Hermannstadt - Dinamo, meci contând pentru etapa a 13-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 17:00, pe Stadionul Municipal din Sibiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hermannstadt, echipă cu gânduri de play-off în acest sezon, şi Dinamo, care nu şi-a propus nimic mai mult decât evitarea retrogradării, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 13-a din SuperLiga.

Hermannstadt este pe locul 6, cu 16 puncte, şi vine după o serie invincibilă de 10 meciuri, opt în campionat (o victorie şi şapte remize) şi două în Cupa României (5-2 în deplasare cu Unirea Slobozia în play-off şi 1-1 acasă cu Sepsi în prima partidă din Grupa A), iar în etapa precedentă a remizat pe terenul celor de la FCU 1948 Craiova, scor 1-1. Ultimul eşec al lui Hermannstadt a avut loc pe 4 august, 0-1 în deplasare cu Universitatea Craiova.

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu are două victorii, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere în meciurile disputat în acest sezon pe teren propriu, iar golgheterul echipei este Daniel Paraschiv, cu şase goluri în SuperLiga.

„Ne dorim să câştigăm, suntem conştienţi că cu trei puncte rămânem sus în clasament. Trecem printr-o perioadă bună, a venit această întrerupere, care a fost binevenită din punctul meu de vedere. Jucăm contra unei echipe de tradiţie, unei echipe bune, care îmi place”, a declarat Marius Măldărăşanu.

Dinamo ocupă locul 15, cu nouă puncte (doar Botoşani, ultima clasată, are mai puţine, şase), şi n-a mai câştigat de şase etape în campionat (două remize şi patru înfrângeri), iar în runda precedentă a remizat acasă cu CFR Cluj, scor 1-1. În Cupa României, „câinii roşii” au trecut de Metaloglobus în play-off, scor 2-1 în deplasare, apoi au remizat acasă cu FCU 1948 Craiova, scor 1-1, în primul meci din Grupa C.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a adus patru puncte din cele şase meciuri disputate în acest campionat pe terenuri străine (un succes, un egal şi patru eşecuri), iar cel mai bun marcator al echipe este Goncalo Gregorio, cu trei reuşite în SuperLiga (Dinamo are cel mai slab atac, reuşind să marcheze numai opt goluri în 12 partide).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 a campionatului: în sezonul regulat a fost egal în tur, la Bucureşti, scor 1-1, pentru ca, în retur, la Mediaş, Dinamo să câştige cu 2-0; în play-out, „câinii roşii” s-au impus în „Groapă” în faţa lui Hermannstadt, cu 2-0.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Hermannstadt - Dinamo.

Hermannstadt - Dinamo PsF1


Cotă 1,60


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol