Stuttgart - Hamburg, meci contând pentru prima manşă a barajului de menţinere - promovare în prima ligă a Germaniei, este programat, joi, 1 iunie, de la ora 21:45, pe Mercedes-Benz Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Stuttgart şi Hamburg îşi dispută ultimul loc disponibil pentru ediţia viitoare din Bundesliga, cele două echipe nefiind la primul baraj de menţinere - promovare din ultimii ani (returul este programat luni, 5 iunie).

Stuttgart a terminat pe locul 16 în Bundesliga, cu 33 de puncte, cu unul mai puţin decât Augsburg şi la două în urma lui Bochum, pe care le-ar fi putut depăşi dacă în ultima etapă reuşea să se impună acasă în faţa lui Hoffenheim (a fost doar 1-1).

Echipa antrenată din 3 aprilie 2023 de Sebastian Hoeness (fiul fostului internaţional german Dietre Hoennes şi nepotul nu mai puţin celebrului Uli Hoeness), după demiterea lui Bruno Labbadia (care, la rândul lui, preluase echipa cu patru luni în urmă), vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din Bundesliga.

Stuttgart a jucat ultimul baraj de menţinere - retrogradare în 2019, când a retrogradat după 2-2 acasă şi 0-0 în deplasare cu Union Berlin (a promovat direct după doar un an, acesta fiind al treilea sezon consecutiv în Bundesliga).

Hamburg a terminat pe locul 3 în 2.Bundesliga, cu 66 de puncte, la doar un punct în spatele celor de la Heidenheim şi Darmstadt, care au promovat direct.

Hamburg a trăit o adevărată dramă în ultima etapă, în care s-a impus pe terenul lui Sandhausen, echipă deja retrogradată, cu 1-0, deoarece Heidenheim a revenit de la 0-2 la 3-2 pe terenul lui Regensburg, de asemenea, matematic retrogradată, cu golul egalării marcat în minutul 90+3 şi cu cel al victoriei venit în minutul 90+9!

Echipa antrenată de Tim Walter din vara anului 2021 a bifat trei victorii, un egal şi o înfrângere în ultimele cinci etape de campionat, şi are cel mai bun atac din liga a doua germană, cu 70 de goluri marcate în 34 de partide.

Hamburg a disputat ultimul baraj de menţinere - retrogradare în 2022, când a ratat promovarea după 1-0 în deplasare şi 0-2 acasă cu Hertha Berlin (fosta campioană a Europei în 1983 a retrogradat din prima ligă pentru prima oară în istoria sa în 2018, iar de atunci a ajuns la al cincilea sezon consecutiv în 2.Bundesliga).

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în ediţia 2019-2020 din 2.Bundesliga, când Stuttgart s-a impus de fiecare dată în faţa lui Hamburg, 2-1 în tur, în deplasare, şi 3-2 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,20 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Stuttgart - Hamburg.

Stuttgart - Hamburg 1X

Cotă 1,20


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol