​Rapid - Petrolul, meci contând pentru etapa a 5-a din campionatul României, este programat, duminică, 13 august, de la ora 21:30, pe Stadionul Giuleşti din Capitală, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi Petrolul se întâlnesc într-unul dintre cele mai vechi derby-uri din România, între cele două echipe existând o rivalitate care a stârnit întotdeauna orgolii imense, indiferent de locul ocupat în clasament (Primvs Derby - în română Primul Derby, cunoscut şi sub numele de Unicul Derby - s-a disputat prima dată în 1934).

Rapid a plecat la drum în acest campionat cu gândul la titlul de campioană, dar parcursul din primele patru etape este departe de aşteptări, cu doar o victorie, 3-0 în deplasare cu U Cluj, două remize, 0-0 cu Sepsi şi 2-2 cu Botoşani, ambele acasă, şi o înfrângere, 1-2 pe terenul celor de la Voluntari.

Dan Şucu, Victor Angelescu, Daniel Niculae şi Cristiano Bergodi au avut o întâlnire la două zile după eşecul cu Voluntari, iar italianul a fost asigurat că postul său nu este în pericol.

„Întâlnirea nu a fost pentru a-i da vreun avertisment sau ultimatum lui Cristiano Bergodi. Din contră! L-am invitat pentru a-l întreba ce putem să facem pentru el, pentru echipă, de ce mai are nevoie! Are susţinerea noastră totală!”, a spus acţionarul majoritar Dan Şucu.

În schimb, acţionarul minoritar Victor Angelescu a declarat că italianul va fi evaluat la finalul turului: „Niciodată nu am schimbat un antrenor după patru etape. Avem încredere în Cristiano Bergodi. Vom vedea după 15 etape unde suntem, dar sunt convins că ne vom redresa”.

Petrolul a început slab sezonul, 1-1 acasă cu U Cluj, 1-1 în deplasare cu Botoşani şi 0-2 pe teren propriu cu Voluntari, dar a reuşit să bată campioana în runda a patra, la Ploieşti, scor 3-2 cu Farul Constanţa, în prima partidă disputată după plecarea lui Constantin Budescu în urma unui conflict cu antrenorul Florin Pîrvu.

„Suntem la Ploiești, aici nu există răbdare. Echipa a fost încurajată 90 şi ceva de minute. Aşa trebuie să fie o simbioză între tribune şi o echipă”, a declarat Florin Pîrvu.

În sezonul regulat din campionatul trecut, cele două echipe şi-au împărțit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, Petrolul în tur, cu 1-0, iar Rapid în retur, cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final în meciul Rapid - Petrolul.

Rapid - Petrolul PsF1


Cotă 1,55


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol