​Pentru o seară, Budapesta devine capitala fotbalului! De la ora 22:00, Sevilla și Roma se înfruntă în finala Ligii Europa! Andaluzii au câștigat fiecare din cele 6 ediții în care au ajuns în ultimul act, în timp ce Jose Mourinho nu a pierdut până acum nicio finală continentală, indiferent de competiție, având 5 trofee europene în palmares.

The One in Europa League, Sevilla vs The Special One Mourinho! Duelul invincibililor!Foto: Superbet

Fără șanse să termine în top 4 în campionatele interne, pentru ambele echipe, câștigarea finalei reprezintă singura variantă de a juca în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

La Superbet, ultimul act din Europa League beneficiază de Supercote, Superpariuri și pariuri Combinabile. Descoperă oferta completă pentru Sevilla – Roma și alege-ți favorita!

Specialista competiției

Din 2006 încoace, Sevilla a fost echipa care a dominat autoritar Europa League. Sub comanda lui Juande Ramos, andaluzii au câștigat de două ori consecutiv trofeul fostei Cupe UEFA. Apoi, a venit rândul lui Unai Emery să depășească performanța reușită de Ramos, cucerind trei ediții la rând, între 2014 și 2016. Tot un basc a contribuit la mărirea palmaresului „Los Nervionenses”. În 2020, cu Julen Lopetegui pe bancă, andaluzii o învingeau pe Inter în finală și își adăugau în vitrină al șaselea trofeu în competiție, dublu față de cele mai bune performanțe reușite de alte echipe. Acum, alb-roșiii sunt în fața celei de-a șaptea finale și speră să continue tradiția, mai ales că pe bancă este din nou un antrenor basc. Jose Luis Mendilibar, adus în locul lui Jorge Sampaoli, este în fața celei mai mari provocări dintr-o carieră în care singura performanță a fost o promovare în La Liga, cu Valladolid.

Deși în drumul spre finala de la Budapesta le-a eliminat, printre altele pe Manchester United și Juventus, Sevilla nu este favorită în topul cotelor Superbet și are cotă 2.00 să ridice trofeul, indiferent dacă succesul este obținut în timpul regulamentar sau după prelungiri și eventuale lovituri de departajare. De cealaltă parte, pentru aceeași situație, Roma are cotă 1.90.

Finala Europa League beneficiază de promoția Superavantaj. Dacă echipa pe care ai mizat are un avans de două goluri în orice moment al partidei, biletul tău devine verde, indiferent de rezultatul final. Află aici tot ce trebuie să știi despre Superavantaj!

Invincibilul Jose

Dacă Sevilla nu are niciun eșec într-o finală de Europa League, Mourinho se poate lăuda că nu a pierdut niciodată când a ajuns în ultimul act al unei întreceri continentale. Porto, Inter, Manchester United și Roma sunt echipele cu care portughezul și-a trecut în cont 5 trofee europene, două în Liga Campionilor, două în Europa League și, anul trecut, în ediția inaugurală din Conference League.

Din 1991, când a fost învinsă cu 2-1 de Inter, în dublă manșă, nu a mai ajuns Roma în finala celei de-a doua competiții valorice din Europa. Fanii „giallorossi” speră ca aura de invincibil a lui Mourinho să rămână intactă și după duelul de la Budapesta, unde capitolinii o vor întâlni pe Sevilla pentru a doua oară în istorie, într-un meci oficial. În optimile ediției 2019/20, pe care andaluzii au și câștigat-o, italienii au fost eliminați după un eșec, 0-2, pe teren neutru.

Mourinho așteaptă o nouă magie de la Paulo Dybala, pe care medicii au reușit să-l recupereze pentru finala din această seară. Argentinianul a marcat de 4 ori în cele 10 meciuri jucate în acest sezon de Europa League și are cotă 3.75 să înscrie în poarta Sevillei, fiind urmat de Tammy Abraham, cu 4.20.

De cealaltă parte, golgheterul En Nesyri, autor a 4 reușite în 8 partide din UEL, este principalul favorit să marcheze și are la Superbet cotă 3.40, față de 3.75, cât a primit Rafa Mir.

Finala Europa League se joacă și în Super Social! Intră și tu în cea mai mare comunitate de super pariori din România și găsește inspirație pentru biletele tale verzi!

Conținut susținut de Superbet