Maccabi Haifa - Hamrun Spartans, meci contând pentru manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor, este programat, marţi, 18 iulie, de la ora 20:00, pe Sammy Ofer Stadium.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Maccabi Haifa este ca şi calificată după victoria categorică din prima manşă, obţinută pe terenul lui Hamrun Spartans, scor 4-0 (Pierrot 41,57, Dean David 45+3, Anan Khailaili 79), urmând să o întâlnească în turul al doilea preliminar al competiţiei pe câştigătoarea "dublei" dintre Sheriff Tiraspol şi Farul Constanţa (0-1 în tur).

Înaintea meciului din Malta, Maccabi Haifa a disputat trei amicale, 3-0 cu U Cluj, 1-2 cu Slavia Praga şi 0-1 cu St. Polten, toate în cadrul unui stagiu de pregătire efectuat în Austria (campionatul intern începe pe 26 august, dar pe 22 iulie este programat meciul din supercupă, cu Beitar Ierusalim).

Maccabi Haifa, campioană pentru a treia oară consecutiv în Israel, are un lot evaluat de site-urile de specialitate la 23,6 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist este Dia Saba (3,5 milioane de euro).

Antrenorul echipei este Messay Dego, promovat de la tineret după plecarea lui Barak Bakhar la Steaua Roşie Belgrad.

Maccabi Haifa a câştigat 15 titluri în Israel, iar în grupele UEFA Champions League a ajuns de trei ori, ultima oară chiar în ediţia trecută, când a terminat pe locul 4 după Benfica, Paris Saint Germain şi Juventus (a câştigat acasă în faţa italienilor cu 2-0).

Hamrun Spartans a câştigat titlul în Malta, al nouălea din istoria clubului, şi are un lot evaluat de site-urile de specialitate la 4,5 milioane de euro, cel mai bine cotat fotbalist din lot fiind Nemanja Krstic, un mijlocaş sârb în vârstă de 28 de ani, adus în vară de la FK Napredak (650.000 de euro).

Antrenorul echipei este Luciano Zauri, un fost internaţional italian (cinci selecţii) şi jucător important, printre altele, la Atalanta şi Lazio (cu care a cucerit Cupa Italiei în 2004), care ca antrenor a mai lucrat în două mandate la Pescara.

În Europa, Hamrun Spartans aproape că nu există: maltezii au fost eliminaţi de fiecare dată în primul tur, cu o singură excepţie, în 2023, când au ajuns în play-off-ul Conference League (au cedat în faţa lui Partizan Belgrad, 3-3 acasă şi 1-4 în deplasare).

Hamrun Spartans a disputat un singur meci amical în această vară, 2-0 pe terenul celor de la Birkirkara (campionatul intern începe pe 16 septembrie).

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să se impună la final în meciul Maccabi Haifa – Hamrun Spartans.

Maccabi Haifa vs Hamrun Spartans Pauză/Final 1/1
Cotă 1,45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol