Drogheda - Shamrock Rovers, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul Irlandei, este programat, vineri, 7 iulie, de la ora 21:45, pe United Park, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Drogheda şi Shamrock Rovers se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 25-a din Premier Division, unul deosebit de important pentru oaspeţi, campionii ultimelor trei ediţii de campionat.

Drogheda este pe locul 8, cu 24 de puncte, cu doar două puncte peste Cork City, ocupanta locului 9, care asigură disputarea barajului de menţinere-promovare, şi cu 13 puncte peste ultima clasată, UC Dublin (locul 10 retrogradează direct în First Division).

Echipa antrenată de Kevin Doherty, un fost fundaş central care s-a retras la doar 29 de ani, din cauza unor accidentări repetate, vine după o victorie, un egal şi trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri de campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe terenului celor de la Cork City, scor 1-1.

Drogheda are în palmares un singur titlul de campioană, cucerit în 2007, şi o Cupă a Irlandei, cucerită în 2005, iar în Europa aproape că nu există, având doar cinci participări în care nu a trecut mai departe de al doilea tur preliminar în Champions League sau Europa League decât în 1984, când a fost eliminată de Tottenham în primul tur din Cupa UEFA (0-6 acasă şi 0-8 în deplasare).

Shamrock Rovers ocupă locul 1, cu 46 de puncte, cu patru mai multe decât St. Patrick’s Athletic şi cu şase peste Derry City, principalele contracandidate la câştigarea campionatului.

Echipa antrenată de Stephen Bradley încă din 2016, alături de care a cucerit trei titluri şi o Cupă a Irlandei (ca jucător a fost campion cu Drogheda United în 2017 şi cu Shamrock Rovers în 2010), vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide de campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, scor 0-2 cu Dundalk.

Shamrock Rovers este cea mai titrată echipă din Irlanda, având 20 de titluri de campioană în palmares, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2020, 2021 şi 2022 (campionatul are zece echipe şi se dispută în sistem primăvară-toamnă, cu două tururi şi două retururi), şi 25 de cupe naţionale!

În Europa, cele mai mari performanţe ale echipei din Tallaght (cel mai mare oraş-satelit al capitalei Dublin, cu 80.000 de locuitori) sunt participările în grupele Europa League (2011-2012) şi, respectiv, Conference League (2022-2023).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, iar după un rezultat de egalitate pe terenul celor de la Drogheda, scor 1-1 (24 februarie), Shamrock Rovers s-a impus acasă, scor 2-1 (19 mai).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Drogheda - Shamrock Rovers.

Drogheda vs Shamrock Rovers GG
Cotă 1,80

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol