Chindia - Steaua, meci contând pentru prima etapă din liga a doua a României, este programat, marţi, 8 august, de la ora 21:00, pe Stadionul Eugen Popescu din Târgovişte, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Chindia şi Steaua încheie prima etapă a noului sezon din Liga 2 cu un meci între două echipe cu ambiţii mari, chiar dacă echipa MApN nu are nici în această stagiune drept de promovare.

Chindia a retrogradat din SuperLiga la finalul sezonului trecut, după un 2-2 cu Voluntari pe teren propriu, în ultima etapă din play-out, în condiţiile în care o victorie ar fi trimis-o la barajul de menţinere-promovare.

Chindia a revenit astfel în Liga 2 după ce a petrecut patru sezoane în SuperLiga şi are ca obiectiv promovarea directă, chiar dacă a schimbat antrenorul şi a pierdut mai mulţi jucători importanţi, printre care Daniel Popa, Cristian Neguţ, Doru Popadiuc, Denis Dumitraşcu, Dinu Moldovan, Cătălin Căbuz şi Marco Dulca.

Pe banca tehnică, în locul lui Anton Petrea, a fost instalat Dragoş Militaru, tânărul antrenor care a făcut senzaţie în ultimele două sezoane la Unirea Dej, fiind aduşi şi câţiva fotbaliţti cu experienţă, precum Andrei Marc, Cătălin Golofca, Matteo Fedele, Robert Moldoveanu şi Florin Plămadă.

„Nu cred că este cel mai bun moment din ultimii patru ani pentru echipă, ştiu asta, dar cred că în viaîa oricărei echipe există şi astfel de momente. Nu vreau să se gândească lumea la ce a fost în trecut, ci la ce o să fie de acum înainte, pentru asta am fost adus”, a spus Dragoş Militaru.

Steaua a terminat stagiunea precedentă pe locul 2 în play-off, dar nu a avut drept de promovare, situaţie care se repetă, pentru al treilea campionat consecutiv, şi în actualul sezon din Liga 2.

Steaua l-a păstrat pe Daniel Opriţa ca antrenor principal, dar la nivelul lotului au avut loc transformări masive, plecând nu mai puțin de 16 jucători, printre care Adrian Popa sau fraţii Emilian şi Ştefan Pacionel.

A rămas, în schimb, cel mai bun marcator al echipei, Bogdan Chipirliu, şi a fost adus un alt atacant cu experienţă, Alexandru Boiciuc, de la Gloria Buzău.

„Obiectivul propus de mine este să terminăm iar în primele două locuri. Mai departe nu ştiu, pentru că e în continuare nerezolvată problema asta cu dreptul de promovare! Sunt echipe importante, plus cele care au retrogradat, care şi-au declarat intenția de a promova”, a declarat Daniel Opriţa.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în sezonul 2022-2023 al Cupei României, în play-off, când Chindia s-a impus în faţa celor de la Steaua, la Bucureşti, scor 2-1.

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Chindia - Steaua.

Chindia - Steaua 1X

Cotă 1,33


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol