Cagliari - Bari, meci contând pentru prima manşă a finalei din play-off-ul de promovare în Serie A, este programat, joi, 8 iunie, de la ora 21:30, pe Sardegna Arena, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming Antena Play (returul se va juca pe 11 iunie 2023).

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Cagliari, după doar un sezon, şi Bari, după 12 stagiuni, caută revenirea în elita fotbalului italian, obiectiv fixat de ambele echipe la startul actualei ediţii de campionat.

Cagliari, echipă antrenată de Claudio Ranieri, a terminat campionatul pe locul 5, cu 60 de puncte, şi a fost nevoită să joace un meci eliminatoriu cu Venezia, scor 2-1 (a), pentru a accede în semifinale, acolo unde a trecut de Parma, după 3-2 (a) şi 0-0 (d).

Cagliari are o singură înfrângere în ultimele 18 meciuri oficiale (a câştigat şase din ultimele şapte partide) şi nu a mai pierdut acasă din 1 octombrie 2022 (a jucat de atunci 17 meciuri pe teren propriu).

De menţionat că, din 2004 şi până acum, Cagliari a jucat în Serie B doar două sezoane, 2015-2016, când a terminat pe locul 1 şi a promovat direct, şi 2022-2023 (actualul sezon), când a ajuns deja în finala play-off-ului de promovare în Serie A.

Cagliari îl are sub contract pentru încă doi ani pe Răzvan Marin, împrumutat în acest sezon la Empoli, echipă care îl poate transfera definitiv pentru suma de nouă milioane de euro.

Bari, echipă antrenată de Michele Mignani, a încheiat sezonul pe locul 3, la distanţă mare însă de primele două locuri, direct promovabile, şi a intrat în acest play-off de promovare direct în semifinale, unde a trecut de Sudtirol, după 1-0 (d) şi 1-0 (a).

Bari a promovat în vara lui 2022 în Serie B, după ce a petrecut un an în Serie D (unde a ajuns din cauza problemelor financiare) şi alţi trei ani în Serie C, iar ultima oară a jucat în Serie A în sezonul 2010-2011.

În cele două meciuri din acest sezon de Serie B, Bari s-a impus, în tur, pe terenul lui Cagliari, scor 1-0 (Chedirra 77), pentru ca, în retur, pe teren propriu, să nu reuşească mai mult dfe o remiză, scor 1-1 (Antenucci 90+6 / Lapadula 3).

Echipele probabile

Cagliari: Radunovic - Zappa, Dossena, Obert, Dentello Azzi - Makoumbou, Deiola - Nandez, Kourfalidis, Luvumbo - Lapadula.

Bari: Caprile - Dorval, Di Cesare, Vicari, Matino - Bellomo, Maiello, Maita - Cheddira, Esposito, Morachioli.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Cagliari - Bari.

Cagliari - Bari 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime