Pedro Cachin - Novak Djokovic, meci contând pentru primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, luni, 3 iulie, de la ora 15:30, pe terenul central de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, şi va fi transmis în direct de Eurosport 1.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon (o suburbie a capitalei Londra) are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, ajungând la ediţia a 136-a a turneului masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi la ediţia a 129-a a celui feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Pedro Cachin (Argentina, 28 de ani, nr. 67 ATP) porneşte ca outsider în meciul cu Novak Djokovic, mai ales că este un jucător cu evoluţii remarcabile pe zgură, în timp ce pe iarbă a disputat doar cinci meciuri în întreaga sa carieră, din care a câştigat unul singur, anul trecut, chiar la Wimbledon, în calificări.

În 2023, Pedro Cachin a participat la un singur turneu pe iarbă, la Mallorca, unde a pierdut în primul tur, scor 2-6, 1-6 cu Yannick Hanfmann (nr. 48 ATP). Novak Djokovic (Serbia, 36 de ani, nr, 2 ATP) este câştigătorul ultimelor patru ediţii ale turneului de la Wimbledon, unde a cucerit, în total, şapte trofee (la egalitate cu Pete Sampras, cu unul mai puţin decât Roger Federer - deţinătorul recordului în era open).

Novak Djokovic este, de altfel, jucătorul de tenis cu cele mai multe turnee de Grand Slam câştigate, 23 (şapte la Wimbledon, zece la Australian Open, trei la Roland Garros şi trei la US Open), cu unul mai mult ca Rafael Nadal şi cu trei mai multe decât Roger Federer.

"Întotdeauna am visat să câştig la Wimbledon. Nu jucasem niciodată pe iarbă până la 17 ani. Am învăţat să mă adaptez foarte repede la această suprafaţă. De obicei joc cel puţin unul sau două meciuri demonstrative, pentru a intra puţin în atmosferă. Ştiu că trebuie să câştig şapte meciuri pentru a duce acasă un nou titlu", a declarat Novak Djokovic.

După ce s-a impus la Roland Garros, al doilea Grand Slam câştigat în 2023 după Australian Open, Novak Djokovic nu a jucat deloc pe iarbă, cu excepţia unui meci demonstrativ, la Hurlingham, scor 6-3, 3-6, 10-7 cu Frances Tiafoe (nr. 10 ATP). Pedro Cachin şi Novak Djokovic se întâlnesc în premieră în circuitul ATP.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul Scor Corect 0-3: Novak Djokovic să se impună în minimum seturi (trei) în meciul cu Pedro Cachin.

Pedro Cachin vs Novak Djokovic Scor Corect 0-3
Cotă 1,20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol