Levante - Albacete, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în prima ligă a Spaniei, este programat, miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00, pe Estadio Ciudad de Valencia, de la ora 22:00, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Levante este ca şi calificată în finala play-off-ului de promovare după ce s-a impus în prima manşă pe terenul celor de la Albacete cu scorul 3-1 (De Frutos 33, 56, Djetei 34a / Djetei 18).

Levante a terminat campionatul pe locul 3, la egalitate de puncte cu Las Palmas (care a avut avantajul meciurilor directe) şi la doar trei în urma celor de la Granada, primele două clasate promovând direct în LaLiga.

Echipa antrenată din octombrie 2022 de Javier Calleja a încheiat sezonul cu trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din LaLiga 2.

Levante a retrogradat la finalul sezonului trecut din LaLiga (locul 19), după cinci ani petrecuţi în prima ligă a Spaniei, şi speră să repete performanţa din 2017, când a promovat după un singur campionat disputat în LaLiga 2 (din ultimele 13 sezoane competiţionale, acesta este al doilea în liga secundă).

Albacete a încheiat sezonul pe locul 6, la cinci puncte în urma lui Levante, iar în ultimele cinci partide din campionat a înregistrat două succese şi trei remize (a fost neînvinsă în ultimele opt meciuri din LaLiga 2).

Echipa este antrenată de Ruben Albes, fostul tehncian al celor de la Hermannstadt în sezonul 2020-2021 (a fost demis după doar câteva luni).

Albacete a promovat la finalul sezonului trecut din liga a treia şi a evoluat ultima oară în LaLiga în ediţia 2004-2005.

Câştigătoarea semifinalei dintre Levante şi Albacete va juca în finala play-off-ului de promovare cu învingătoarea „dublei” dintre Alaves şi Eibar (1-1 în tur, returul este programat, joi, 8 iunie).

În cele două meciuri din campionat, Levante s-a impus în tur pe terenul celor de la Albacete, cu 3-2, pentru ca în retur, pe teren propriu, scorul să fie egal, 0-0.

Echipe probabile

Levante: Femenias - Munoz, Rober Pier, Postigo, Pubill - De Frutos, Pepelu, Iborra, Montie - Bouldini, Brugue.

Albacete: Altube - Rodriguez Perez, Djetei, Boyomo, Antonio Cristian - Olaetxea, Rodriguez - Dubasin, Maikel, Fuster - Escriche.

Superbet oferă cota 1,22 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Levante - Albacete.

Levante - Albacete 1X

Cotă 1,22


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol