FC Argeş - Dinamo, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere / promovare în SuperLiga, este programat, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21:00, pe Stadionul Orăşenesc din Mioveni, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FC Argeş are şanse infime de a evita retrogradarea, după ce Dinamo s-a impus pe Arena Naţională, în prima manşă, pe 26 mai, cu 6-1 (Bena 15, Larrucea 24, Al. Pop 28, Ghezali 40, 62, Dani Iglesias 56 / Zebic 55), dar speră măcar la o victorie de orgoliu, dacă nu cumva chiar la o minune.

FC Argeş a încheiat pe locul 14 în SuperLiga (locul 8 în play-out), echipa antrenată de Bogdan Vintilă reuşind să evite retrogradarea directă după ce a câştigat trei din ultimele şase meciuri, inclusiv cel decisiv cu Petrolul, de pe teren propriu, scor 3-0.

„Vulturii” au înregistrat două victorii, un egal şi două înfrângeri în ultiemle cinci partide disputate pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al echipei din Piteşti este Arnold Garita, cu 12 goluri în SuperLiga.

„A fost un accident. Se întâmplă, important e cum vom trece peste asta. Vă venea să credeți că marchează Dinamo de şase ori? Aşa nu veţi crede nici că marcăm noi cinci goluri. Şi o să marcăm!”, a spus Bogdan Vintilă.

Dinamo a terminat pe locul 4 în Liga 2, iar în ultima etapă din play-off a pierdut pe terenul celor de la Poli Iaşi, scor 1-5, primul eşec după patru partide fără înfrângere (două remize, urmate de două victorii).

Dinamo este la al doilea baraj consecutiv, după ce în sezonul trecut a retrogradat după o “dublă” cu U Cluj, 0-2 în deplasare şi 1-1 acasă.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a marcat 16 goluri în play-off, iar golgheterii “câinilor roşii” în Liga 2 au fost Lamine Ghezali (9) şi Ahmed Bani (6).

„Deşi toată lumea spune că soarta calificării este jucată, pentru noi va fi un meci extrem de dificil tocmai din această pricină. Nu a trebuit să discut foarte mult cu ei pentru că am nişte băieţi care au înţeles de unde am pornit, suntem la un pas şi ar fi mare păcat să ratăm acest moment”, a declarat Ovidiu Burcă.

În afara partidei din prima manşă a barajului de menţinere / promovare în SuperLiga, cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în sezonul competiţional 2021-2022, atunci când FC Argeş a câştigat ambele meciuri cu Dinamo din campionat, 2-0 (a) şi 2-1 (d), dar şi pe cel din optimile de finală din Cupa României, 2-1 (d).

Echipele probabile

FC Argeş: Micle - Tofan, Turda, Zebic, Vianna - Meza Colli, Şerban, Njike - Calcan, Garita, Jobello.

Dinamo: Dujmovic - Moura, Giafer, Bena, Amzar - Dani Iglesias, Larrucea, N. Roşu - I. Roşu, Ghezali, Al. Pop.

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul 1: gazdele să se impună, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul FC Argeş - Dinamo.

FC Argeş - Dinamo 1

Cotă 2.00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol