Barcelona - Villarreal, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 19:30, pe Estadi Olimpic Lluis Companys, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Barcelona porneşte cu prima şansă în faţa lui Villarreal, într-una dintre cele mai dezechilibrate partide ale etapei a 22-a din LaLiga, şi este obligată să câştige pentru a nu pierde contactul cu primele poziţii ale clasamentului.

Barcelona este pe locul 3, cu 44 de puncte, la opt în urma liderului Girona, care are un meci în plus disputat, şi la şapte distanţă de marea rivală Real Madrid, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din LaLiga (în ultimele nouă etape a suferit un singur eşec, 2-4 pe teren propriu cu Girona).

Barcelona are al treilea atac din LaLiga, cu 40 de goluri marcate, doar Real Madrid (43) şi Girona (51) reuşind să înscrie mai multe!

În această perioadă, catalanii au disputat două meciuri în Supercupa Spaniei, 2-0 în semifinale cu Osasuna şi 1-4 în finală cu Real Madrid (ambele la Riad, în Arabia Saudită), şi trei partide în Copa del Rey, 3-2 cu Barbastro în 16-imi de finală, 3-1 cu Salamanca în optimile de finală, şi 2-4 după prelungiri (2-2 după 90 de minute) cu Athletic Bilbao în sferturile de finală.

Echipa antrenată de Xavi Hernandez a înregistrat opt succese şi două eşecuri în partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, iar golgheterul ei este Robert Lewandowski, cu opt reuşite în LaLiga.

Villarreal ocupă locul 14, cu 20 de puncte, cu cinci peste poziţiile retrogradabile, şi a înregistrat o victorie, o remiză şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din LaLiga, în cea mai recentă reuşind un egal pe teren propriu cu Mallorca, scor 1-1 (în ultimele şapte runde a bifat doar o singură victorie, 3-2 acasă cu Celta Vigo).

Mai mult, „Submarinul galben” are a doua cea mai slabă defensivă din LaLiga, cu 42 de goluri încasate, doar ultima clasată, Almeria, primind mai multe!

Echipa antrenată de Marcelino Garcia a fost eliminată din Cupa Spaniei în 16-imile de finală, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, şi 6-7 la penalty-uri cu Salamanca, meci disputat în deplasare.

Villarreal are două succese, trei rezultate de egalitate şi cinci eşecuri în partidele disputate în deplasare în actuala ediţie din LaLiga, iar cel mai bun marcator al echipei este Gerard Moreno, cu nouă reuşite în campionat.

În meciul din tur, disputat pe 27 august 2023, Barcelona s-a impus pe terenul celor de la Villarreal cu 4-3, după golurile marcate de Gavi (12), De Jong (15), Ferran Torres (68) şi Lewandowski (71), respectiv, Foyth (26), Sorloth (40) şi Alex Baena (50).

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Barcelona - Villarreal.

Barcelona - Villarreal


1
Cotă

1,36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol