Dundalk - Shamrock Rovers, meci contând pentru etapa a 24-a din campionatul Irlandei, este programat, vineri, 30 iunie, de la ora 21:45, pe Oriel Park, şi va fi transmis în direct de site-ul superbet.ro (live stream).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dundalk şi Shamrock Rovers se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 24-a din Premier Division, ambele echipe find clasate în zona locurilor europene.

Dundalk este pe locul 4, cu 36 de puncte, la zece în urma liderului Shamrock Rovers şi la trei în urma lui Derry City şi St. Patrick’s Athletic (campioana merge în preliminariile Champions League, iar locurile 2 şi 3 în preliminariile Conference League).

Echipa antrenată de Stephen O’Donnell (a jucat ultimii cinci ani din carieră la Dundalk, venind chiar de la Shamrock Rovers) vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide de campionat, iar în etapa precedentă a remizat pe teren propriu cu St. Patrick’s Athletic, scor 1-1.

Dundalk a câştigat de 14 ori titlul (ultima oară în 2019, de atunci au urmat trei campionate în care s-a impus Shamrock Rovers) şi de 12 ori cupa (cel mai recent în 2017) în Irlanda, iar la nivel continental rezultatele notabile au venit abia în ultimii ani, prin două calificări în grupele Europa League (2016-2017 şi 2020-2021).

Shamrock Rovers ocupă locul 1, cu 46 de puncte, şi vine după patru victorii şi o remiză în ultimele cinci meciuri de campionat, iar în etapa precedentă a câştigat acasă, 1-0 cu Derry City.

Echipa este antrenată de fostul ei fotbalist Stephen Bradley încă din 2016, alături de care a cucerit trei titluri şi o Cupă a Irlandei (ca jucător a fost campion cu Drogheda United în 2017 şi cu Shamrock Rovers în 2010).

Shamrock Rovers este cea mai titrată echipă din Irlanda, având 20 de titluri de campioană în palmares, ultimele trei fiind obţinute consecutiv în 2020, 2021 şi 2022 (campionatul are zece echipe şi se dispută în sistem primăvară-toamnă, cu două tururi şi două retururi), şi 25 de cupe naţionale!

Este interesant de urmărit cum va gestiona Shamrock Rovers partidele din acest final de campionat, pentru că va intra în curând şi în focurile cupelor europene, odată cu faza preliminariilor din Liga Campionilor.

În Europa, cele mai mari performanţe ale echipei din Tallaght (cel mai mare oraş-satelit al capitalei Dublin, cu 80.000 de locuitori) sunt participările în grupele Europa League (2011-2012) şi, respectiv, Conference League (2022-2023).

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în această ediţie de campionat, iar Shamrock Rovers s-a impus de fiecare dată, 4-0 în deplasare (30 martie) şi 2-0 pe teren propriu (2 iunie).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Dundalk - Shamrock Rovers.

Dundalk - Shamrock Rovers.
X2
Cotă
1,25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol