Portugalia - Luxemburg, meci contând pentru Grupa J din preliminariile pentru Campionatul European din Germania, este programat, luni, 11 septembrie, de la ora 21:45, pe Estadio Algrave din Faro / Loule, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia, cu victorii pe linie, este mare favorită în partida cu Luxemburg, una dintre surprizele actualelor preliminarii europene, şi poate face un pas uriaş spre calificarea la turneul final din 2024.

Portugalia este lider în Grupa J, cu 15 puncte din tot atâtea posibile, graţie victoriilor obţinute în cele cinci partide disputate până acum, în care nu a primit gol: 4-0 cu Liechtenstein (a), 6-0 cu Luxemburg (d), 3-0 cu Bosnia-Herţegovina (a), 1-0 cu Islanda (d) şi 1-0 cu Slovacia (d).

Lusitanii, care îl au pe banca tehnică pe spaniolul Roberto Martinez, fost selecţioner al Belgiei în ultimii şase ani şi care l-a înlocuit după turneul final al CM din Qatar 2022 pe Fernando Santos, nu se vor baza pe Cristiano Ronaldo, golgheterul grupei, cu cinci reuşite, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Portugalia are un istoric încărcat la turneele finale europene, fiind finalistă în 2004, 0-1 în ultimul act cu Grecia, şi câştigătoare a trofeului în 2016, 1-0 după prelungiri în finală cu Franţa (mai are trei semifinale, în 1984, 2004 şi 2012).

Luxemburg este revelaţia acestei grupe, dar şi a preliminariilor, fiind în luptă pentru locul 2, care asigură, de asemenea, prezenţa la Euro 2024, după ce a acumulat 10 puncte, la fel ca şi Slovacia (Bosnia-Herţegovina - 6 puncte, Islanda - 3 puncte şi Liechtenstein – 0 puncte sunt ieşite, practic, din calculele calificării).

Naţionala din Micul Ducat, pregătită de fostul internaţional Luc Holtz (55 de selecţii şi un gol pentru Luxemburg), a înregistrat trei victorii (2-0 cu Liechtenstein şi 3-1 cu Islanda, ambele acasă, şi 2-0 cu Bosnia-Herţegovina în deplasare), o remiză (0-0 în Slovacia) şi o înfrângere (0-6 pe teren propriu cu Portugalia).

Portugalia a câştigat toate cele 13 meciuri disputate până acum cu Luxemburg, ultimul chiar în această grupă preliminară, în deplasare, pe 26 martie, scor 6-0 (Cristiano Ronaldo 9, 31, Joao Felix 15, Bernardo Silva 18, Otavio 77, Rafael Leao 88).

Echipe probabile

Portugalia: Diogo Costa - Dalot, Antonio Silva, Ruben Dias, Joao Cancelo - Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Goncalo Ramos, Rafael Leao.

Luxemburg: Moris - M. Martins, Mahmutovic, Chanot, Pinto - Sinani, Barreiro, C. Martins, Olesen, Sanches - Curci.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul Peste 3,5 goluri: cel puţin patru goluri marcate în meciul Portugalia - Luxemburg.

Portugalia - Luxemburg Peste 3,5 goluri


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol