Sevilla - Arsenal, meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei B din Liga Campionilor, este programat, marţi, 24 octombrie, de la ora 22:00, pe Ramon Sanchez Pizjuan, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sevilla (două puncte) şi Arsenal (trei puncte) se întâlnesc într-unul dintre cele mai echilibrate meciuri din faza grupelor, cele două echipe fiind cotate ca favorite la calificare (Lens are patru puncte, iar Eindhoven are un punct).

Sevilla, care participă în Champions League deoarece a câştigat ediţia precedentă de Europa League (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-1 după penalty-uri cu Roma la Budapesta), este pe locul 3, cu două puncte obţinute după remizele cu Lens, scor 1-1 pe teren propriu, şi cu Eindhoven, scor 2-2 în deplasare.

Echipa lui Diego Alonso (instalat pe 10 octombrie în locul lui Jose Luis Mendilibar) are din nou probleme în campionat (în sezonul trecut a terminat pe locul 12) şi este doar pe locul 13 în LaLiga, cu nouă puncte după 10 etape (mai are de jucat o restanţă cu Atletico Madrid, dar în deplasare), iar în cel mai recent meci oficial a remizat pe teren propriu cu Real Madrid, scor 1-1.

Arsenal ocupă locul 2, cu trei puncte, după ce a debutat cu o victorie categorică în faţa lui Eindhoven, pe teren propriu, scor 4-0, pentru ca apoi să piardă surprinzător, în deplasare, cu Lens, scor 1-2.

Echipa lui Mikel Arteta este însă neînvinsă în campionat şi se află pe podium în Premier League, cu 21 de puncte după nouă etape (şase victorii şi trei rezultate de egalitate), iar în ultimele două etape a câştigat acasă cu Manchester City, scor 1-0, şi a remizat în deplasare cu Chelsea, scor 2-2.

De altfel „tunarii” n-au pierdut deloc în acest sezon, câştigând şi Community Shield (Supercupa Angliei), 1-1 după 90 de minute şi 4-1 după penalty-uri (nu s-au jucat prelungiri) cu Manchester City, şi calificându-se în optimile de finală din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-0 pe terenul celor de la Brentford.

Cele două echipe s-au mai confruntat în Liga Campionilor în sezonul 2007-2008, tot în gaza grupelor, când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, Arsenal în tur, cu 3-0, iar Sevilla în retur, cu 3-1 (Jesus Navas, 37 de ani, actualul căpitan al andaluzilor, a jucat în ambele partide!).

Echipe probabile

Sevilla: Nyland – Jesus Navas, Gudelj, Sergio Ramos, Acuna - Sow, Soumare, Rakitic - Lukebakio, En-Nesyri, Ocampos.

Arsenal: Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Rice, Partey - Saka, G. Jesus, Martinelli.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Sevilla - Arsenal.

Sevilla - Arsenal
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol