În vârstă de 20 de ani, Jelena Ostapenko (5 WTA) este a doua jucătoare din era Open care pierde în primul tur la Roland Garros după ce câștigase trofeul la ediția anterioară. Letona a încercat să explice cauzele înfrângerii, precizând a jucat la 20% din capacitatea sa, iar orice jucătoare capabilă să returneze 5 mingi ar fi putut să o învingă. "Sunt atât de dezamăgită, atât de supărată... A fost o zi catastrofală", a spus Ostapenko.

Jelena Ostapenko, eliminata in primul tur la Roland GarrosFoto: wtatennis.com

"Sunt atât de dezamăgită, atât de supărată... A fost o zi catastrofală. Cred că am jucat la 20% din capacitatea mea. Orice jucătoare capabilă să returneze 5 mingi ar fi putut să mă învingă. La început a fost bine, dar totul a mers din ce în ce mai prost.

Nu am fost eu însămi pe teren. Am încercat să lupt, dar ea a jucat foarte bine în apărare. Ziua nu începuse bine, am simțit că s-ar putea întâmpla așa ceva. Eram într-o stare proastă, nimic nu mergea cum mi-aș fi dorit... Am încercat să rămân pozitivă, dar în cele din urmă nu am reușit", a spus Jelena Ostapeno, după eliminarea de la Roland Garros.

"După Roma m-am accidentat și nu am putut să mă pregătesc bine în aceste ultime zile. M-am antrenat foarte puțin înainte să joc în această duminică. Aș fi preferat să joc luni sau marți. Azi nu a fost destul, asta este. Voi încerca să uit acest meci, să revin mai puternică anul viitor", a mai spus deținătoarea trofeului de la Roland Garros, potrivit Digi Sport, care citează L'Equipe.

Jelena Ostapenko, deţinătoarea trofeului de la Roland Garros, a fost învinsă, duminică, în primul tur al competiției pariziene. Letona a cedat în două seturi în fața Katerynei Kozlova (locul 66 WTA), scor 7-5, 6-3.

În vârstă de 24 de ani, Kozlova a obţinut prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 30 WTA, după o oră şi 35 de minute de joc.

La ediția de anul trecut a Grand Slam-ului de la Paris, Ostapenko a învins-o în finală pe Simona Halep, scor 4-6, 6-4, 6-3.Vezi aici mai multe detalii.

În proba de dublu de la Roland Garros, Ostapenko va face pereche cu rusoaica Elena Vesnina, cele două jucătoare (favorite 10) urmând să întâlnească în primul tur cuplul Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo (România/Spania).

S-ar putea să te intereseze și:

Jelena Ostapenko (campioana en-titre), eliminată în turul întâi la Roland Garros

Roland Garros: Ostapenko (deținătoarea trofeului), Venus Williams și Johanna Konta, eliminate în primul tur - Rezultate complete