Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi, meci contând pentru etapa a 2-a din campionatul României, este programat, luni, 24 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Universitatea Craiova, o echipă care îşi propune an de an obiective mari, şi Oţelul Galaţi, revenită în elită după două promovări consecutive, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 2-a din SuperLiga.

Universitatea Craiova a debutat cu victorie în acest sezon, 2-0 în deplasare cu Dinamo, iar cel mai important transfer al verii este Alexandru Mitriţă, fotbalist care aparţinea celor de la New York City, dar care a jucat ultima oară pentru Al Raed, în Arabia Saudită.

Oltenii s-au despărţit, în schimb, de nume importante ale ultimilor ani, precum Valerică Găman, Ivan Martic, Bogdan Mitrea, Bogdan Vătăjelu, Ionuţ Vână, Sergiu Hanca şi Rivaldinho.

„Este o partidă importantă, aşa cum a fost şi cea din prima etapă, chiar dacă întâlnim iar o nou promovată. Nu ştiu dacă este cea mai periculoasă, dar toate cele trei echipe care au promovat au făcut o figură frumoasă. Toţi adversarii îşi doresc să câştige puncte împotriva Universităţii Craiova”, a declarat antrenorul oltenilor, Eugen Neagoe.

Oţelul Galaţi a revenit în prima ligă cu un egal pe teren propriu, 1-1 cu UTA Arad, într-un meci pe care l-a dominat categoric şi în care a ratat un penalty cu 15 minute înainte de final (a avut nouă debutanţi în SuperLiga!).

Oţelul Galaţi, care a terminat pe locul 3 în sezonul trecut din liga secundă, este la a doua promovare consecutivă cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, după ce în vara anului trecut reuşea să urce din Liga 3 în Liga 2 în urma barajului cu Dante Botoşani (1-1 în deplasare şi 3-0 acasă).

Dorinel Munteanu n-a reuşit transferuri specatculoase în vară, aducând fotbalişti anonimi precum Rareș Pop (Unirea Dej), Joao Serao (USC Paredes), Samuel Teles (Feirense), Răzvan Tănasă (Farul, împrumut), Milen Jelev (Arda Kardzhali), Aurelian Păun (U Cluj), Ştefan Bodişteanu (Farul, împrumut), Pablo Gaitan, Ariel Lopez şi Relu Stoian (Gloria Buzău).

„Suntem o echipă nou promovată, iar 70% din ea sunt jucători cu care am pornit acum doi ani din Liga 3”, a declarat Dorinel Munteanu, a cărui echipă va continua seria meciurilor de foc cu FCSB (a) şi Sepsi (d).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sezonul 2014-2015 al primei ligi, când Universitatea Craiova s-a impus în ambele meciuri cu Oţelul Galaţi cu acelaşi scor, 1-0.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau se impună la final în meciul Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi.

Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi PsF1


Cotă 1,30


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol