Blackpool - Nottingham, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, miercuri, 17 ianuarie, de la ora 21:45, pe Bloomfield Road, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Blackpool (League One) şi Nottingham (Premier League) se întâlnesc într-o rejucare a meciului disputat pe 7 ianuarie 2024, pe terenul oaspeţilor de astăzi, care s-a încheiat nedecis, scor 2-2 (în cazul unei noi remize după 90 de minute se vor disputa prelungiri şi, dacă egalitatea persisită, se vor executa lovituri de departajare).

Blackpool a trecut în primul tur de Bromley, echipă din National League (liga a cincea), scor 2-0 în deplasare, şi în turul al doilea de Forest Green, echipă din League Two (liga a patra), scor 3-0 pe teren propriu, pentru ca în turul al treilea să termine la egalitate, scor 2-2, pe terenul lui Nottigham (conform regulamentului, în cazul unei remize, partida se rejoacă).

Blackpool, care a retrogradat în vara anului trecut din Championship în League One (liga a treia), ocupă locul 8 după 27 de etape, cu 42 de puncte, la 10 distanţă de locurile direct promovabile şi la patru de poziţiile care permit disputarea play-off-ului de promovare.

Echipa antrenată de Neil Critchley vine după trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci partide oficiale, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus pe teren propriu, în campionat, în faţa celor de la Exeter, scor 2-0.

Blackpool are în palmares un trofeu al Cupei Angliei, cucerit în 1953, şi a mai ajuns de alte două ori în finală, în 1948 şi 1951.

Nottigham a intrat în competiţie direct în turul al treilea, în care a remizat pe teren propriu cu Blackpool, scor 2-2, motiv pentru care meciul se va rejuca.

În Premier League, echipa antrenată de Nuno Espirito Santo ocupă locul 15 după 21 de etape, cu 20 de puncte, cu patru peste poziţiile retrogradabile, şi vine după două succese, o remiză şi două eşecuri în ultimele cinci partide oficiale, ultima fiind chiar cea cu Blackpool din Cupa Angliei, de pe teren propriu, scor 2-2.

De menţionat că înaintea partidei din FA Cup, „pădurarii” s-au impus în două meciuri extrem de dificile în campionat, 3-1 cu Newcastle, în deplasare, şi 2-1 cu Manchester United, acasă!

Nottingham Forest a câştigat de două ori FA Cup, în 1898 şi 1959, şi a mai pierdut o finală, în 1991.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată pe 7 ianuarie 2024, în turul al treilea din FA Cup, când Nottingham Forest a remizat pe teren propriu cu Blackpool, scor 2-2, după golurile marcate de Dominguez (39) şi Gibbs-White (56), respectiv, Lawrence-Gabriel 825) şi Morgan (27).

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Blackpool - Nottingham Forest.

Blackpool - Nottingham Forest GG


Cotă 1,70


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol