Principalul favorit al întrecerii de la Roland Garros a revenit luni pe Philippe Chatrier pentru prima dată într-un meci oficial după ce a cucerit în vara anului trecut "La Decima". Meciul său cu Simone Bolelli nu a apucat însă să se termine, disputa fiind întreruptă de ploaie la scorul de 6-4, 6-3, 0-3 pentru Nadal.

Ploaie la Roland GarrosFoto: rolandgarros.com

Liderul mondial a făcut din nou pasul pe zgura de pe central în tentativa sa de a cuceri al 11-lea trofeu la Paris. Primul în cale i-a ieșit Simone Bolelli, un lucky loser. Meciul nu a fost deloc un galop de sănătate pentru Rafa, italianul practicând un joc ofensiv, cu lovituri puternice și plate, tactica cu care l-a pus pe Nadal de multe ori în dificultate.

Departe de cea mai bună varianta a sa, ibericul a încercat să facă din mers ajustările, iar primul set i-a revenit după un break făcut la 5-4. A doua manșă a adus desprinderea pentru italian, acesta reușind să înceapă setul câștigând pe serviciul lui Rafa. Avantajul nu s-a dovedit până la urmă decisiv, spaniolul bifând o serie de cinci game-uri la rând cu care și-a adjudecat al doilea set (de la 1-3, s-a făcut 6-3).

Simone (129 ATP) nu a slăbit ritmul nici în al treilea set, unul în care de asemenea a bifat break-ul. A lovit incredibil cu reverul său cu o singură mână (în cross), iar defensiva lui Nadal a cedat pas cu pas. Italianul și-a câștigat în două rânduri serviciul, iar tabela a încremenit la 3-0 în favoarea sa. Nu s-a mai jucat nimic, ploaia făcându-și de cap la Paris.

Arena centrală s-a golit rapid sub picăturile dese, iar prelata și-a făcut apariția imediat. Și dacă ploaia să presupunem că s-ar fi oprit, meciul nu ar fi putut continua din cauza întunericului (după cum bine se știe, Roland Garros-ul este singurul turneu de Grand Slam care nu dispune de nocturnă).

În aceste condiții, partida lui Nadal cu Bolelli va fi reluată mâine, în funcție de cum va permite vremea (lucru valabil și pentru celelalte dispute ale zilei).