Manchester City - Inter Milano, meci contând pentru finala ediţiei 2022-2023 din Liga Campionilor, este programat, sâmbătă 10 iunie, de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Manchester City şi Inter Milano, două dintre cele mai ofensive echipe din fotbalul continental, se întâlnesc în premieră, chiar în finala Champions League, ajunsă la ediţia cu numărul 68.

Manchester City, care a câştigat deja titlul în Premier League şi Cupa Angliei (2-1 cu Manchester United, a fost şi ultimul meci oficial înainte de finala UCL), visează la tripla istorică pe care doar Manchester United a mai reuşit-o în Anglia, în sezonul 1998-1999, când era condusă de Sir Alex Ferguson (Pep Guardiola are în palmares tripla campionat - cupă - Liga Campionilor cu Barcelona în sezonul 2008-2009).

„Cetăţenii” s-au calificat în finala competiţiei după ce au câştigat o grupă din care au mai făcut parte Dortmund, Sevilla şi Copenhaga (patru victorii şi două remize), apoi au trecut în optimile de finală de RB Leipzig, 1-1 (d) şi 7-0 (a), în sferturile de finală de Bayern Munchen, 3-0 (a) şi 1-1 (d), şi în semifinale de Real Madrid, 1-1 (d) şi 4-0 (a).

Cea mai bună performanţă a lui Manchester City în Liga Campionilor este finala disputată în sezonul 2020-2021, la Porto, pierdută în faţa lui Chelsea, scor 0-1.

„Am realizat lucruri incredibile în acest sezon. Dar trebuie să câştigăm Champions League pentru a ne atinge obiectivul. Trebuie să fim responsabili, să intrăm determinaţi pe teren şi să profităm de acest privilegiu. Mai este doar un joc până la trofeu”, a declarat Pep Guardiola.

Inter Milano a terminat pe locul 3 în Serie A şi a cucerit Cupa Italiei, iar în ultimul meci oficial înainte de finala Ligii Campionilor s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Torino într-un meci de campionat.

Echipa lui Simone Inzaghi a ajuns în această fază a Ligii Campionilor după ce a terminat pe locul 2 o grupă câştigată de Bayern Munchen şi din care au mai făcut parte Barcelona şi Viktoria Plzen (trei victorii, o remiză, două înfrângeri), apoi a trecut de Porto în optimile de finală, 1-0 (a) şi 0-0 (d), de Benfica în sferturile de finală, 2-0 (d) şi 3-3 (a), şi de Milan în semifinale, 2-0 (d) şi 1-0 (a).

Inter Milano a câştigat de trei ori Liga Campionilor, ultima oară în sezonul 2009-2010, după un ultim act cu Bayern Munchen, scor 2-0 pe Santiago Bernabeu din Madrid, şi a mai pierdut alte două finale.

„Întâlnim cea mai puternică echipă din lume, a câştigat Premier League de atâtea ori în ultimii ani! Ne vom face jocul nostru obişnuit, trebuie să arătăm că suntem o echipă. Nu va fi uşor contra unui adversar grozav şi a unui antrenor care a rescris istoria fotbalului”, a spus Simone Inzaghi.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Manchester City - Inter Milano.

Manchester City - Inter Milano GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol