Pe o arenă Philippe Chatrier pe care au fost libere doar câteva scaune, Rafael Nadal a întors soarta setului trei cu Simone Bolelli (partida a fost întreruptă luni la scorul de 3-0 în favoarea italianului), ibericul câștigand în tiebreak manșa (la 11, exact numărul de titluri la care speră să ajungă în acest an la Paris). Debutul a fost unul dificil pentru campionul en-titre, Simone punând o presiune constantă pe un Nadal care nu se află momentan în posesia celei mai bune variante. A fost 6-4, 6-3, 7-6(9), după o partidă care a durat două ore și 57 de minute.

Rafael Nadal, la Roland Garros 2018Foto: atpworldtour

Meciul dintre Rafa și Simone s-a întrerupt luni din cauza ploii, în acel moment ibericul conducând cu 2-0 la seturi, dar cu avantaj pentru Bolelli în al treilea: 3-0. Aici poți găsi mai multe detalii despre prima parte a meciului.

La fel cum s-a întâmplat și în finala de la Roma (acolo unde după ce meciul a fost întrerupt din cauza ploii Rafa l-a dominat pe Alexander Zverev), Nadal a revenit mult mai puternic la reluare. Liderul mondial a câștigat trei game-uri la rând și a restabilit echilibrul în setul al treilea (3-3). Deși au fost șanse de break de ambele părți, cei doi și-au ținut serviciul, iar învingătorul avea să fie stabilit în tiebreak.

Emoțiile nu au lipsit pentru Rafa nici în tiebreak, acolo unde ibericul a fost condus cu 6-3. În stilu-i caracteristic, Nadal a renăscut parcă din nimic, iar după ce a salvat patru mingi de set a fructificat a treia șansă de meci (11-9).

Cu toate că Nadal este iubit la Paris, publicul l-a susținut pe italian pe finalul disputei, dorindu-și să mai vadă tenis din partea celor doi (a fost un meci plăcut ochiului).

Succesul este unul aniversar pentru Nadal, jucător care a ajuns la 80 de victorii în carieră la Roland Garros (Rafa are 10 titluri pe Philippe Chatrier).

În turul al doilea, Nadal îl va întâlni pe Guido Pella (Argentina - 78 ATP. Pella a trecut, scor 6-2, 6-3, 6-4, de Joao Sousa).

Aici poți urmări rezumatul setului al treilea, cel disputat marți.