Publicul de pe Chatrier a dat joi primele semne de "oboseală", atmosfera de la meciul Simonei Halep cu Taylor Townsend (SUA, 72 WTA) fiind, pe alocuri, una de antrenament (sigur, nici meciul nu i-a ajutat neapărat pe spectatori să iasă din letargie). Atenția pe care organizatorii i-au acordat-o Simonei este una importantă, dacă ne gândim că la aceeași oră Rafael Nadal a fost trimis să joace pe Suzanne Lenglen. Halep merge în turul trei de la Roland Garros după un meci de 68 de minute (6-3, 6-1), iar următoarea partidă va fi reeditarea semifinalei din 2014 de la Paris: o confruntare cu Andrea Petkovic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți urmări desfășurarea LIVE Text a partidei Simona Halep vs Taylor Townsend.

Umplută aproape până la capacitate maximă la meciul favoritului local Lucas Pouille, arena centrală a putut să mai "respire" puțin cu ocazia meciului Simonei.

Debutul de meci a fost liniștit atât în tribune, cât și pe teren. O ușoară acalmie i-a cuprins pe spectatori, care băteau parcă din palme pe modul de "avarie". Până și arbitrul meciului a fost "atras" în această aparentă stare de somnolență (rostește uneori monosilabic scorul). Între timp, tabela se modifică de două ori in dreptul Simonei, iar mai multă energie din partea spectatorilor am văzut la antrenamentul susținut de liderul mondial cu doar câteva ore în urmă, pe terenul 13.

După uralele spectatorilor, pe Lenglen a ieșit la încălzire Rafael Nadal, liniștea de pe Chatrier permițând auzirea acestui moment.

Nu este deloc puțin lucru pentru Halep să joace pe arena centrală, la o oră de vârf, în timp ce Rafel Nadal (de zece ori câștigător la Paris) a fost "exilat" pe al doilea stadion al complexului.

Pe teren, nu sunt multe de observat din înaltul tribunei: Simona încearcă să rămână concentrată în pofida scorului (4-0 după doar 13 minute), în timp ce la câteva rânduri mai jos de mine o doamnă are mare grijă să îi întindă picioarele copilașului său pentru un somn cât mai dulce (micuțul a adormit la finalul primului game).

La primul game câștigat (4-1), Taylor strânge puternic pumnul în semn de victorie, iar la comandă parcă acel zero din dreptul ei se modifică pe tabela de pe Chatrier.

Jocul curge într-o singură direcție, iar trei doamne (franțuzoaice toate) vorbesc de mama focului și gesticulează. Cuvintele ies cu repeziciune, iar la un moment dat (că jocul tot o permitea) îmi iau o scurtă pauză și înteleg ceva de niște cumpărături de la Carrefour (foarte aproape de ieșirea din complex există un asemenea magazin).

Publicul se trezește puțin din letargie după trei puncte consecutive câștigate de Taylor (unul din ele după o venire la fileu, îndemânare de apreciat), iar apoi se ia pauza dintre game-uri (Simona conduce cu 5-2).

Au trecut deja câteva zile din turneu, iar Chatrier-ul nu a fost, cel puțin până acum, mai "tăcut" ca joi...

Soneria unui Iphone își permite "să spargă" monotonia, iar puțin mai târziu Simona își cedează pentru prima dată serviciul în acest meci (5-3).

Simona "strânge rândurile" după pierderea serviciului, conduce minunat un schimb și încheie setul cu un lung de linie apreciat la adevărata valoare de spectatori (6-3, după 37 de minute).

Taylor încearcă o scurtă și îi iese de minune - a fost o execuție perfectă, iar americanca a reușit să în tribune cel mai mare nivel de zgomot de până acum (nu punem aici la socoteală strigătele Simonei).

Gândesc cu voce tare (a făcut Nadal break pe Lenglen), iar la puțin timp primesc un răspuns în limba română: "Mi-aș fi dorit să joace aici, pentru el mi-am luat bilet".

Pe teren, schimburile au devenit tot mai frumoase: Taylor (stângace fiind) desenează frumos cu forehand-ul (are mult topspin în această lovitură), iar Simona nu refuză provocarea. Într-un game în care a servit modest, Townsend pierde, iar Simona se desprinde și în al doilea set (3-1).

Se face fix o oră de la startul partidei, iar Simona se află în avantaj pe linie: 6-3, 3-1, 30-15. Până apuc să termin ce am de scris, Halep se "duce" la 4-1.

Împăcată parcă cu gândul înfrângerii, Taylor joacă superb în unele momente: are o mobilitate bună pentru fizicul ei, forehand-ul în cross scurt este foarte ascuțit, iar scurta încă o dată este numai bună pentru a fi introdusă la . Sunt doar sclipiri însă: constanța este de partea Simonei (și nu doar orașul natal).

Nu mai durează mult, iar la capătul a 68 de minute Simona poate fi văzută zâmbind: s-a calificat în turul trei de la Roland Garros așa cum și-a dorit: fără bătai de cap și într-un timp scurt (așa cum e bine să înaintezi spre fazele superioare la un Grand Slam).