Celta Vigo - Barcelona, meci contând pentru etapa a 38-a din campionatul Spaniei, este programat, duminică, 4 iunie, de la ora 22:00, pe Estadio Municipal de Balaidos, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 4 şi Prima Sport 5.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Celta Vigo are nevoie de victorie cu Barcelona, în ultima etapă din LaLiga, pentru a fi sigură că va rămâne în prima divizie, nu mai puţin de şase echipe fiind în lupta pentru evitarea locului 18, în condiţiile în care Espanyol (locul 19) şi Elche (locul 20) sunt matematic retrogradate în LaLiga 2.

Celta Vigo este pe locul 17, cu 40 de puncte, cu unul singur mai mult decât Valladollid, echipa de pe locul 18, care joacă acasă cu Getafe (locul 14 cu 41 de puncte), şi vine după o serie dezastruoasă în care a înregistrat o victorie, două remize şi şapte înfrângeri în ultimele zece meciuri din campionat.

Echipa antrenată de Carlos Carvalhal n-a mai câştigat din 26 aprilie, 1-0 acasă cu codaşa Elche, iar în cea mai recentă etapă din LaLiga a pierdut cu 0-1 pe terenul celor de la Cadiz (locul 13 cu 41 de puncte).

Barcelona a primit deja trofeul de campioană, iar în ultimele partide a menajat mai mulţi titulari, motiv pentru care a pierdut acasă cu Real Sociedad (1-2) şi în deplasare cu Valladolid (1-3), dar în etapa precedentă s-a impus pe Camp Nou în faţa celor de la Mallorca, scor 3-0.

Echipa antrenată de Xavi Hernandez are 88 de puncte acumulate în 37 de etape, cu 28 de victorii, patru remize şi cinci înfrângeri, şi va da golgheterul campionatului, Robert Lewandowski având 23 de reuşite (cu cinci mai multe decât principalul său urmăritor, Karim Benzema de la Real Madrid).

Catalanii au a doua cea mai bună ofensivă din campionat (69 de goluri marcate, doar Real Madrid are mai multe, 74) şi cea mai bună apărare (18 goluri primite; au 26 de meciuri în care nu au încasat gol).

În partida din tur, disputată pe 9 octombrie 2022, Barcelona s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la celta Vigo, scor 1-0, după golul marcat de Pedri, în minutul 17 (meciul din sezonul trecut de pe Balaidos s-a terminat 3-3).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Celta Vigo - Barcelona.

Celta Vigo - Barcelona 1X

Cotă 1,57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime