​Buducnost - Breidablik, meci contând pentru finala play-off-ului pentru primul tur preliminar din Champions League, este programat, vineri, 30 iunie, de la ora 22:00, pe Stadionul Kopavogsvollur din Kopavogur (Islanda).

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Buducnost şi Breidablik se întâlnesc în meciul decisiv pentru accederea în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, play-off-ul desfăşurându-se în Islanda.

Buducnost, campioana din Muntenegru, a trecut în semifinale de Atletic Club d'Escaldes, campioana din Andorra, scor 3-0 (Sekilic 13p, 60, Durickovic 31).

Echipa din Podgorica a câştigat campionatul la egalitate de puncte cu Sutjeska, dar a beneficiat de avantajul meciurilor directe, 2-0 şi 1-1 acasă, 1-0 şi 2-2 în deplasare (sunt zece echipe, se joacă de două ori tur-retur).

Buducnost este antrenată de fostul internaţional muntenegrean Miodrag Dzudovic, un fost fundaş central care a jucat aproape întreaga cariera la Spartak Nalchik, în liga a doua rusă, şi care a fost selecţionar interimar al echipei naţionale a ţării sale pentru o scurtă perioadă în 2019.

Breidablik, campioana din Islanda, a trecut în semifinale de Tre Penne, campioana din San Marino, scor 7-1 (Gunnlaugsson 6, 89, Hlynsson 25, 90+2, Olsen 45+2, Sigurdarson 67, Einarsson 74).

Breidablik se află în acest moment pe locul trei în campionat, cu 24 de puncte acumulate după 13 etape, la zece puncte în urma liderului Vikingur Reykjavik (se joacă sistem primăvară-toamnă), şi practic joacă finala play-off-ului pentru Champions League acasă, meciul fiind programat chiar pe stadionul care îi aparţine.

În cel mai recent meci din campionat, Breidablik a pierdut pe teren propriu, scor 2-5 în derby-ul oraşului cu Kopavogur.

Echipa este antrenată de Oskar Hrafn Thorvaldsson, un fost fundaş care a prins şi trei meciuri pentru naţionala Islandei şi care a lucrat multă vreme ca jurnalist pentru mai multe publicaţii, fiind la un moment dat directorului unei televiziuni de sport.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2022, în turul al doilea preliminar din Conference League, când Breidablik a mers mai departe după ce a eliminat-o pe Buducnost, 2-0 acasă şi 1-2 în deplasare.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru Breidablik în meciul cu Buducnost.

​​Buducnost - Breidablik
X2
Cotă
1,22

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol