​Braga - Panathinaikos, meci contând pentru prima manşă a play-off-ului din Liga Campionilor, este programat, miercuri, de la ora 22:00, pe Estadio Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Braga şi Panathinaikos se întâlnesc, în premieră în istoria celor două echipe, într-unul dintre cele interesante dueluri din această fază a competiţiei.

Braga a terminat pe locul 3 în ediţia trecută a campionatului portughez, la mare distanţă de primele două clasate, Benfica şi Porto, şi a început parcursul european în turul al treilea preliminar din Champions League, în care a trecut fără probleme de Backa Topola, surprinzătoarea vicecampioană a Serbiei, după 3-0 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare.

Echipa antrenată de fostul ei jucător Arthur Jorge - care a evoluat 14 sezoane doar pentru Braga, dar la 32 de ani a plecat la Penafiel, de unde s-a retras după un singur meci - a disputat şi două partide în actuala stagiune din Primeira Liga, 1-2 acasă cu Falimacao şi 4-2 pe terenul celor de la Chaves.

Braga este o prezenţă obişnuită a cupelor europene în ultimul deceniu, cu nouă prezenţe în faza grupelor (una în Champions League şi opt în Europa League - competiţie în care a atins cea mai mare performanţă în ediţia 2021-2022, fiind eliminată în sferturile de finală de Glasgow Rangers).

Panathinaikos a terminat pe locul 2 în ultima ediţie a campionatului elen, la cinci puncte în urma campioanei AEK Atena (după play-off), deşi terminase sezonul regulat pe locul 1, cu două puncte peste rivala din oraş (nu se înjumătăţeşte punctajul!).

Vicecampioana Greciei a fost nevoită să intre în competiţie în turul al doilea preliminar, în care a trecut de Dnipro, 3-1 (d) şi 2-2 (a), pentru ca în turul al treilea preliminar să producă surpriza şi să o elimine pe Olympique Marseille, 1-0 (a) şi 1-2, 5-3 la penalty-uri (d).

Echipa este antrenată din 2001 de sârbul Ivan Jovanovic, care ca tehnician are în palmares patru titluri, o cupă şi trei supercupe cu Apoel Limassol în Cipru, o Ligă a Campionilor Golfului, Cupa Preşedintelui şi Cupa Ligii cu Al Nasr Dubai în Emiratele Arabe Unite şi o Cupă a Greciei cu Panathinaikos (2022).

Panathinaikos, finalistă în ediţia 1970-1971 a Cupei Campionilor Europeni (0-2 cu Ajax Amsterdam pe Wembley, la Londra), a evoluat ultima oară în grupele Ligii Campionilor în ediţia 2010-2011 şi în grupele Europa League în ediţia 2016-2017.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul PsF1: gazdele să coonducă la pauză sau să se impună la finalul meciului Braga - Panathinaikos.

Braga - Panathinaikos PsF1


Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol