Sepsi - Bodo/Glimt, meci contând pentru prima manşă a play-off-ului din Conference League, este programat, joi, 24 august, de la ora 20:00, pe Sepsi Arena din Sf. Gheorghe, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Sepsi, surpriza internă şi europeană a acestui start de sezon, porneşte cu şansa a doua în faţa celor de la Bodo/Glimt, o echipă mai bine cotată şi cu o mai mare experienţă internaţională în ultimii ani.

Sepsi a intrat în competiţie în turul al doilea preliminar, în care a trecut într-o manieră categorică de CSKA Sofia (Bulgaria), 2-0 în deplasare şi 4-0 pe teren propriu, pentru ca în turul al treilea preliminar să o elimine pe Aktobe (Kazahstan), după 1-1 la Sf. Gheorghe şi 1-0 în deplasare.

Pe plan intern, echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a debutat cucerind un nou trofeu, Supercupa României, după 1-0 cu Farul la Ploieşti, iar în SuperLiga este neînvinsă, cu două victorii şi trei remize (ultima partidă a încheiat-o la egalitate, 1-1 pe teren propriu cu Hermannstadt).

Sepsi, care a ajuns astfel la zece meciuri fără înfrângere în acest sezon (în toate competiţiile), a atins deja cea mai mare performanţă europeană din istoria sa, accederea în play-off-ul din Conference League.

„M-am uitat puţin la câteva imagini din ultimul lor meci, am văzut că formează o echipă care marchează multe goluri şi ajunge uşor la finalizare. O să-i studiez, o să-i analizez, aşa fel încât băieţii să aibă toate informaţiile”, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenorul lui Sepsi.

Bodo/Glimt a terminat pe locul 2 în ediţia 2022 a campionatului norvegian, la 18 puncte în urma campioanei Molde (se joacă sistem pimăvară - toamnă), iar în acest sezon este lider după 19 etape, cu 44 de puncte, la egalitate cu Viking Stavanger (în ultima etapă a câştigat cu 3-1 pe terenul celor de la Haugesun).

Bodo/Glimt, echipă antrenată de Kjetil Knutsen şi a cărei denumire este formată din numele oraşului, Bodo, şi numele sub care s-a înfiinţat în 1916, Glimt, a trecut în turul al doilea preliminar de Bohemians Praga (Cehia), după 3-0 (a) şi 4-2 (d), şi în turul al treilea preliminar de Pyunik Yerevan (Armenia), după 3-0 (a) şi 3-0 (d).

Norvegienii au reuşit câteva performanţe notabile în ultimele două sezoane europene: în 2021-2022 au ajuns până în sferturile de finală din Conference League (în grupe au învins cu 6-1 pe Roma, iar apoi le-au eliminat pe Celtic Glasgow şi Alkmaar), iar în 2022-2023 au fost eliminaţi în 16-imile de finală ale aceleaşi competiţii, după ce au jucat în grupele Europa League).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Sepsi - Bodo/Glimt.

Sepsi - Bodo/Glimt GG


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol