În urmă cu un an de zile Jelena Ostanko trăia cel mai frumos moment al carierei (cel puțin de până acum) pe Philippe Chatrier, acolo unde reușea să revină în meciul cu Simona Halep și să câștige trofeul de la Roland Garros. Pentru letonă participarea la ediția din acest an a Grand Slam-ului de la Paris a însemnat disputarea unei singure partide: a fost eliminată în runda inaugurală de Kateryna Kozlova (Ucraina, locul 66 WTA).

Jelena OstapenkoFoto: internazionalibnlditalia.com

Cap de serie numărul cinci la Roland Garros, Jelena și-a impus în prea puține momente stilul de joc, Kateryna știind cum să varieze împotriva unei adversare care are nevoie de spațiu și de lovituri în forță pentru a domina.

Kozlova a fructificat game-urile slabe de serviciu făcute de campioana en-titre, Jelena fiind vulnerabilă în special pe serviciul al doilea. Pentru a vă face o idee despre serviciul lui Ostapenko trebuie să spunem următoarele: a comis 13 duble greșeli, procentajul primului serviciu a fost de 47%, iar punctele câștigate pe prima minge au fost la cota 54%.

Apariție surprinzătoare în 2017 la Paris, Ostapenko a comis în meciul de duminică nu mai puțin de 48 de erori neforțate.

Cu principalele arme anihilate, meciul a curs spre o victorie meritată a Katerynei, scor 7-5, 6-3, după o oră și 34 de minute.

Jelena Ostapenko părăsește Roland Garros-ul în primul tur, iar singura certitudine după eliminarea letonei este aceea că în 2018 vom avea o altă campioană la Paris.

Kateryna Kozlova

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Roland Garros.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.