Israel - Belarus, meci contând pentru Grupa I din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, marţi, 12 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadionul Bloomfield din Tel Aviv, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 3.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Israel porneşte cu prima şansă în partida cu Belarus şi are nevoie de victorie pentru a continua cu şanse mari lupta pentru calificarea la turneul final din 2024.

În acest moment, Elveţia este lider în Grupa I, cu 11 puncte, urmată de România, cu 9 puncte, Israel, cu 8 puncte, Belarus şi Kosovo, fiecare cu câte cu 4 puncte, şi Andorra, cu 2 puncte (fiecare naţională a disputat câte cinci partide).

Israel vine după remiza din deplasare cu România, scor 1-1, şi rămâne în lupta pentru unul din primele două locuri, care asigură calificarea la Euro 2024.

Echipa lui Alon Hazan a început slab campania de calificare, 1-1 acasă cu Kosovo şi 0-3 în deplasare cu Elveţia, apoi a revenit în forţă, după 2-1 cu Belarus (d), 2-1 cu Andorra (a) şi 1-1 cu România (d), beneficiind şi de cele trei remize consecutive ale tricolorilor.

Alon Hazan are la dispoziție câţiva fotbalişti de la cluburi importante din Europa, precum Daniel Peretz (Bayern Munchen), Manor Solomon (Tottenham), Oskar Gloukh (Red Bull Salzburg) şi Liel Abada (Celtic Glasgow), dar cei mai buni jucători ai momentului, Eran Zahavi (36 de ani, 33 de goluri în 70 de selecţii) şi extrema Omer Atzili (30 de ani), au renunțat la echipa naţională.

Belarus pare ieşită complet din calculele calificării, în condiţiile în care nu poate juca în ţară partidele de pe teren propriu, şi vine după o remiză în Andorra, scor 0-0 (singura victorie din grupă a obţinut-o cu Kosovo, într-un meci considerat pe teren propriu, dar disputat la Budapesta).

Din 8 august, selecţionerul naţionalei din Belarus este spaniolul Carlos Alos, un fost fotbalist de ligi amatoare, care ca tehnician a mai lucrat, printre altele, la FAR Rabat, Qatar SC, Enosis Neon Paralimni şi, ultima oară, la naţionata statului Rwanda.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în partida tur din actualele preliminarii europene, când Israel s-a impus în faţa celor din Belarus, la Budapesta, pe 16 iunie, scor 2-1 (Weissmann 85p, Gloukh 90+1 / Ebong 16).

Echipe probabile

Israel: Glazer - Dasa, Vitor, Goldberg, Revivo - D. Peretz, Lavi, Gloukh - Yehezkal, Turgeman, Solomon.

Belarus: Plotnikov - Polzakov, Volkov, Politevich, Pechenin - Bykov, Ebong, Korzun, Lisakovich - Kontsevoy, Savitskiy.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Israel - Belarus.

Israel - Belarus 1

Cotă 1,38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol