Fiorentina - West Ham United, meci contând pentru finala ediţiei 2022-2023 din Conference League, este programat, miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00, pe Eden Arena din Praga, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Esra Keskin Senay | Dreamstime.com

Fiorentina a dat lovitura în minutele suplimentare ale prelungirilor de la Basel şi s-a calificat în finala Conference League, acolo unde o va înfrunta pe West Ham United, care a ajuns în ultimul act al competiţiei după o „dublă” ceva mai facilă cu Alkmaar.

Fiorentina a terminat pe locul 8 în Serie A şi poate juca din nou în Conference League dacă echipa de pe locul 7, Juventus, va fi suspendată de UEFA din competiţiile europene din cauza neregulilor financiare, sau va accede în Europa League dacă va câştiga finala cu West Ham United.

Echipa antrenată de Vincenzo Italiano a câştigat ultimul meci din campionat, 3-1 în deplasare cu Sassuolo, având o serie de trei victorii, un egal şi o înfrângere în Serie A, interval în care a pierdut finala Cupei Italiei, 1-2 cu Inter pe Stadio Olimpico din Roma.

„Viola” a ajuns în finala din Conference League după ce a trecut în play-off de Twente, 2-1 (a) şi 0-0 (d), după care a terminat pe locul 2 în Grupa A (după Istanbul Başakşehir şi înaintea lui Hearts şi RFS - patru victorii, o remiză, o înfrânngere), apoi le-a eliminat pe Braga, 4-0 (d) şi 3-2 (a), Sivasspor, 1-0 (a) şi 4-1 (d), Lech Poznan, 4-1 (d) şi 2-3 (a), şi Basel, 1-2 (a) şi 3-1 (d).

West Ham United a încheiat Premier League pe locul 14, la şase puncte peste locurrile retrogradabile, iar în ultimele cinci meciuri din campionat a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri (a pierdut ultimul meci, 1-2 pe terenul celor de la Leicester).

Echipa antrenată de David Moyes are avantajul unei perioade de odihnă mai mare decât Fiorentina după finalul sezoanelor interne, iar lotul londonezilor (cu vedete precum Lucas Paqueta, Declan Rice, Gianluca Scamacca sau Thilo Kehrer) este evaluat de specialişti la o valoare dublă faţă de cel al italienilor, lipsişţi de nume importante în primul 11.

„Ciocănarii” s-au calificat în ultimul act al competiţiei după ce au trecut în play-off de Viborg, 3-1 (a) şi 3-0 (d), după care a câştigat Grupa B (înaintea celor de la Anderlecht, Silkeborg şi FCSB - şase victorii din şase meciuri), apoi le-au eliminat pe AEK Larnaca, 2-0 (d) şi 4-0 (a), Gent, 1-1 (d) şi 4-1 (a), şi Alkmaar, 2-1 (a) şi 1-0 (d).

De asemenea, în cazul unui succes în finală, West Ham United va participa în ediţia viitoare din Europa League.

Cele două echipe, care se întâlnesc în premieră, au în palmares câte o Cupa Cupelor, Fiorentina a cucerit-o în 1961, iar West Ham United, în 1965 (italienii au mai jucat o finală de Cupa Campionilor Europeni în 1957 şi una de Cupa UEFA în 1990, în timp ce britanicii au mai ajuns în ultimul act din Cupa Cupelor în 1976).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Fiorentina - West Ham United.

Fiorentina - West Ham United GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol