Partizani Tirana - Atletic Escaldes, meci contând pentru manşa a doua a turului al doilea preliminar din Conference League, este programat, marţi, 1 august, de la ora 21:45, pe Arena Kombetare, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Partizani Tirana pleacă favorită la calificare în meciul retur cu Atletic Escaldes, după ce s-a impus în prima manşă, în Andorra, scor 1-0.

Partizani Tirana a câştigat ultima ediţie a campionatului din Albania, cu 67 de puncte, tot atâtea câte a avut şi a doua clasată, KF Tirana, fiind avantajată de meciurile directe, 2-1 şi 2-1 acasă, 0-2 şi 2-0 în deplasare (sunt zece echipe, se joacă de două ori tur-retur).

Partizani Tirana a început campania europeană în primul tur preliminar din Champions League, în care a fost eliminată de BATE Borisov, campioana din Belarus, după 1-1 acasă şi 0-2 în deplasare.

Echipa este antrenată de croatul Zoran Zekic, un fost atacant fără selecţii la echipa naţională, care ca fotbalist are în palmares un titlu cu Maccabi Haifa în Israel (2004), iar ca tehncian a câştigat campionatul şi cupa în Republica Moldova cu Sheriff Tiraspol (ambele în 2015).

Una dintre cele mai de succes echipe înainte de căderea comunismului (doar trei din cele 17 titluri le-a cucerit după 1989), Partizani Tirana nu a trecut niciodată de preliminarii în noul format al cupelor europene, iar în cel vechi nu a reuşit să treacă de primul tur, indiferent de competiţie.

Atletic Escaldes este campioana la zi a campionatului din Andorra, pe care l-a câştigat cu doar două puncte avans (63 faţă de 61) în faţa rivalei locale Inter Escaldes (sunt opt echipe în conmpetiţie, se joacă de două ori tur-retur).

Atletic Escaldes şi-a început drumul european în Liga Campionilor, cu turneul de calificare organizat în Kopavogsvollur (Islanda), unde patru echipe au luptat pentru ultimul loc rămas liber în preliminarii, fiind eliminată în semifinale, 0-3 cu Buducnost Podgorica, echipa campioană din Muntenegru.

Echipa este antrenată de argentinianul Federico Bessone, un fost fundaş stânga care a jucat, printre altele, pentru Leeds United, Swansea şi Milwall, care a lucrat ultima oară la Inter Escaldes.

Echipa care se va califica dintre Partizani Tirana şi Atletic Escaldes va juca în turul al treilea preliminar din Conference League cu învingătoarea „dublei” dintre Valmiera şi Tre Pene (în tur, letonii s-au impus în San Marino cu 3-0).

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conduscă la pauză şi să se impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Partizani Tirana - Atletic Escaldes.

Partizani Tirana - Atletic Escaldes 1/1

Cotă 1,53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol