Ana Bogdan - Liudmila Samsonova, meci contând pentru primul tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, este programat, luni, 3 iulie, de la ora 13:00, pe terenul nr. 17 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, şi va fi transmis în direct de Eurosport 1.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon (o suburbie a capitalei Londra) are premii totale în valoare de 44,7 milioane lire sterline, ajungând la ediţia a 136-a a turneului masculin (deţinătorul trofeului este Novak Djokovic) şi la ediţia a 129-a a celui feminin (deţinătoarea trofeului este Elena Rybakina).

Ana Bogdan are o misiune aproape imposibilă în primul tur la Wimbledon, unde o va întâlni pe Lidumila Samsonova, jucătoare cu patru titluri WTA de simplu, unul dintre acestea fiind cucerit pe iarbă.

Ana Bogdan (România, 30 de ani, nr. 61 WTA) a jucat deja şapte meciuri pe iarbă în acest an şi a câştigat cinci dintre ele (majoritatea însă în calificări), iar ultimele două le-a disputat la Eastbourne, 6-3, 2-6, 6-3 cu Sorana Cîrstea (nr. 36 WTA) şi 3-6, 4-6 cu Caroline Garcia (nr. 5 WTA).

Ana Bogdan are în palmares o singură finală de nivel WTA Series Tour, în 2022, la Varşovia (pe zgură), şi va fi prezentă pentru a şasea oară în carieră pe tabloul principal la Wimbledon (a ajuns de două ori în turul al doilea, în 2022 şi în 2017).

Liudmila Samsonova (Rusia, 24 de ani, nr. 15 WTA) vine după două sferturi de finală disputate pe iabă la ’s-Hertogenbosh, unde a abandonat cu Aliaksandra Sasnovich (nr. 66 WTA) la scorul de 6-7, 1-3, şi la Bad Homburg, 5-7, 6-4, 2-6 cu Katerina Siniakova (nr. 52 WTA).

Liudmila Samsonova are în palmares patru titluri de nivel WTA Series Tour (unul pe iarbă, unul pe hard indoor, două pe hard outdoor) şi a ajuns în turul al patrulea la ediţia din 2021 a turneului de la Wimbledon.

În 2023, cele două jucătoare nu au reuşit să impresioneze: Ana Bogdan a înregistrat 14 victorii şi 14 înfrângeri, în timp ce Liudmila Samsonova are 16 victorii şi 15 înfrângeri.

Ana Bogdan şi Liudmila Samsonova se întâlnesc pentru prima dată în circuitul WTA.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul Exact Seturi 2: două seturi, indiferent de învingătoare, în meciul Ana Bogdan - Liudmila Samsonova.

Ana Bogdan vs Liudmila Samsonova Exact Seturi 2
Cotă 1,47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol