Bala Town - The New Saints, meci contând pentru etapa a 6-a din campionatul Ţării Galilor, este programat, miercuri, 13 septembrie, de la ora 21:45, pe Maes Tegid Stadium.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bala Town şi The New Saints, primele două clasate în ediţia trecută de campionat, încheie etapa a 6-a din Welsh Premier League cu un derby al singurelor echipe neînvinse în acest sezon.

Bala Town este pe locul 4, cu trei victorii şi două remize înregistrate în primele cinci partide, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu în faţa lui Penybont, scor 2-1.

La mijlocul săptămânii trecute, Bala Town a jucat în turul trei din Cupa Ligii Scoţiei (competiţie în care sunt invitate şi echipe din primele ligi din Ţara Galilor, Irlanda, Iralnda de Nord, precum şi din liga a cincea a Angliei, National League), fiind eliminată după 0-3 pe teren propriu cu Queen's Park Glasgow (Scottish Championship, liga a doua scoţiană).

Bala Town, vicecampioana ediţiei trecute din Welsh Premier League, este antrenată de Colin Caton, un englez în vârstă de 53 de ani, care a preluat echipa în 2003 (din 2014 până în 2016 a fost director general al clubului).

Bala Town are în palmares o Cupă a Ţării Galilor, cucerită în 2017, şi o Cupă a Ligii, câştigată în 2023, iar pe plan european practic nu există, în opt participări reuşind o singură dată să ajungă în al doilea preliminar (indiferent de competiţie).

The New Saints, campioana en-titre, este lider şi în acest sezon, cu patru succese şi un rezultat de egalitate, iar în etapa precedentă s-a impus pe teren propriu, scor 6-0 cu Aberystwyth.

De asemenea, în Cupa Ligii Scoţiei, The New Saints a trecut în turul al treilea, în deplasare, cu 3-0, de Hibernian U21.

The New Saints este cea mai titrată echipă pe plan intern, cu 15 titluri, nouă Cupe ale Ţării Galilor şi nouă Cupe ale Ligii, în condiţiile în care cele mai bune echipe ale ţării, Cardiff City, Swansea, Wrexham şi Newport County, evoluază în ligile din Anglia.

În Europa, The New Saints, echipă antrenată din 2022 de Craig Harrison, un englez în vârstă de 45 de ani aflat la al doilea mandat (primul a fost în perioada 2011-2017), n-a ajuns niciodată în faza grupelor, indiferent de competiţie.

În ediţia trecută de campionat, The New Saint s-a impus în toate cele patru meciuri disputate cu Bala Town, de două ori în sezonul regulat (5-0 în deplasare şi 3-0 acasă) şi de două ori în play-off (2-1 acasă şi 2-0 în deplasare).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă la pauză sau să impună la final în meciul Bala Town - The New Saints.

Bala Town - The New Saints
PsF2

Cotă
1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol