Aflată la a patra prezență pe tabloul pincipal de la Roland Garros, Johanna Konta (22 WTA) nu a reușit nici de această dată să depășească prima rundă a Grand Slam-ului de la Paris. După înfrângerea suferită în fața Yuliei Putintseva, britanica a făcut o criză de nervi în fața jurnaliștilor prezenți la conferința de presă. "De câțiva ani, de când vin la Roland Garros, ați scris numai rahaturi despre mine. Nu-mi faceți deloc viața ușoară!", a spus Konta.

Johanna KontaFoto: wtatennis.com

"De câțiva ani, de când vin la Roland Garros, ați scris numai rahaturi despre mine! Corect? Numai rahaturi! De câțiva ani îmi spuneți că am fost praf la Roland Garros. Asta se întâmplă de câțiva ani!

Cum poți să digeri așa ceva? Începi să te gândești și să spui 'Știți ce? Vreau să le arăt acestor nenorociți că nu au dreptate!' Nu-mi faceți deloc viața ușoară! Nu cred că ajută pe nimeni când i se spune: 'Oh, nu s-a descurcat bine aici înainte' ", a spus Konta la conferință de presă.

Johanna Konta (cap de serie numărul 22) a suferit, duminică, a patra eliminare la rând în primul tur de la Roland Garros. A fost învinsă de Yulia Putintseva (Kazahstan, 93 WTA), scor 6-4, 6-3.

Pe lângă cele patru eliminări consecutive în primul tur, Konta mai are și două înfrângeri în calificările de la Roland Garros.

Konta are parte de un sezon dezamăgitor, cel mai bun rezultat fiind sferturile de finală de la Brisbane, primul turneu la care a participat în acest an.

De-a lungul carierei, Johanna Konta a cucerit trei trofee: 2017 - Sydney, Miami; 2016 - Stanford. Cea mai bună clasare de până acum a fost locul 4, în iulie 2017.