​Începe o competiție aristocrată, turneul suprem în „sportul de golani, practicat de gentlemeni”: Cupa Mondială de Rugby.

​Începe Cupa Mondială de rugbyFoto: Superbet

Franța va găzdui între 8 septembrie și 28 octombrie acest regal al sportului jucat în 15, fiecare component al echipei cu postul său foarte clar în echipă, fiecare cu presiunea unor predecesori uriași care au îmbrăcat tricoul cu numărul respectiv.

Ne vom bucura de o confruntare titanică între forțele din Emisfera Nordică (Irlanda, Anglia, Scoția, Țara Galilor și gazda, Franța) și cele din Emisfera Sudică (Africa de Sud – campioana mondială, Australia, Argentina și superputerea Noua Zeelandă).

Cu aceste nume mari par capabile să se bată Fiji, Tonga și Samoa. Italia, Japonia și Georgia sunt celelalte țări în progres, care își propun cel puțin locul 3 în grupă, poziție care aduce calificarea directă la următoarea Cupă Mondială de rugby.

România este și ea din nou la Mondialul de rugby, din postura de singura națională masculină de seniori calificată la un turneu de o așa anvergură. Cu un lot remaniat în care selecționerul Eugen Apjok încearcă să închege nucleul care să ne mențină în eșalonul 2 valoric mondial (așa numitele Tier 2 Nations).

Stejarii sunt într-o grupă a morții, în care le vor avea ca adversare pe campioana mondială, Springboks (Africa de Sud), pe Irlanda, cea mai în formă echipă din clasamentul mondial, Scoția, valoroasă și ambițioasă și Tonga, poate principala beneficiară a noii legi a naturalizări jucătorilor, tonganii având în lot 5 foști componenți All Blacks!

Și dacă am menționat Noua Zeelandă... turneul începe cu un duel uriaș între Franța și All Blacks, pe Stade de France! Francezii și neozeelandezii s-au mai întâlnit în meciuri care au devenit borne esențiale în istoria acestui sport. De la prima finală de Cupă Mondială în 1987, la cea mai strânsă finală din istorie, scor 8-7, ambele câștigate de Noua Zeelandă, la o semifinală ireal câștigată de Franța cu 43-31 în fața lui Lomu, la un sfert în care Franța s-a calificat mai departe în urma unei pase controversate, pe care mulți fani o consideră c-a fost o pasă înainte.

Un prim afiș deja istoric, prin palmaresul pe care îl are acest duel dintre Franța și Noua Zeelandă.

Bucură-te de acest turneu și din postura de parior și descoperă acest sport spectaculos, în care mingea e ovală, dar pasiunea, forța, talentul și ambiția sunt globale!

Cu tine, Cupa Mondială de rugby devine super!

Conținut sponsorizat de Superbet