Tenismanul sud-coreean Hyeon Chung, semifinalist la Australian Open, a fost nevoit să se retragă din turneul de la Roland Garros (27 mai - 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului, din cauza unei accidentări la gleznă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Din nefericire, a trebuit să mă retrag ieri de la Lyon şi acum de la Roland Garros'', a scris Chung, 21 ani, pe contul său de Twitter. ''M-am chinuit cu o accidentare la gleznă pe tot parcursul sezonului de zgură. Un test RMN a dezvăluit o acumulare de lichid la articulaţia gleznei care va necesita o mică procedură şi apoi o perioadă extinsă de odihnă''.

În acest sezon, Chung a urcat până pe locul 19 în clasamentul ATP, după ce a jucat sferturi la Delray Beach, Acapulco, Indiana Wells şi Miami pe hard, respectiv semifinale la Munchen pe zgură.

Cu o statură de 1,85 m şi 83 kg, asiaticul arată calităţi defensive precum Novak Djokovic, combinate cu o energie şi forţă care i-au adus comparaţia cu Rafa Nadal, de 10 ori învingător la Roland Garros.