Andreea Prisăcariu - Tamara Zidansek, meci contând pentru optimile de finală al turneului WTA 125 de la Iaşi, este programat, miercuri, 19 iulie, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul WTA 125 Iaşi Open este la ediţia a doua şi se desfăşoară în perioada 17-23 iulie, la Baza Sportivă Ciric, premiile totale fiind de 115.000 USD (anul trecut, competiţia a fost câştigată de Ana Bogdan).

Andreea Prisăcariu (23 de ani, România, 364 WTA) s-a calificat în această fază a turneului de la Iaşi după ce a trecut, în primul tur, de Oana Garvrilă (România, 25 de ani, 479 WTA), scor 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră şi 35 de minute.

În 2023, Andreea Prisăcariu s-a axat mai mult pe turnee ITF, reuşind să se impună la Santa Margherita (Italia), după o finală cu o altă româncă, Miriam Bulgaru (3-6, 6-2, 6-2), şi să joace semifinale la Palmanova (Spania) şi Bodrum (Turcia), şi sferturi de finală la Otocec (Slovenia).

Înainte de Iaşi Open, Andreea Prisăcariu a participat la turneul ITF de la Stuttgart-Vaihingen (Germania), unde a fost eliminată în primul tur, 0-6, 2-6 cu Camilla Rosatello (363 WTA).

Tamara Zidansek (Slovenia, 25 de ani, 139 WTA), favorita nr. 6 a competiţiei, s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut cu 6-4, 6-2 de Anastasia Tikhonova (Rusia, 22 de ani, 234 WTA).

Slovena, care a fost 22 WTA la un moment dat, nu a câştigat nici măcar un turneu în acest an, dar a bifat mai multe competiţii WTA, inclusiv Australian Open (eliminată în primul tur de Ons Jabeur) şi Roland Garros (eliminată în primul tur de Quinwen Zheng), în timp ce la Wimbledon nu a reuşit să treacă de calificări.

Ultimul turneu la care Tamara Zidansek a participat înainte de Iaşi Open a fost cel de la Bastad (Suedia), acolo unde a disputat trei meciuri, fiind eliminată în sferturile de finală de Emma Navarro (SUA, 57 WTA), scor 0-6, 4-6.

Andreea Prisăcariu şi Tamara Zidansek se întâlnesc în premieră în circuitul WTA.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul Scor Exact 0-2: Tamara Zidansek să se impună în două seturi în meciul cu Andreea Prisăcariu.

Andreea Prisăcariu vs Tamara Zidansek
0-2 la seturi

Cotă 1,38

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol