​Oţelul Galaţi - FCSB, meci contând pentru etapa a 3-a din campionatul României, este programat, sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul Oţelul din Galaţi, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Oţelul Galaţi şi FCSB, două echipe între care există o rivalitate tradiţională, se întâlnesc într-una dintre cele mai aşteptate partide ale etapei a 3-a din SuperLiga.

Oţelul Galaţi a revenit în prima ligă, după opt ani, cu un egal pe teren propriu, 1-1 cu UTA Arad, într-un meci pe care, deşi a avut nouă debutanţi, l-a dominat categoric şi în care a ratat un penalty prin Cisotti, în minutul 77, pentru ca în etapa a doua să scoată o remiză, scor 0-0, pe terenul celor de la Universitatea Craiova.

Oţelul Galaţi, care a terminat pe locul 3 în sezonul trecut din liga secundă, este la a doua promovare consecutivă cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, după ce în vara anului trecut reuşea să urce din Liga 3 în Liga 2 în urma barajului cu Dante Botoşani (1-1 în deplasare şi 3-0 acasă).

„Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionatul intern. FCSB este o echipă care nu mai are nevoie de prezentare, o echipă care în fiecare an îşi propune să câştige campionatul. Aştept foarte mult de la echipa noastră, o atitudine foarte bună, o organizare foarte bună, o agresivitate dusă la extrem”, a declarat Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oţelul Galaţi.

FCSB a plecat excelent în actuala ediţie a campionatului, cu două victorii în primele două runde, 3-1 în deplasare cu FC U Craiova (la Tg. Jiu) şi 2-1 acasă cu Dinamo (pe Stadionul Arcul de Triumf), după care a urmat şi succesul din Conference League, 1-0 pe terenul celor de la CSKA 1948 Sofia, în prima manşă din turul al doilea preliminar (Florinel Coman a marcat în fiecare din cele trei meciuri).

FCSB tocmai l-a legitimat pe Vlad Chiricheş, revenit la echipă după 10 ani (doi la Tottenham, patru la Napoli, trei la Sassuolo şi unul la Cremonese), care poate redebuta chiar în partida cu Oţelul Galaţi.

„Nu e uşor să joci din trei în trei zile. Întotdeauna, din perspectiva asta încercăm să aducem prospeţime în echipă. Trebuie să rotim jucătorii, avem nevoie de întreg lotul. Toţi jucătorii trebuie să fie gata să intre pe teren. Sunt foarte fericit că îl avem pe Vlad Chiricheş în echipă.

Sunt sigur că va ajuta echipa prin calitatea şi personalitatea lui”, a spus Elias Charalambous, antrenorul lui FCSB.

Cele două echipe s-au confruntat oficial ultima dată în sezonul 2014-2015 al primei ligi, când FCSB, pe atunci Steaua, s-a impus în tur, deplasare, cu 3-0, pentru ca Oţelul Galaţi să-şi ia revanşa pe Arena Naţională, în retur, scor 2-1 (de atunci s-au mai disputat două amicale, ambele în oraşul de la Dunăre, în 2022, unul câştigat de bucureşteni cu 1-0 şi unul încheiat la egalitate, 0-0).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul PsF2: oaspeţii să conducă lla pauză sau să se impună la final

​​Oţelul Galaţi - FCSB PsF2


Cotă 1,50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol în meciul Oţelul Galaţi - FCSB.