7-6(4) 6-3

Roland Garros, 2014: Halep - Petkovic 6-2, 7-6(4)

Beijing, 2014: Halep - Petkovic 7-6(4), 5-7, 7-6(1)

Cincinnati, 2015: Halep - Petkovic 4-6, 6-4 ,6-2

FedCup, 2016: Halep - Petkovic 6-4 6-7(5) 6-4

Roland Gaross, 2018: Halep - Petkovic 7-5, 6-0

Statistica partidei Halep vs Petkovic:

Ași: 1-0

Duble greșeli: 4-4

Lovituri câștigătoare: 19-17

Erori neforțate: 17-28

Puncte câștigate cu primul serviciu: 61% (20/33) - 49% (25/51)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 67% (14/21) - 23% (3/13)

Puncte de break salvate: 0% (0/2) - 45% (5/11)

Puncte de break câștigate: 55% (6/11) - 100% (2/2)

Total puncte câștigate: 59% (70/118) - 41% (48/118)

Durata partidei: 1h 28min.

Desfășurarea livetext a partidei Halep vs Petkovic:

6:0 Petkovic a renuntat deja la lupta. Simona conduce punctele si incheie partida cu un game alb. Ultimalovitura a Simonei din aceasta confruntare a fost una superba, un rever trimis in lung de linie. Victorie dupa o ora si 28 de minute pentru Halep, care o va intalni in optimi pe belgianca Elise Mertens, cap de serie numarul 16.

5:0 Dubla greseala comisa de Petkovic, a patra din aceasta partida (30-15). Halep pune presiune pe serviciul nemtoaicei si reuseste break-ul la a doua oportunitate. Accidentarea a scos-o complet din joc pe Petkovic. Liderul mondial va servi pentru calificarea in optimi. In pauza dintre game-uri se striga "Simona! Simona!".

4:0 Petkovic a renuntat la bandajul de pe genunchi, fiind probabil incomodata in timpul alergarii. Halep rupe ritmul perfect cu o scurta si smulge aplauzele publicului (30-0). Aut al nemtoaicei, care apoi loveste decisiv cu forehandul. Halep nu se complica si inchide game-ul. Petkovic duce constant mana la genunchi, semn ca durerile persista.

3:0 Petkovic ia mingea din urcare si puncteaza superb. Halep nu reuseste sa treaca o mingea peste fileu, dar greseste si Petkovic (30-30). Dubla greseala a nemtoaicei - minge de break. Simona incheie game-ul cu un passing de toata frumusetea.

2:0 Andrea Petkovic revine pe teren dupa o pauza destul de lunga. Are genunghiul drept bandajat. Serveste Simona. Game alb reusit de jucatoarea noastra. Germana este vizibil afectata de accidentare, nu s-a deplasat prea mult in acest game.

Petkovic primeste ingrijiri medicale. Intre timp, pe Suzanne Lenglen, Caroline Garcia a castigat categoric primul set al partidei cu Irina-Camelia Begu (40 WTA), scor 6-1.

1:0 Setul al doilea a inceput cu Petkovic la serviciu. Nemtoaica o plimba foarte bine pe Simona, iar defensiva romancei cedeaza (15-0). Simona lasa mingea sa cada si executa superb smash-ul (15-15). Cross lung al Simonei, Petkovic calca stramb si trimite in afara terenului (3015). Jucatoarea din Germania acuza dureri la genunchiul drept. Simona face rost de prima minge de break din acest game, iar Petkovic trimite apoi in aut. Debut perfect pentru Halep in acest set! Time-out medical cerut de Petkovic.

7:5 Petkovic joaca bine la fileu, nimic de facut pentru Halep (30-30). La minge de set, Halep trimite prea lung si mingea nu prinde terenul.Simona incearca sa o impinga pe germana in spatele liniei de fund, iar aceasta greseste, inca o minge de set. Este salvata si aceasta, dupa o minge prea lunga a liderului mondial. Serviciu bun, la exterior al Simonei, iar Andrea rateaza returul. Setul se incheie cu un punct spectaculos reusit de Halep: 7-5 pentru numarul 1 WTA, dupa 57 de minute de joc.

6:5 Petkovic incepe cu dubla greseala, dupa care trimite in fileu (0-30). Simona este incurajata de suporterii aflati pe terenul 18. Petkovic este extrem de inspirata cu o scurta. Aflata prea mult in spate, Halep nu mai poate ajunge la minge. Retur superb al liderului mondial - doua mingi de break. Prima este salvata, dar romanca nu mai iroseste a doua sansa. Va servi din nou pentru castigarea setului. Poate a doua oara va fi cu noroc.

5:5 Serviciu bun, la exterior. Halep schimba bine directia si loveste decisiv cu forehnadul pe contrepied. Impinsa prea mult un spatele liniei de fund, Halep trimite in fileu (15-15). Combinatie perfecta a Simonei: rever in cross - voleu drive, la care nemtoaica nu are raspuns. Halep trimite in aut de doua ori la rand si ii ofera prima minge de break lui Petkovic. Dupa un punct pe care l-a condus autoritar, Halep greseste incredibil la o minge mai scurta a lui Petkovic.

5:4 Simona joaca bine, anihileaza jocul ofensiv al nemtoaicei si isi procura doua mingi de break. Prima este salvata de Petkovic, insa la cea de-a doua nu mai poate trimite mingea peste fileu. Simona se afla pentru prima data in avantaj in aceasta partida si va servi pentru castigarea primului set.

4:4 As al Simonei (40-30). Rateaza insa apoi o lovitura, vine si confirmarea arbitrului (40-40). Halep loveste lung si o incomodeaza pe adversara. Finalizeaza superb cu backhandul in cross - minge de game. Jucatoarea din Germaniaforteaza si trimite in afara terenului.

3:4 Simona intra in teren pentru a lovi o minge mai scurta a germanei, insa ia la tinta fileul (15-15). Vine si o greseala din partea lui Petkovic (30-15). Germana rupe ritmul cu scurta, iar Simona rateaza passingul (30-30). Ce sansa a irosit jucatoarea noastra! Din nou o scurta a lui Petkovic, Simona vine in viteza si trimite afara (40-30). Halep pare grabita, vrea sa incheie repede punctele, rateaza un atac pe contre-pied si game-ul se duce in contul adversarei.

3:3 Simona pare ca si-a gasit ritmul, serveste bine si restabileste egalitatea. Petkovic a continuat sa etaleze acelasi joc agresiv, dar a facut mai multe erori si Halep a profitat

2:3 Petkovic este norocoasa la un punct jucat la fileu, dupa ce mingea trimisa de ea a atins banda fileului (15-15). Pe un retur moale al Simonei, germana loveste violent si nu ii da nicio sansa liderului mondial (30-15). Petkovic cauta liniile si reuseste sa o puna in dificultate pe Halep. Game-ul ii revine in cele din urma la 30 si trece din nou in avantaj pe tabela.

2:2 Venita la fileu, Petkovic puncteaza pe contre-pied (15-15). A doua dubla greseala a liderului mondial (15-30). Serviciu bun acum, germana returneaza in aut. Simona conduce bine punctul si finalizeaza spectaculos cu backhandul (40-30). Inca un retur trimis in afara terenului de Petkovic, se face 2-2.

1:2 Retur bun al Simonei, in picioarele adversarei, iar Petkovic greseste. Andrea incearca sa schimbe in lungul liniei, dar este incomodata de mingea trimisa de Halep si nu gaseste terenul. Inca un punct pentru Simona, trei mingi de break. Germana gaseste un unghi fantastic si salveaza o minge de break. Halep ataca bine cu forehandul si fructifica cea de-a doua minge de break.

0:2 Simona joaca inteligent la fileu si obtine primul punct pe propriul serviciu (15-30).Dubla greseala a liderului mondial, Petkovic are doua mingi de break. Petkovic vine bine la fileu si inchide punctul cu voleu drive. Se face 2-0 pentru numarul 107 WTA.

0:1 Meciul a inceput cu Petkovic la serviciu. Petkovic face bine pasul in fata, iar Halep nu mai poate ajunge la o scurta. Simona loveste in forta si germanca trimite in fileu - egalitate. Liderul mondial sta bine in defensiva, prelungeste punctul si Petkovic greseste din nou, minge de break. Petkovic anuleaza mingea de break, gratie unui backhand trimis direct pe linie. Numarul 107 WTA schimba bine directia si gaseste perfect coltul terneului, din nou egalitate. Dubla greseala comisa Petkovic, este deja a sasea egalitate in acest prim game al partidei. Pe serviciul doi al Jucatoarei din Germania, Halep rateaza returul si game-ul ii revine adversarei.

Cele doua jucatoare se afla la incalzire.

Pentru un loc în optimile de la Roland Garros, Simona Halep (1 WTA) se va duela cu Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA), într-o reeditare a semifinalei din 2014 a turneului de Grand Slam de la Paris. Confruntarea va avea loc pe Terenul 18, după ora 17:45, putând fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Halep și Petkovic s-au mai întâlnit de șapte ori, scorul fiind 6-1 în favoarea jucătoarei noastre. Ultima confruntare a avut loc în 2016, la FedCup, unde Halep s-a impus cu 6-4, 6-7 (5), 6-4. Petkovic a câştigat primul duel, disputat în urmă cu nouă ani, în sferturile turneului de la Bucureşti, scor 6-2, 7-6 (2).

Va fi a doua confruntare dintre Halep și Petkovic la Roland Garros. La ediția din 2014, Simona a eliminat-o în semifinale pe Petkovic, scor 6-2 7-6(4). Vezi aici mai multe detalii.

În primul tur de la Roland Garros, Petkovic a eliminat-o pe Kristina Mladenovic (Franța), cap de serie numărul 29, scor 7-6(10), 6-2. În runda a doua, jucătoarea din Germania a trecut de Bethanie Mattek-Sands (SUA, 202 WTA), scor 6-0, 7-6(5).

În vârstă de 30 de ani, Petkovic ocupă în prezent locul 107 în clasamentul mondial și are în palmares șase trofee: 2015 - Antwerp; 2014 - Charleston, Bad Gastein, Sofia; 2011 - Strasbourg; 2009 - Bad Gastein.

Cea mai bună clasare din carieră pentru jucătoarea din Germania a fost locul 9 WTA, în 2011. Petkovic are 1.80 metri, este jucătoare de mână dreaptă și a strâns până acum din tenis $6,733,721.

Înaintea turneului de la Roland Garros, Andrea Petkovic a fost învinsă de Sorana Cîrstea, scor 2-6 7-6(3) 7-6(5), în primul tur de la Nurnberg.

Rezultatele obținute de Halep la Roland Garros:

2017: Finală - învinsă de Jelena Ostapenko (Letonia), scor 4-6, 6-4, 6-3

2016: Optimi - învinsă de Samantha Stosur (Australia), scor 7-6(0), 6-3

2015: Turul II - învinsă de Mirjana Lucic-Baroni (Croația), scor 7-5, 6-1

2014: Finală - învinsă de Maria Sharapova (Rusia), scor 6-4, 6-7(5), 6-4

2013: Turul I - învinsă de Carla Suárez Navarro (Spania), scor 3-6, 6-2, 6-2

2012: Turul I - învinsă de Petra Cetkovska (Cehia), scor 6-1, 6-3

2011: Turul II - învinsă de Samantha Stosur (Australia), scor 6-0, 6-2

2010: Turul I - învinsă de Samantha Stosur (Australia), scor 7-5, 6-1.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.