2024 a fost anul în care Cupa și-a respectat din plin statutul de competiție a surprizelor, iar granzii SuperLigii au părăsit-o, rând pe rând, făcând loc unor povești frumoase, cum s-au scris destul de rar în ultima perioadă. Miercuri, de la 20:30, pe "Munincipalul" din Sibiu, Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se vor confrunta într-un ultim act cu o miză uriașă pentru ambele cluburi și ambele orașe: câștigarea primei Cupe din istorie, dar și calificarea în preliminariile Europa League. Ne așteaptă un meci cu stadionul plin, un duel între doi antrenori, Florin Maxim și Dorinel Munteanu, care se identifică practic cu echipele pe care le-au creat.

Pentru istorie, pentru EuropaFoto: Superbet

Corvinul - Oțelul e live pe Superbet alături de BetBuilder, SuperPariuri, Pariuri Speciale și Combinabile!

După 13 ani, Dorinel vrea să închidă cercul

Promovată la finalul sezonului trecut, Oțelul s-a transformat rapid într-o echipă croită după chipul lui Dorinel Munteanu, iar fostul membru marcant al Generației de Aur a creat o echipă redutabilă cu care scrie cea mai surprinzătoare poveste a acestei stagiuni în SuperLiga. Pe locul al optulea, gălățenii nu au avut emoții privind retrogradarea, iar acum se află în fața meciului care-i poate readuce în Europa după o pauză de 13 ani.

Iar paginile glorioase din istoria clubului se leagă în continuare de Dorinel Munteanu, cel care, la startul deceniului trecut, a adus primul și singurul titlu din vitrina Oțelului, apoi a dublat succesul prin obținerea Supercupei României, după un ultim act cu FCSB. La 13 ani de la acel moment, după ce gălățenii au trecut prin purgatoriul ligilor inferioare și au renăscut din propria cenușă, "Munti" are șansa de a-și trece în CV și Cupa, putând deveni unul dintre puținii antrenori care pun mâna pe toate cele trei trofee din fotbalul românesc.

Beneficiind de statutul de echipă de primă ligă, Oțelul e favorita Cotelor Superbet: cotă 2.10 pentru o victorie în timpul regulamentar, cotă 1.55 că va ridica trofeul deasupra capului, indiferent de metodă!

Ai nevoie de inspirație? Hai în SuperSocial și vezi cele mai bune pariuri pentru Corvinul - Oțelul!

Florin Maxim, omul care a redat strălucirea

Situația nu este cu mult mai diferită la Hunedoara, acolo unde cei bătrâni tânjesc după vremurile lui Mircea Lucescu, Ioan Andone sau Mircea Rednic, iar cei tineri speră că Florin Maxim, un antrenor aflat la start de drum, va călca pe urmele importanților săi predecesori. Fără drept de promovare în SuperLigă, Corvinul a avut un sezon impresionant în eșalonul secund, a terminat pe locul al doilea, iar victoria cu CFR Cluj, 4-0 în sferturile Cupei, stă mărturie că la Hunedoara se joacă din nou fotbal de cea mai înaltă calitate.

La fel ca Dorinel, Florin Maxim este artizanul proiectului, a creat un grup unit și disciplinat, iar munca făcută corect îi e răsplătită cu o primă șansă uriașă a scurtei cariere de antrenor. Mii de hunedoreni vor parcurge drumul până la Sibiu în speranța că favoriții lor vor mai oferi o surpriză și vor aduce acasă Cupa, echivalentă cu întâiul trofeu din istorie. La pachet cu ea ar veni și participarea în preliminariile Europa League, un vis la care nici nu se puteau gândi la startul acestui sezon.

În termeni istorici, Corvinul luptă și pentru a deveni doar a treia echipă din eșaloanele inferioare care câștigă Cupa, după Metalul Reșița (1954) și Chimia Râmnicu Vâlcea (1973). Dacă va reuși, vom afla pe Superbet într-o seară de mijloc de săptămână în care două cluburi și doi antrenori își joacă munca de un an întreg!

Pariuri - Powered by Superbet