Atalanta - Sporting, meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei D din Liga Europa, este programat, joi, 30 noiembrie, de la ora 19:45, pe Stadio Atleti Azzurri d'Italia, şi va fi transmis în direct de Pro Arena şi VOYO.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atalanta (10 puncte) şi Sporting (7 puncte) se întâlnesc în meciul care ar putea decide câştigătoarea unei grupe din care mai fac parte Sturm Graz (4 puncte) şi Rakow Czestochowa (1 punct).

Atalanta conduce grupa, cu 10 puncte, acumulate după trei victorii, 2-0 cu Rakow Czestochowa (a), 2-1 cu Sporting (d) şi 1-0 cu Sturm Graz (a), şi un rezultat de egalitate, 2-2 cu Sturm Graz (d).

Practic, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini are nevoie de o remiză în faţa celor de Sporting (ar avea, astfel, avantajul meciurilor directe la o eventuală egalitate de puncte) pentru a câştiga grupa şi a se califica în optimile de finală din Europa League (a doua clasată va juca un play-off eliminatoriu cu una dintre cele opt echipe care vor termina pe locul 3 în grupele din Champions League).

În Serie A, Atalanta este pe locul 7, cu 20 de puncte după 13 etape, la patru puncte distanţă de poziţiile de Liga Campionilor, iar în cea mai recentă etapă de campionat a pierdut pe teren propriu în faţa celor de la Napoli, scor 1-2.

Sporting ocupă locul 2, cu 7 puncte, acumulate după două succese, 2-1 cu Sturm Graz (d) şi 2-1 cu Rakow Czestochowa (a), un egal, 1-1 cu Rakow Czestochowa (d), şi o înfrângere, 1-2 cu Atalanta (a).

Sporting este obligată să câştige pe terenul celor de la Atalanta şi să marcheze măcar două goluri pentru a spera la locul 1 în grupă, având un meci relativ ușor în ultima etapă, acasă, cu Sturm Graz.

Echipa antrenată de Ruben Amorim este pe locul 2 în Primeira Liga, cu 28 de puncte după 11 etape, tot atâtea câte are şi liderul Benfica, echipă în faţa căreia a pierdut în cea mai recentă etapă de campionat, în derby-ul oraşului Lisabona, scor 1-2 (acum patru zile, Sporting s-a calificat în optimile de finală din Taca de Portugal - Cupa Portugaliei, după 8-0 pe teren propriu cu Dumiense, echipă din liga a treia).

În meciul din tur dintre cele două echipe, disputat pe 5 octombrie, pe Jose Alvalade, Atalanta s-a impus în faţa celor de la Sporting cu 2-1, golurile fiind marcate de Scalvini (33) şi Ruggeri (43), respectiv, Gyokeres (74p).

Echipe probabile

Atalanta: Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolasinac - Hateboer, Ederson, Koopmeiners, Zappacosta - Pasalic, Lookman - Scamacca.

Sporting: Israel - St. Juste, Neto, Reis - Trincao, Braganca, Essugo, Fresneda - Edwards, Goncalves, Paulinho.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Atalanta - Sporting.

Atalanta - Sporting


1X
Cotă

1,36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol