Mihaela Buzărnescu (33 WTA) a produs una din cele mai mari surprize de până acum de pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros, reușind să o trimită acasă pe Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA), una din marile favorite la câștigarea trofeului pe zgura pariziană, după o victorie în două seturi, scor 6-3, 7-5. În vârstă de 30 de ani, Mihaela a făcut meciul carierei pe Terenul 1 de la Roland Garros, a luptat incredibil în momentele importante, a pus permanent presiune pe adversară și a încântat publicul cu lovituri spectaculoase (a avut 31 de lovituri câștigătoare, în timp ce Elina a reușit doar 11). Grație acestei victorii superbe, Buzărnescu se află la cea mai bună performanță din carieră în cadrul unui turneu de Grand Slam - faza optimilor de finală.

HotNews.roFoto: Hotnews

S-ar putea să te intereseze și:

Cronică de la fața locului: Miki cea Mare - Buzărnescu, forehand-ul năucitor și victoria carierei împotriva Svitolinei

Elina Svitolina: "Nu știam prea multe despre Buzărnescu, a urcat repede în clasament. A meritat să câștige, a fost jucătoarea mai bună"

  • A fost prima victorie reușită de Buzărnescu în fața unei jucătoare din Top 5 WTA.
  • În optimi, Buzărnescu se va duela în premieră cu americanca Madison Keys (13 WTA), care a trecut de japoneza Naomi Osaka (20 WTA), cap de serie numărul 21, scor 6-1, 7-6(7).
  • Pentru calificarea în optimile de la Roland Garros, Mihaela Buzărnescu va fi recompensată cu un cec de 222.000 euro şi 240 de puncte WTA.
  • La ediția de anul trecut a competiției de la Paris, Elina Svitolina a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminată de Simona Halep, 3-6, 7-6(6), 6-0. De partea cealaltă, Buzărnescu a află în acest an la prima prezență pe taboul principal de la Roland Garros.
  • Tot vineri, Mihaela Buzărnescu va evolua și în proba de dublu mixt de la Roland Garros, alături de Henri Kontinen (Finlanda). Cei doi vor juca  împotriva perechii Yifan Xu/Oliver Marach (China/Austria), cap de serie 3, în ultimul meci de pe Terenul 9.

"Anul trecut eram pe locul 400, pe vremea aceasta. Aveam probleme la genunchi şi voiam să termin cu tenisul. Familia şi cei apropiaţi m-au ajutat. Tata e antrenorul meu. Din nimic mi-au spus că pot face multe lucruri. Jocul meu s-a îmbunătăţit şi sunt mult mai pozitivă.

Sunt foarte fericită că am jucat bine azi. Trebuie să mă calmez în momentele în care sunt nervoasă (n.r. - a dat cu racheta de pământ la un moment dat), altfel o să fie rău pe viitor. La Strasbourg am fost aproape să o înving pe Cibulkova, eram la două puncte de meci, dar din cauza unor gânduri mi-am pierdut controlul. Astăzi mi-am spus că nu trebuie să fac asta din nou. Şi mi-a ieşit!", a declarat Mihaela Buzărnescu la finalul partidei, potrivit ProSport.

Statistica partidei Buzărnescu vs Svitolina:

Ași: 4-2

Duble greșeli: 3-1

Lovituri câștigătoare: 31-11

Erori neforțate: 38-29

Puncte câștigate cu primul serviciu: 67% (30/45) - 47% (23/49)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 50% (11/22) - 63% (20/32)

Puncte de break salvate: 71% (5/7) - 50% (5/10)

Puncte de break câștigate: 50% (5/10) - 29% (2/7)

Total puncte câștigate: 54% (79/147) - 47% (69/147)

Durata partidei: 1h 37min.

Desfășurarea livetext a partidei Buzărnescu vs Svitolina:

7:5 Svitolina isi construieste bine punctul si loveste violent din apropierea fileului. Urmeaza insa si o ratare pentru ucraineanca (15-15). Mihaela scapa returul in aut (30-15).Un schimb lung de mingi ii revine Elinei, dupa ce romanca a trimis din nou in afara terneului (40-15). Buzarnescu nu renunta, schimba bine directia si finalizeaza cu voleul drive (40-30). Svitolinatrimite in fileu, minge de meci pentru Mihaela. Romanca profita si pune capat meciului dupa o ora si 37 de minute. Ce victorie reuseste Mihaela!

6:5 Svitolina gaseste un unghi incredibil, nimic de facut pentru Mihaela (15-15). Fileul ii da batai de cap favoritei patru de la Roland Garros, care pare din ce in ce mai nervoasa. Buzarnescu profita de alte doua erori ale jucatoarei din Ucraina si isi castiga fara emotii game-ul de serviciu. Svitolina va servi pentru a ramane in meci.

5:5 Buzarnescu vine foarte bine la fileu si castiga meritat punctul. Svitolina face si ea pasul in fata, dar rateaza voleul (0-30). Returul Mihaelei se opreste in fileu (30-15). Jucatoarea noastra scapa de putin mingea in afara terenului (30-30). Ajutata de serviciu, Svitolina salveaza prima minge de break din acest game. Ucraineanca rateaza incredibil o scurta - egalitate. Buzarnescu isi procura a doua minge de break, dupa un smash care a lasat-o fara replica pe Svitolina. Dupa un retur foarte bun al romancei, Elina nu mai poate trece mingea peste fileu. Mihaela duce scorul la 5-5.

4:5 Presiunea se muta pe serviciul Mihaelei. A treia dubla greseala pentru romanca (15-30). Jucatoarea noastra joaca agresiv, schimba bine directia si finalizeaza cu forehandul (30-30). Svitolina se intinde dupa o minge, dar lovitura sa se opreste in fileu. Mihaela iroseste sansa de a face 5-4. Dupa o minge care a atins banda fileului, Buzarnescu trimite in aut - minge de break. Defensiva Svitolinei rezista perfect, iar game-ul ii revine.

4:4 Condusa cu 30-0, Buzarnescu pune presiune pe serviciul Elinei si o obliga sa greseasa. Ucraineanca reuseste un as (40-30). Returul romancei este prea lung. Numarul 4 WTA egaleaza din nou situatia pe tabela.

4:3 Svitolina rupe ritmul cu o scurta. Mihaela ajunge la timp, insa nu mai poate face nimic la lobul reusit de Elina. Rever de senzatie al Mihaelei! Ucraineana rateaza returul, doua sanse de game pentru jucatoarea noastra. Svitolina anticipeaza o lovitura in cross si o prinde pe picior gresit pe romaca (40-30). Numarul 4 WTA trimite in aut: 4-3 pentru Mihaela.

3:3 Svitolina face pasul in teren, dar rateaza un voleu. Obligata sa loveasca din deplasare, Mihaela greseste (15-15). Retur direct castigator al jucatoarei noastre. Strange pumnul Mihaela. Svitolina serveste insa perfect (30-30). Jucatoarea noastra o plimba foarte bine pe Svitolina si puncteaza pe contre-pied - minge de break. Buzarnescu ajunge la o scurta, dar rateaza passingul, (40-40). Game-ul se duce in cele din urma in contul Svitolinei.

3:2 Condusa cu 40-0, Buzarnescu reuseste un rever bine plasat, fara replica din partea Elinei. Inca o lovitura la care numarul 4 WTA nu are raspuns (40-30). Mihaela serveste perfect, iar Svitolina nu mai poate returna. Vine si a patra minge de break. Mihaela o salveaza dupa un punct superb. Cat de inspirata a fost jucatoarea noastra! Buzarnescu inchide game-ul cu un as si preia conducerea in setul al doilea.

2:2 Mihaela finalizeaza superb din apropierea fileului, dupa ce a condus punctul. Vine si un cadou din partea Elinei - dubla greseala. Doua mingi de break pentru romanca. Prima este salvata, dupa o lovitura violenta in coltul terenului. Svitolina profita de o minge scurta a Mihaela si salveaza si a doua minge de break. Vine si cea de-a treia, dupa un retur senzational al jucatoarei noastre. Nu a fost cu noroc nici de aceasta data. Svitolina este pe punctul de a pune capat game-ului, insa trimite in afara terenului - egalitate. Buzarnescu nu renunta, o plimba bine pe adversara, iar aceasta greseste - o noua egalitate. Din pacate, vine o greseala si pentru jucatoarea noastra. Svitolina vine la fileu, dar rateaza passing-ul - a patra minge de break pentru Buzarnescu. Romanca trimite lung si puternic si o obliga pe ucraineanca sa greseasca. Ce frumos a luptat Mihaela in acest game. Se restabileste egalitatea pe tabela.

1:2 Primul break reusit de Svitolina, dupa un game presarat cu multe erori din partea Mihaelei. Romanca a comis si a doua sa dubla greseala din acest meci, oferindu-i Elinei prima minge de break.

1:1 Svitolina reuseste un game alb pe propriul serviciu, cel mai bun de pana acum al jucatoarei din Ucraina. A lovit agresiv, fara prea multe sanse pentru jucatoarea noastra.

1:0 Setul al doilea a inceput cu Mihaela la serviciu.Din pacate, prima dubla greseala a jucatoarei noastre (0-15). Serveste bine apoi, iar Svitolina ia la tina fileul. Buzarnescu reuseste o noua lovitura superba in cross (40-15). Game-ul ii revine romancei, dupa un serviciu perfect.

6:3 Buzarnescu sta bine intr-un schimb lung de mingi, insa greseste si scapa de putin mingea in afara terenului (15-15). Vine si randul Elinei sa greseasca (30-15). Ucraineanca este ajutata de serviciu (30-30). Mihaela rezista bine in defensiva, iar punctul ii revine meritat. Minge de set pentru romanca, iar Svitolina da cu racheta de pamant. Buzarnescu profita de prima sansa si inchide setul dupa 35 de minute de joc! Evolutie de nota 10 a Mihaelei in acest prim set.

5:3 Mihaela serveste cu mingi noi. Svitolina nu poate trece mingea peste fileu (15-0). Ucraineanca este prinsa din nou pe picior gresit. Ce lovituri reuseste romanca! Returul Elinei smulge ropote de aplauze (30-15). Joaca agresiv ucraineanca, iar Mihaela trimite insa prea lung (30-30). Cu un serviciu foarte bun, Mihaela o obliga pe Svitolina sa trimita in afara terenului (40-30). Svitolina continua sa puna presiune, se agata de acest game (40-40). Mihaela castiga meritat un punct extrem de disputat, spre disperarea Elinei. As al romancei. Se face 5-3, Svitolina serveste pentru a ramane in set.

4:3 Pe serviciul doi al Elinei, Mihaela reuseste un retur naprasnic (30-15). Buzarnescu gaseste din nou un unghi fantastic, Svitolina ajunge la minge, iar romanca, venita la fileu, trimite in afara terenului (40-15). Dupa un retur violent al jucatoarei noastre, Svitolina timite imparabil cu forenahdul in cross scurt. Ucraineanca ramane aproape pe tabela, insa Buzarnescu nu slabeste ritmul jocului

4:2 Buzarnescu puncteaza inca o data cu forehandul in lung de linie (15-15). Dupa mai multe lovituri de rever foarte lungi, Mihaela greseste si trimite in fileu (15-30). Ce unghi gaseste jucatoarea noastra! Nicio sansa pentru Svitolina. Din apropierea fileului, romanca rateaza incredibil. Minge de break pentru Svitolina. Serviciul o ajuta insa pe Mihaela, iar ucraineanca returneaza in fileu (40-40). Scurta perfecta a Mihaelei - minge de game. Urmeaza insa o eroare a jucatoarei noastre, o noua egalitate. Buzarnescu joaca extrem de inteligent, finalizeaza frumos cu forehandul. Inca un serviciu impecabil, se face 4-1 pentru Mihaela.

3:2 Svitolinaisi castiga serviciul, insa o face destul de greu. Buzarnescu pare extrem de conectata la meci

3:1 Buzarnescu vine foarte bine la fileu, iar Svitolina nu mai poate returna (30-0). Jucatoarea noastra isi construieste bine punctul, Elina ia la tinta fileu (40-0). Serveste perfect jucatoarea noastra, iar scorul devine 3-1. Inceput extraordinar pentru Mihaela, care joaca la un nivel inalt

2:1 Svitolina rateza o lovitura in lung de linie (0-15). Forehandul Mihaelei functioneaza foarte bine, romanca reuseste sa o puna in dificultate pe favorita numarul patru a competitiei. Apare prima minge de break a romancei. Mihaela puncteaza cu o lovitura de exceptie in lung de linie si preia conducerea in aceasta partida.

1:1 Svitolina pune prea multa forta intr-o lovitura si scapa mingea in afara terenului. Mihaela serveste bine cu doi-ul, inca o data ucraineanca nu gaseste terenul (30-15). Romanca trimite superb cu forehnadul in lungul liniei (40-15), insa Svitolina se apropie la 40-30. Buzarnescu incheie game-ul cu un as.

0:1 Meciul a inceput cu Svitolina la serviciu. Un schimb lung de mingi ii revine jucatoarei din Ucraina, dupa un lung de linie ratat al romancei (30-0). Svitolina este agresiva in acest inceput de meci, are trei mingi de game. Passing superb reusit de Mihaela, cu forehandul in cross scurt (40-15). Retur ratat al jucatoarei noastre, 1-0 pentru Svitolina.

Mihaela si Elina se afla la incalzire.

Turneul de la Roland Garros a rămas fără al patrulea favorit de pe tabloul de simplu masculin, bulgarul Grigor Dimitrov (5 ATP) fiind învins în trei seturi de spaniolul Fernando Verdasco (35 ATP), cap de serie numărul 30, scor 7-6(4), 6-2, 6-4. Bulgarul nu a reușit niciodată în carieră să treacă de turul trei al Grand Slam-ului de la Paris.

Mihaela Buzărnescu (33 WTA) va încerca astăzi să obțină pentru prima dată în carieră calificarea în optimile unui turneu de Grand Slam. Jucătoarea noastră va trebui să treacă de ucraineanca Elina Svitolina (cap de serie numărul 4), una din marile favorite la cucerirea trofeului. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și LiveText pe HotNews.ro.

Va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare.

Mihaela Buzărnescu vs Elina Svitolina:

Vârsta: 30-23

Locul nașterii: Buxuresti - Odessa, Ucraina

Înălțime: 1,75 metri - 1,74 metri

Jucătoare de mâna stângă - Jucătoare de mâna dreaptă

Victorii/înfrângeri în 2018: 20/14 vs 27/6

Victorii/înfrângeri în carieră: 385 / 202 vs 312 / 160

Titluri WTA în 2018: 0-3 (Brisbane, Dubai și Roma)

Titluri WTA în carieră: 0-12

Bani câștigați în 2018 (înaintea turneului de la RG): $263,829 vs $2,122,509

Bani câștigați din tenis: $640,646 vs $9,493,887

Locul în clasamentul WTA: 33-4

Cea mai bună clasare din carieră: 32-3

Parcursul de până acum al celor două jucătoare la Roland Garros:

Mihaela Buzărnescu

Turul I: 6-3, 6-3 cu Vania King (SUA, 1275 WTA), după o oră și 27 de minute

Turul II: 6-1, 6-2 cu Rebecca Peterson (Suedia, 97 WTA), după o oră și cinci minute

Elina Svitolina

Turul I: 7-5, 6-3 cu Ajla Tomljanovic (Australia, 69 WTA), după o oră și 30 de minute

Turul II: 6-3, 6-4 cu Viktoria Kuzmova (Slovacia, 87 WTA), după o oră și 22 de minute

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.

Ediția cu numărul 121 a competiției de la Roland Garros se dispută în perioada 27 mai - 10 iunie 2017. Întrecerea de la Paris poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.