​Micuțul teren 16 din cadrul complexului de la Roland Garros a fost preț de trei ore și 41 de minute "tărâm românesc", singura tribună existentă fiind ocupată într-o proporție covârșitoare de compatrioți. Cu o susținere importantă (în multe momente aveai impresia că se joacă în Cotroceni), Marius Copil a etalat un joc solid (a variat perfect loviturile) și a devenit mare favorit la câștigarea partidei (2-0 la seturi). Și-au făcut însă apariția oboseala, graba și erorile, iar minge cu minge Marco Cecchinato a pus stăpânire pe dispută. A urmat o revenire a italianului, iar povestea meciului avea să fie încheiată în manșă decisivă (2-6, 6-7(4), 7-5, 6-2, 10-8 pentru italian).

Marius CopilFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Susținere din toate colțurile tării

Spectatorii români prezenți în complexul de la Paris au luat cu asalt terenul cu numărul 16, singura tribună a acestui fiind neîncăpătoare pentru toți cei interesați să-l vadă pe viu pe singurul jucător din România care contează (cel puțin de câteva sezoane) cu adevărat în primele câteva sute de locuri ale clasamentului ATP.

În timpul jocului, Marius a fost <încadrat> timp îndelungat de Rafael Nadal (prezent pe un teren alăturat la antrenament) și Stan Wawrinka - elvețianul evolua pe Suzanne Lenglen (finalistul din 2017 a fost până la urmă eliminat).

"Poiana lui Iocan"

Tribuna a strâns laolaltă un primar (venit de undeva din vestul țării), români stabiliți în Paris, un grup important venit din Deva, jucători amatori de tenis care și-au câștigat dreptul de a fi la Roland Garros grație câștigării unor concursuri din București și până la fiul patronului turneului de la Madrid.

Au "curs" indicații tactice pe toată durata meciului, fiind un adevărat recital de cunoștințe în ale sportului alb. La "manifestare" au participat bucuroși și câțiva italieni, unul din aceștia fiind realmente uimit de forța cu care servește Marius al nostru. Dacă e să ne luăm după rezultatul final, atunci trebuie să dăm crezare penisularilor, tactica lor a fost mai bine construită...

Poveștile frumoase nu se scriu doar pe arenele centrale

Marius Copil (94 ATP) și Marco Cecchinato (72 ATP) au oferit un meci care va intra cu siguranță în topul celor mai lungi de la această ediție a Roland Garros-ului. Nici desfășurarea scorului nu s-a lăsat mai prejos: 2-0 la seturi pentru Copil, egalitate la 2, iar apoi victorie în "prelungirile" decisivului pentru Cecchinato (10-8). În total, trei ore și 34 de minute de joc...Marius Copil va pleca acasă cu 10 puncte ATP şi 40.000 de euro.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Fotografii realizate cu noul HTC U12+