Hamburg - Schalke, meci contând pentru prima etapă din liga a doua a Germaniei, este programat, vineri, 28 iulie, de la ora 21:30, pe Volkspark Stadion, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Hamburg şi Schalke, două echipe care sperau că se vor întâni în prima ligă, deschid sezonul din 2.Bundesliga, după ce gazdele au ratat dramatic promovarea, iar oaspeţii au retrogradat după meciurile din ultima etapă.

Hamburg a terminat sezonul trecut din 2.Bundesliga pe locul 3, cu 66 de puncte, la doar un punct în spatele celor de la Heidenheim şi Darmstadt, care au promovat direct.

Hamburg a trăit o adevărată dramă în ultima etapă, în care s-a impus pe terenul lui Sandhausen, echipă deja retrogradată, cu 1-0, deoarece Heidenheim a revenit de la 0-2 la 3-2 pe terenul lui Regensburg, de asemenea, matematic retrogradată, cu golul egalării marcat în minutul 90+3 şi cu cel al victoriei venit în minutul 90+9!

La baraj, Hamburg n-a avut nicio şansă în faţa lui Stuttgart, echipa care a terminat pe locul 16 în Bundesliga, 0-3 în deplasare şi 1-3 pe teren propriu.

Tim Walter, instalat în 2021, va continua şi în noua stagiune ca antrenor al lui Hamburg, echipă care va începe al şaselea sezon consectiv în 2.Bundesliga, după retrogdarea din 2018, prima din întreaga istorie a clubului!

Hamburg a obţinut doar o victorie şi un egal în cele patru meciuri amicale jucate în această vară, dar a înscris de fiecare dată măcar un gol.

Schalke a terminat sezonul precedent pe locul 17 în Bundesliga, la două puncte în urma lui Stuttgart, care a disputat barajul de menţinere-promovare cu Hamburg, şi la trei puncte în urma lui Augsburg, ultima echipă care s-a salvat direct.

Schalke se întoarce astfel în 2.Bundesliga după doar un an petrecut în prima ligă şi va continua pe banca tehnică cu antrenorul Thomas Reis, care a fost numit în funcţie în luna octombrie a anului 2022.

Schalke a jucat cinci meciuri amicale în această vară şi a înscris cel puţin două goluri în patru dintre acestea (a înregistrat un singur eşec).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în sezonul 2021-2022 din 2.Bundesliga, când Hamburg s-a impus în tur pe terenul celor de la Schalke, scor 3-1, pentru ca în retur să se înregistreze un rezultat de egalite, 1-1.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Hamburg - Schalke.

Hamburg - Schalke 1X

Cotă 1,42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol